ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.356
Поени од реакции
113.676
Рафа прв фаворит е
Зошто лажеш? Погледни букмејкерите што велат и општо тениските стручњаци, Медо е прв фаворит за ваљда педерската втора ГС титула според тебе.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.730
Поени од реакции
2.807
и пак Рафа од 4-30 ќе е.. сонот ми го уништија цел турнир, матер у пичка им ебам на организаторите на Австралија.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
и пак Рафа од 4-30 ќе е.. сонот ми го уништија цел турнир, матер у пичка им ебам на организаторите на Австралија.
Ова е мислам промена на распоредот после десетици години. До минатата година првото полуфинале се играше во четврток од 9 30, а второто во петок од 9 30. По таа логика, Рафа и Беретини би требало да играат за 10-тина минути :)

Сепак, веројатно ова е произлезено од фактот што еден финалист секогаш имаше ден плус за одмор што не беше фер и беше практика само на АО.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.730
Поени од реакции
2.807
а како бе жениве можат првата од 9 другата од 12?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
а како бе жениве можат првата од 9 другата од 12?
Не сум организатор, меѓутоа кај жените има тенденција еден меч да се игра во некој висок просек од 2 и пол часа. По таа логика, би требале 5 часа и програмот би бил готов околу полноќ по локално време.

Што доколку и кај мажите се одолжат двата меча, вчера Медведев скоро 5 саати, Рафа исто над 4 саати. Во сличен случај, гледачите ќе треба да останат до 4-5 сатот на утро на трибини :)

Член од
18 септември 2017
Мислења
36
Поени од реакции
83
Дали некој може да ми каже страна или да ми пушти линк каде би можела да го гледам Надал сабајле, немам еуроспорт а полу финалево не сакам да го пропуштам.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.356
Поени од реакции
113.676
Јасно. Споделив само ко инфо, сите спортисти после големи напори губат големо количество на вода од телото. Ова го кажал Моја ваљда зашо сереа некои дека глумел Надал а од авион се гледаше дека имаше мака.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.784
Поени од реакции
1.698
Не сум организатор, меѓутоа кај жените има тенденција еден меч да се игра во некој висок просек од 2 и пол часа. По таа логика, би требале 5 часа и програмот би бил готов околу полноќ по локално време.

Што доколку и кај мажите се одолжат двата меча, вчера Медведев скоро 5 саати, Рафа исто над 4 саати. Во сличен случај, гледачите ќе треба да останат до 4-5 сатот на утро на трибини :)
Имаше примени бидејќи Американците сакале повеќе натпревари во прајм тајм (2-6 часот по полноќ).

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Дали некој може да ми каже страна или да ми пушти линк каде би можела да го гледам Надал сабајле, немам еуроспорт а полу финалево не сакам да го пропуштам.

Освен коментаторот, стримот е чиста 10ка. Може да враќате и 12 часа назад :) Ако сте го преспале мечот, може да го зирнете на брзина. Стабилен стрим на Eurosport1/2 веќе години наназад.

Kajgana Shop

На врв Bottom