Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Јавно не правиш разлика помеѓу „антифашизам“ и славење комунизам.

Читај што зборува Пленкович на т.нар. „дан антифашистичке борбе“:

Кога ќе слушнеме барем „т“ од зборот „тоталитаризам“ во говорите на македонските политичари на 11 октомври? Кога ќе прозборат за комунистичките престапи и прогони?

Еве ти ја разликата:

Демократска, развиена, напредна, европска Словенија во 2021:

Заостаната, југословеска, комуњарско-титовистичка, србоманска, антиевропска и антибугарска неразвиена Македонија во 2021:

Ama za Makedonija tropash gluposti choeche, pa ako ne bile tie komunistite togash i da go odbrale toj pat shto go odbrale najverojatno kje bevme Juzna Banovina uste, i samo kje sonuvavte da izbivate kompleksi na nas ko shto gi izbivate sega. Realno vo praznuvanje na toj praznik ne gledam nishto antibugarsko. Meshash babi i zabi, realno najchudna nacija ste majka mu. So nas se karate, so Srbi i Grci istoriski ste se karale, vojuvale i den denes ne se sakate i si licemernichite. Turcite ne gi sakate a so Romancite si se narekuvate Gjupci megju sebe. Chuden narod na drugive ne mozete nishto i ajde na nas, lechite kompleksi…

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.691
Поени од реакции
3.971
Ama za Makedonija tropash gluposti choeche, pa ako ne bile tie komunistite togash i da go odbrale toj pat shto go odbrale najverojatno kje bevme Juzna Banovina uste, i samo kje sonuvavte da izbivate kompleksi na nas ko shto gi izbivate sega. Realno vo praznuvanje na toj praznik ne gledam nishto antibugarsko. Meshash babi i zabi, realno najchudna nacija ste majka mu. So nas se karate, so Srbi i Grci istoriski ste se karale, vojuvale i den denes ne se sakate i si licemernichite. Turcite ne gi sakate a so Romancite si se narekuvate Gjupci megju sebe. Chuden narod na drugive ne mozete nishto i ajde na nas, lechite kompleksi…
Не сакам да те навредам, но твоите пишувања и аргументи се ниво кафански муабет .
Кога двајца пијани мислат дека само нивните ставови се ,,вистинската,, вистина, а се друго е завера и конспирацjа.
Ама не си саму ти..

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
02 август - Ден на Републиката (Илинденското востание и АСНОМ)
11 октомври - "Ден на востанието" (напад на комунисти на полициското управление во Прилеп)

Белене го имаше.
Но со што Голи оток бе подобро?
Нели бехте подобрите комунисти?
Во Голи оток изгниха и много Б'лгари от Македониjа (дел од нив беа .... комунисти).

Да де - немаш право да браниш Б'лгарштината во Македониjа. Тие луге беха смазани, така се и насади страх и омраза спремо Б'лгариjа и Б'лгарите.
Во истото време во Белене беха праштани луге, кои беха против директивата, лугето во Пиринско насилно да се пишат македонци и дел од Бугариjа да се припоjува кон Jугославиjа.
Majko vo koj svet ziveesh ti be, off topic sme ama ajde, nitu se nasadila omraza kon vas samo nekoj zabegani ko tebe mislat taka. Abe sega realno vo SFRJ nas Makedoncite ne boleshe K… za Bugarija, zs mislish deka se se vrti okolu vas. Antimakedonizmot si e religija kaj vas uste od mali ve uchat toa, sega ne me sfakjaj pogreshno ne mi e ni gajle shto ve uchat, ama ete nekako ni se poklopija patishtata pa morame da go trpime ova. Pishav pogore SFRJ kao avtonomna drzava imala pravo da si go brani suverenitetot, ne vikam deka bil pravilen nachin. Sigurno vo Belene kaj vas site ne bile ubijci ili kradci a 90% se politichki zatvorenici.Nasilno gi terale da se pishat :lolzz: vic abe tele nevideno, ne pisham vishe za ovie raboti :oftopik: sme, ne mi se jade ban dur sporam za neshto bezvezno i so chovek vo zabluda ochigledno.
Автоматски споено мислење:

Не сакам да те навредам, но твоите пишувања и аргументи се ниво кафански муабет .
Кога двајца пијани мислат дека само нивните ставови се ,,вистинската,, вистина, а се друго е завера и конспирацjа.
Ама не си саму ти..
Dobro kje smenam narativot, vie ste biser na balkanot site sakaat da se kako vas. Cela Grchka ide kaj vas na odmor, Srbite vi se voshituvaat a Turcite ve obozuvaat kako bogovi, za Romancite da ne prajme muabet ja smetaat Bg kako vtora tatkovina. Vie ste lulka na choveshtvoto Isus bil Bugarin, Tesla isto.Ustvari vie ste povishe Makedonci nego nie shto sme Bugari( po shto nie ne sme Bugari ich :toe:

Последно уредено:
Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Каj дел од македонската диjаспора во Бугариjа напорите на Кирил Петков за регулисање на билатералните односи наидуват на заоштрени критики. Доколку се создаде сомнеж за отстапки новата влада бргу ќе се соочи со напади бидеjќи одредени кругови таму само на тоа чекат како да би добиле политички поени. Се плашам дека никако нема леко да поминат историските теми независно дали на економски план оди добро така да многу професионално треба да се работи во однос на медиумското комуницирање.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.974
Поени од реакции
51.037
Потсеќа “отпоров'' како тој контролираниот на Грците кога се кршеше Преспа. Влади ќе паѓаа, протести ќе се правеа, ама пак, јасно беше позади фасадата која е ебаната страна.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Потенка отколку меѓу Македонците и Бугарите (кои најмногу со нивната глупавост придонесоа да не сме во една силна држава).
Хмм.
Многу ме интересира кои беа глупаците во случајот од двете страни, и во кој конкретен период, и како, можеше да се случи да сме иста држава, па уште и силна?

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Хмм.
Многу ме интересира кои беа глупаците во случајот од двете страни, и во кој конкретен период, и како, можеше да се случи да сме иста држава, па уште и силна?
Najverojatno misli ako tepala Germanija WW2 i posle nie i
Bugarite strashilo vo Evropa :facepalm:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.534
Поени од реакции
35.304
Хмм.
Тука одговорив:

Kajgana Shop

На врв Bottom