Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.516
Не, заклучувам од тоа што го гледам наоколу.Ова го заклучи од народ што коментира повеќе за глупите мерки и правила и реши да си направиш генерализација ко оној од Лондон што познавал 2ца во Македонија што неверувале во вирусот(чисто се сомневам) и најде тука да ни објаснува дека 95% биле такви? Не е толку како порано, народот се повеќе независи финансиски од партии и државна работа и си има повеќе слобода да ги стави на кур тие ропаци по администрација што бараат мито. И повеќето што пишуваат ги заболе таквото за србендата од небескиот народ, најмногу е заради тие ебани сертификати и пасови.
Па и @kano ти лајкнал, истиот тој што тука пишуваше или пак натаму нагласувше подобро да направел фејковача Ѓоковиќ и дека тој тоа планира да го направи доколку воведат задолжителна трета доза во Австралија.![]()
Ако е заради тие пасови и сертификати бујрум на улица и протестирајте против нив, вака ви е џабе.
Мене ми е јасно дека тукашниот систем е трул, затоа и не планирам да живеам во него. Ако станува збор само за заработување, тука може да правам и повеќе пари од таму, ама ете мојата совест вика дека не е коректно.Па баш поради тоа што тоа го прават 50 000 души го правам и јас. На почеток плаќав добри 18 месеци и тоа. После со 10 души правев муабет, 10 души ми кажаа дека не плаќаат. Сфатив дека, така како што стојат работите, јас џабе си ги фрлам парите и тоа е bottom line-от. На крај пак никој нема да ги гони и нив и тоа е тоа.
Не сум губел време да правам фејк сертификат бидејќи никој не ми ни побарал. Вчера бев во Ист Гејт, влегов преку лифт, никој не ме праша за сертификат. Значи пак ни е трул системот во сам старт, пошто ми дава можност да го заобиколам на ваков смешен начин. Кога имав корона првиот пат, седев во станот во Скопје и таа адреса ја дадов за самоизолација. Два пати дојдоа да ме бараат дома во Валандово, два пати им кажаа дека сум во Скопје и никој не се потруди да се јави да ме проверат тука. Можев да правам апсолутно што сакам тие 20 дена, ама тогаш искрено не ми се ризикуваше па си седев дома. Во секој случај, системот пак не фукнционира како што треба.
За последното, не станува само збор за безбедноста на државата, туку таквите агенти се користат во многу поголеми игри, од кои ќе ќарат само поединци. Ама да не навлегуваме.
Таквите како тебе во земја како АУС, скоро и да немаат есап да се замараат, таму со даноци и непријавување се замараат фаци што заработуваат милиони оти имаат прогресивен данок.
И за адресите си е виновна државата, речиси никој што седи под кирија не менува адреса, ете споредено во АУС и тоа им е решено