- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 4.518
- Поени од реакции
- 8.244
Не се согласувам со аналогијава.Od utre so rakijata pocnuvam da mezam karfiol
Ako ti si resil da slavis slava, ama ne sakas da ti vleguvaat so cevli doma, ke ja otkazes slavata, ili gostite ke ti napravat cest I ke gi soblecat cevlite na terasa?
Kako za site, taka I za nego, da bese troa pobistar sega ke imase sansa za uste edna titula.
Мене причава ми е што домаќинот на славата се удира у гради дека е најгостопримлив, либерален, отворен, прогресивен у свет, сите се добредојдени на славата… А гостинот во овој случај не влага со нечисти чевли или смрдливи чорапи, туку бос, без чорапи, а нозете не му се воопшто смрдливи него здрави ко дрен напрскани со врвни парфеми.
И сеа прогресивниот домаќин го казнува за неносење чорапи на 3 години. Што ако следна година гостинот почне да носи чорапи?
Нема везе а?
Правилата се правила и нема премислување или каење. Ако еднаш ми се појавиш на праг без чорапи, ти утре носи секој ден ако сакаш, ние ќе те памтиме како “босиот” следните 3 години.
Башка што домаќинот ќе си добие + поклон у плико од гостинот, ама ќе се држиме слепо до правила, пошто колективно его е у прашање.
Правилата се правила, нема везе ско се фашистички, ирационални и дискриминаторски. Наше е да ги прифатиме. Утре може ќе измислат и карнивори или вегани да не смеат да влезат, ама правилата мора да се почитуваат нели, какви и да се.
Пак ќе кажам, не ми е симпстичен Новак ни како персона ни како спортист. Ама дефинитивно ригидните правила со вакцинација веќе се граничат со лудост, и тоа е објективна, ноторна вистина.
Ама да не примиш здрав и прав СПОРТИСТ кој прави 20 медицински тестови од секаков облик во недела, само пошто “неќе да носи чорапи” е дискриминација и лицемерие. Уште повеќе пошто домаќинот хипокритично се прокламира како “прогресивен” и лидер во почитувањето на човековите права.
Ептен се умишљаваат западњациве до тоа дека се либерални и прогресивни, а уствари тоа е една огромна маска, пропаганда и мисконцепција.
А тоа па што до пред 1,5 месец домаќинот не прифаќал чорапи “Made in China/India“… ? Не ми се ни почнува тоа да го разглобувам у детаљи.
Едноставно ми се гади од западњачкото лицемерие и ароганција. А тоа се повее се потврдува во денешно време, за жал.
Последно уредено: