Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Па сигурно ќе премине во Милан. Еве гледам и ти си преминал во Милан, цел си поцрвенел. :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Неможам ја да поцрвенам,небесно плаво ми е мене срцето :vozbud:
Иначе не делам ја никому црвени,зелени обавезно кој што заслужил.

Неможам ја да поцрвенам,небесно плаво ми е мене срцето :vozbud:
Иначе не делам ја никому црвени,зелени обавезно кој што заслужил.

Абе остај ти таа работа. Сега вака позеленет... за Селтик?

забегавте бе . . .

Genoa Atalanta 0 : 1 74` мин . во тек ...

Јас сум иначе јебига ми се пружи шанса да бидам до нив иначе за јуве сум бил и ќе останам сепак Малдини е Малдини имам и со други.
Љубоморен сум ти:smir: . Кај успеа да ги најдеш Миланезите?

Денес:
Џенова - Аталанта 18:00
Фиорентина - Торино 20:30
Не кажувам за првите пошто се почнати, а мислам дека Фиорентина нема да има тешкотии.
Утре:
Рома - Катанија
Би требало да тепа Рома, иако и Катанија се добар тим, али за нив највеќе нерешено у Рим.
Јувентус - Сампдориа
Сигурна победа на Јуве, оти играа нерешено со Катанија оноа коло, и сега ќе си победат.
Ливорно - Емполи
Евентуално нерешено со 0-2 гола, иако се си мислам дека Ливорно може да победе.
Наполи - Лацио
Чиста победа за Наполи. Лацио не е нешто во форма, а Наполи на домашен се ѕверови.
Палермо - Сиена
Палермо ќе победе. Појаки се, башка играт дома.
Реџина - Каљари
Реџина со оваа победа ќе гледа да се изваде од тоа претпоследното место.
Удинезе - Милан.. 15:00
Уф...Удинезе е мошне јак тим, нарочито дома. Милан нешто не им идеше оваа сезона, ама сега со Пато се многу појаки. Можно е нерешена. Уствари се е можно.
Интер - Парма 20:30
Интер, победа и нови три бода.

Бориело е уште играч на Милан , незнам каде гледа Анчелоти , тој ги дал пола голови за Џенова , а во Милан имаше 2 наступи минатата сезона и даде 2 гола едниот со ножички ама тоа е . . .

Сеа гледам и на Рома им е отежнета работата. Тоти закачил вирус, така да нема да игра викендов, Хуан ќе биде во аут уште неколку недели, и Тонето и Панучи се суспендирани. И зашо нема да играат овие очекувам победа од 2-0, доста е, Катанија секад ни биле пациенти.

Еве составот:

----------------Дони--------------

Сисињо--Мексес--Ферари--Касети

----------Де Роси--Пизаро--------

Тадеи---------Перота----Мансини

--------------Вуќиниќ-------------

Место за кикс апсолутно нема, така да сигурна победа од 2-0.

Што се однесува до составот, може Аквилани на местото на Пизаро, и Жили на местото на Тадеи, ама ќе видиме, Спалети си знае, ја овој состав што го пишав го очекувам. и нормално, гол на Вуќиниќ, и на Мансини :vozbud:

Пооооо пресврт!
2:1 за Џенова 80 и некоја минута е..

Љубоморен сум ти:smir: . Кај успеа да ги најдеш Миланезите?
Бев у Дубаи за нова година нешо и се погоди милан да имаат турнеа.Имаа тренинзи секој ден бев еднаш и разбрав кај се сместени.Отидов на кафе у хотелот и одеднаш почнаа да се симињаат ненајдено и така кој се падна тој.Брат ми е за Милан он прв се сликаше и така викам ај и јас шо :)

Ка не ги начека оние од Интер и тие беа во Дубаи ќе се сликаше со Ибракаканта ако ти дозволеше :pos:

Џенова-Аталанта 2-1 ... 90+ :)

Крај.. Genoа 2:1 Atalanta
поведоа гостите во 67 мин преку A. Konko.. потоа следеа 2 гола на домаќинот за пресврт на натпреварот.. 73 минута M. Borriello и 84та Figueroa..

За Бориело немам зборови..Многу добар играч!!Многу...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom