Ѓоковиќ против Австралија

Статус
Затворена за нови мислења.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Тоа и ја го имам читано дека не можат дома да си дојдат по една година. Вакцинирани со десет дози, негативни на ПЦР, и пак не можат дома да си дојдат во Австралија? Втф?
Зависи во кој state, инаку може да си отидат. Не си одеа оти не сакаа да седат 14 денови во државен карантин.
Во NSW, Victoria, и од скоро QLD им дозволија да го седат карантинот дома/кај роднини, и почнаа да се прибираат.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.558
Поени од реакции
3.351
Авсралецов ни две ни три му вика, "Ние му веруваме на владава и како ќе каже така ќе правиме", сега може да претпоставите како што можат локалциве да мислат за Новак.
Ако вака размислуваат покрај интернет и триста чуда за информирање тогаш тоа е трагедија од епски размери,мое сочувство како прво и моите мисли се со нив...:coffee:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.652
Поени од реакции
25.028
e vidis od komentarite ne mi deluva taka. So znam, na pogreb da ne ti davaat da otides ne mi izglea bas labavo. Ili da ne te pustaat da si dojdes vo zemjata 1 godina. Zatoa ti vikam ima konflikti svedocenja :D
na pogreb imase limit od 10 dusi ili taka nesto. Ako go pravis javno ke naebes. ako si go pravese privatno nikoj nema u crkva ili na grobista da te lovi. Ozi pocituvaat zakoni pa za niv sve toa vazese. Evreite si slavea hanika u sinagoga, nekoj gi prijavil si platija kazni. Moevo drustvo celo vreme po 10+ se sobiravme i si teravme keif... ako se pravi diskretno ne bese problem.

za vrakanje vo AUS, AUS vo mart im dade na site mesec dena da se vratat. sekoj sto ignorirase toa posle nemozese da se vrati. imase povremeno letovi za AUS ama bea limitirani. so toa ne se slagam, mislam deka trebase da gi pustat i da gi smestat u nekoe napusteno rudarsko gradce 2 nedeli pred da gi pustat doma. zatoa sega ke naebat na izbori, takvite sigurno nema da glasaat za morison ne poradi novak nego poradi sosema drugi pricni.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.509
Поени од реакции
9.326
Ако вака размислуваат покрај интернет и триста чуда за информирање тогаш тоа е трагедија од епски размери,мое сочувство како прво и моите мисли се со нив...:coffee:
Јас ти кажвам од лице место на настанот, и баш му реков на другаров, батали не вреди ваква дискусија, а и знам дека е така, проблем не се само австралците, азијциве се бетер, тие сите имат минимум 3 вакцини примано до сега, ни арапиве не се паорни, најголем отпор пружат лугево од балканов, мене и таква ми е работата каде што се среќавам со многу луѓе секојдневно и ништо не зборвам од рекла кажала, него од прва рака.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
Зависи во кој state, инаку може да си отидат. Не си одеа оти не сакаа да седат 14 денови во државен карантин.
Во NSW, Victoria, и од скоро QLD им дозволија да го седат карантинот дома/кај роднини, и почнаа да се прибираат.
Edno vreme citav prebukirani deka bile tie karantinskite kapaciteti.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.875
Поени од реакции
36.921
Значи пелцовани ко бразилски пилиња, негативни на тест и пак две недели карантин?

Кој доктор, епидемиолог може да стои позади овие мерки и да рече, ,,да ова е медицински и научно издржано”?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.652
Поени од реакции
25.028
Тоа и ја го имам читано дека не можат дома да си дојдат по една година. Вакцинирани со десет дози, негативни на ПЦР, и пак не можат дома да си дојдат во Австралија? Втф?
pa ne bas... od noevmri ima letovi da si dojdat. predhodno imase letovi ali bea uzasno skapi. imase limit kolku luge mozea da vlezat u sekoja drzava zavisno od karantin kapacitetite. Vo viktorija taa cifra bese okulu 1000 nedelno, vo sidnej isto, brizben 700 i perth 500 mislam.... gore dole toa bea cifrite. za karta od london se plakase od 20 do 40K dolari.
Автоматски споено мислење:

imase problem vo melb, im pobegna virusot na pocetok bas u hotelot kaj so bese smeseten nole. smenija protokoli od togas i posle bese ok. gadno kako i da e, trebase da si dojdat na vreme. jas otkazav let za mk radi toa, se gledase deka svetot ke se zatvori.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.875
Поени од реакции
36.921
na pogreb imase limit od 10 dusi ili taka nesto. Ako go pravis javno ke naebes. ako si go pravese privatno nikoj nema u crkva ili na grobista da te lovi. Ozi pocituvaat zakoni pa za niv sve toa vazese. Evreite si slavea hanika u sinagoga, nekoj gi prijavil si platija kazni. Moevo drustvo celo vreme po 10+ se sobiravme i si teravme keif... ako se pravi diskretno ne bese problem.

za vrakanje vo AUS, AUS vo mart im dade na site mesec dena da se vratat. sekoj sto ignorirase toa posle nemozese da se vrati. imase povremeno letovi za AUS ama bea limitirani. so toa ne se slagam, mislam deka trebase da gi pustat i da gi smestat u nekoe napusteno rudarsko gradce 2 nedeli pred da gi pustat doma. zatoa sega ke naebat na izbori, takvite sigurno nema da glasaat za morison ne poradi novak nego poradi sosema drugi pricni.
Добро оваа одлука власта да им забрани на државјаните на земјата да се вратат дома, не беше оспорено на Уставен или Врховен суд? Збориме за здрав човек кој е негативен на тест и му е забрането да си дојде дома.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.595
Поени од реакции
11.611
И во Македонија има луѓе што слепо веруваат на сдс и дпне при интернет при триста докази за криминали и што сеа? Стигнавме туѓо гајле да береме

Sent from my iPhone using Tapatalk

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.652
Поени од реакции
25.028
Значи пелцовани ко бразилски пилиња, негативни на тест и пак две недели карантин?

Кој доктор, епидемиолог може да стои позади овие мерки и да рече, ,,да ова е медицински и научно издржано”?
istiot sto vika deka ako ne si apla bolen posle pozitiven covid test mozes odma da se vakciniras... jebi ga, glupi zakoni AMA se sepak ZAKONI OVDE.

Член од
4 август 2018
Мислења
1.558
Поени од реакции
3.351
Јас ти кажвам од лице место на настанот, и баш му реков на другаров, батали не вреди ваква дискусија, а и знам дека е така, проблем не се само австралците, азијциве се бетер, тие сите имат минимум 3 вакцини примано до сега, ни арапиве не се паорни, најголем отпор пружат лугево од балканов, мене и таква ми е работата каде што се среќавам со многу луѓе секојдневно и ништо не зборвам од рекла кажала, него од прва рака.
Тоа што си ти од балканот гледај на тоа како позитивна работа,тоа ти е голем плус во карактерот а не минус како некои што мислат и промовираат тука,биди поздравен!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.652
Поени од реакции
25.028
Добро оваа одлука власта да им забрани на државјаните на земјата да се вратат дома, не беше оспорено на Уставен или Врховен суд? Збориме за здрав човек кој е негативен на тест и му е забрането да си дојде дома.
sve bese, duri imase tuzba i do obedineti nacii demek e protivzakonski da ne pustis svoj drzavjanin doma... dzabe.

ima mehanizmi kako da ne se dozvoli. ednostavno ti vika dojdi be... plivaj.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Да, ограничен беше капацитетот на овие, и поради тоа беа прескапи картите, имаше само неколку летови дневно.

Има логика, еве некни излезе другар позитивен. Беше прележан пред неколку месеци, се тестираше на 2ри и беше негативен, на 4ти беше позитивен и му почнаа симптомите.
Исто имам видено случаи и кај веќе вакцинирани.
Ти слетуваш во АУС, си го закачил вирусот по пат (аеродроми и сл), ако те пуштат да одиш одма на улица, им го шириш надвор.
Ако седиш дома, им земаш ресурси да те посетуваат насекаде, и останува на твоја совест.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Авсралецов ни две ни три му вика, "Ние му веруваме на владава и како ќе каже така ќе правиме", сега може да претпоставите како што можат локалциве да мислат за Новак.
Ние не сме научени да не води некој што размислува добро за државата и за народот. Како тој да не и верува на власта кога таа власт(и минатите) заедно со тој народ ја издигнале Австралија на ниво да биде една од најдобрите земји за живеење? Не дека оправдувам такво слепо верување во власта или дека јас би верувал, но ги разбирам.

Овде не ми беше јасно како народ му поверува на Филипче и ЗЗ дека им мислат добро и пред 2 години го гледаа ко спасител, па стикери ко супермен. Преочигледно беше таа негова фејк загриженост и насмека и дека е гол популизам и маркетинг на избори.

Лани имаше некој quote за мерките и строгите гранични контроли од некој австралијанец што од поодамна го изјавил:
"The problem with Australians is not that so many of them are descended from convicts, but that so many of them are descended from prison officers.".

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
Да, ограничен беше капацитетот на овие, и поради тоа беа прескапи картите, имаше само неколку летови дневно.

Има логика, еве некни излезе другар позитивен. Беше прележан пред неколку месеци, се тестираше на 2ри и беше негативен, на 4ти беше позитивен и му почнаа симптомите.
Исто имам видено случаи и кај веќе вакцинирани.
Ти слетуваш во АУС, си го закачил вирусот по пат (аеродроми и сл), ако те пуштат да одиш одма на улица, им го шириш надвор.
Ако седиш дома, им земаш ресурси да те посетуваат насекаде, и останува на твоја совест.
Imase logika dur imaa 0 slucai. Sea vekje ne. Kina 21 den karantij sproveduvaat, zaso eden covek sirel posle 14 dena.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom