Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Слушам лево-десно збори народ дека во Грција имало многу заразени, таму демек не се одело, страшно било.
Ама народот претежно чита бројка и паѓа во транс а речиси никогаш не чита број на направени тестови.
Па Грција е одлична, еве денес, имаат 32.694 нови но од 583.206 тестирања =5,61% позитивни/тестирани
Додека ние сме си приказна са себе. Денес 25,42% позитивни/тестирани, што пак не е многу. Сме ваделе ние проценти како никој друг во околина и пошироко.

Замислете кај нас секој да може БЕСПЛАТНО колку пати сака (по желба може и секој ден), да се тестира на улични пунктови како во Грција, замислете кај нас во аптека да се врши тестирање за 300 ден. (5еур) и истото да влегува во државна статистика.
Што бројка ќе вадиме ние. Моќна би била.

Слушам лево-десно збори народ дека во Грција имало многу заразени, таму демек не се одело, страшно било.
Ама народот претежно чита бројка и паѓа во транс а речиси никогаш не чита број на направени тестови.
Па Грција е одлична, еве денес, имаат 32.694 нови но од 583.206 тестирања =5,61% позитивни/тестирани
Додека ние сме си приказна са себе. Денес 25,42% позитивни/тестирани, што пак не е многу. Сме ваделе ние проценти како никој друг во околина и пошироко.

Замислете кај нас секој да може БЕСПЛАТНО колку пати сака (по желба може и секој ден), да се тестира на улични пунктови како во Грција, замислете кај нас во аптека да се врши тестирање за 300 ден. (5еур) и истото да влегува во државна статистика.
Што бројка ќе вадиме ние. Моќна би била.
Хрватска си воведе преку фондот бесплатен БРЗ тест, тоа ќе важи кај нив, за во странство ПЦР тест...
Автоматски споено мислење:

Може на кратко да пишеш за што се работи. (слаба сум со англискиот).
имаше и Инфомакс ама бришка..
Ова се случува ако сопственикот ја споделил содржината само со мала група на луѓе, сменил кој може да ја гледа, или пак ја избришал.
Демек имало воени документ за експерименти со вирусот од љиљак за војската на УСА, па после смениле само во Вухан и на неколку локации во Уса да се експериментира...ама се молчи званично...
еве ти на македонски
https://dokazm.mk/video-dokumenti-p...-za-koponavirusot-informatsiite-se-shokantni/

Последно уредено:

...млад човек, профи војник нека почива во мир, само ме копка едно прашање, зашто не пишуваат дали бил или не бил антиковид вакциниран!

New patent-free COVID vaccine developed as “gift to the world”
A new COVID-19 vaccine, developed by researchers from the Texas Children’s Hospital and Baylor College of Medicine, is being offered patent-free to vaccine manufacturers across the world. Human trials have shown the vaccine to be safe and effective, with India already authorizing its use as production ramps up to over 100 million doses per month.
The vaccine has been named Corbevax and it is based on a traditional protein-based technology that has been safely used for decades. Like other COVID-19 vaccines, Corbevax focuses on the coronavirus spike protein, but instead of using mRNA to direct our cells to produce those spike proteins internally it delivers lab-grown spike proteins to the body.

„David Sassoli, president of the European parliament, has died at the age of 65. (dysfunction of his immune system)“,
каква дијагноза е „дисфункција на имунолошки систем“? еве за овој случај не прашувам дали бил антиковид вакциниран, оти со функција што ја имал како Претседател на ЕУ парламент морал да биде антиковид вакциниран,

Последно уредено:

...млад човек, профи војник нека почива во мир, само ме копка едно прашање, зашто не пишуваат дали бил или не бил антиковид вакциниран!
Не смеат затоа што ќе им пропадне агендата.

зошто ја злоупотребуваш смртта на млад човек да тераш тука агенди? имај малце осет мајкому. Али од вас не може тоа да очекува.

Бафра не гледаш дека се зеза, каде даваат вакцини во аптека. Али ти мораш све у теорија на заговор да забибериш.
Е да Ронче, од шала/ играчка плачка работата била за него.
Во некои од западните држави даваат вакцини и во аптеките, ама тебе ти беше битно да го напишеш зборчето "заговор" и одма ти е полесно, демек не си наивен. :sekc:
...не само што се продаваат вакцини во аптеки (Pharmacy, Drug stores), туку во истите можат да се аплицираат, така да 54% од популацијата ја примиле својата вакцина против сезонски грип токму во аптеките, а биле исто така аплицирана и вакцината против COVID-19, повеќето фармацевти можат да администрираат вакцини за заштита од:
Hepatitis A (хеп А)
Hepatitis B (хеп Б)
Measles, mumps, and rubella (ММР)сипаници, заушки и рубеола,
Meningitis (meningococcal) менингитис,
Pneumonia (pneumococcal) пневмонија,
Polio,
Shingles (herpes zoster) херпес зостер,
Tetanus, diphtheria, and pertussis (Tdap) тетанус, дифтерија и пертусис
Chickenpox (varicella) варичела,
кажи која држава дава вакцина у аптека?
... на пример во скоро сите држави на САД!?? :toe:
инаку кај нас моментално по аптеките можат да се купат некои серуми и вакцини, но не и антиковид вакцини, но не смееат да се аплицираат како што го прават тоа на америчко тло или ЕУ!

Последно уредено:
Covid: Half of Europe to be infected with Omicron within weeks - WHO

The World Health Organization has warned that half of Europe will have been infected with the Omicron variant of Covid-19 within six to eight weeks.
The projection was based on the seven million new cases reported across Europe in the first week of 2022.
"Today the Omicron variant represents a new west-to-east tidal wave, sweeping across the region on top of the Delta surge that all countries were managing until late 2021," Dr Kluge told a news conference.
He quoted the Seattle-based Institute for Health Metrics and Evaluation as forecasting that "more than 50 percent of the population in the region will be infected with Omicron in the next six to eight weeks".

He said European and Central Asian countries remained under "intense pressure" as the virus spread from western countries into the Balkans.

Recent studies suggest that Omicron is less likely to make people seriously ill than previous Covid variants. But Omicron is still highly contagious and can infect people even if they are fully vaccinated.
The record number of people catching it has left health systems under severe strain.
On Monday, the UK reported a further 142,224 confirmed cases of the virus and 77 deaths. A number of hospitals have declared "critical" incidents due to staff absences and rising pressures caused by Covid.

On Monday, the pharmaceutical firm Pfizer said it would be able to launch a version of its vaccine that offers special protection against Omicron, to be rolled out in March. Health experts say it is not yet clear whether this is needed.

Сега му е мајката да се види дали колективниот имунитет би ја решил ситуацијава со ковид.

Се друго се проба до сега и не даде резултати.

зошто ја злоупотребуваш смртта на млад човек да тераш тука агенди? имај малце осет мајкому. Али од вас не може тоа да очекува.
... тој што пишува можеби „злоупотребува“, луѓе умираат секој ден, јас прашувам зошто млад профи војник ненајдено умре, т.е. дали бил вакциниран со антиковид вакцина или не, што е тука злоупотреба? не ти одговара ли нешто?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom