Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може на кратко да пишеш за што се работи. (слаба сум со англискиот).ај на здравје
Хрватска си воведе преку фондот бесплатен БРЗ тест, тоа ќе важи кај нив, за во странство ПЦР тест...Слушам лево-десно збори народ дека во Грција имало многу заразени, таму демек не се одело, страшно било.
Ама народот претежно чита бројка и паѓа во транс а речиси никогаш не чита број на направени тестови.
Па Грција е одлична, еве денес, имаат 32.694 нови но од 583.206 тестирања =5,61% позитивни/тестирани
Додека ние сме си приказна са себе. Денес 25,42% позитивни/тестирани, што пак не е многу. Сме ваделе ние проценти како никој друг во околина и пошироко.
Замислете кај нас секој да може БЕСПЛАТНО колку пати сака (по желба може и секој ден), да се тестира на улични пунктови како во Грција, замислете кај нас во аптека да се врши тестирање за 300 ден. (5еур) и истото да влегува во државна статистика.
Што бројка ќе вадиме ние. Моќна би била.
имаше и Инфомакс ама бришка..Може на кратко да пишеш за што се работи. (слаба сум со англискиот).
Не смеат затоа што ќе им пропадне агендата.![]()
Почина 44 годишен припадник на АРМ кој извршувал задачи на КФОР во Косово
Генералштабот на Армијата на Република Северна Македонија со жалење и длабоко сочувство кон фамилијата, ја известува јавноста дека денес (7ми јануари), во вечерните часови, (околу 18.15 часот), во болница во Приштина, Косово, ненадејно почина професионален војник со иницијали И.Ч на 44 годишна...mk.tv21.tv
...млад човек, профи војник нека почива во мир, само ме копка едно прашање, зашто не пишуваат дали бил или не бил антиковид вакциниран!
![]()
Почина 44 годишен припадник на АРМ кој извршувал задачи на КФОР во Косово
Генералштабот на Армијата на Република Северна Македонија со жалење и длабоко сочувство кон фамилијата, ја известува јавноста дека денес (7ми јануари), во вечерните часови, (околу 18.15 часот), во болница во Приштина, Косово, ненадејно почина професионален војник со иницијали И.Ч на 44 годишна...mk.tv21.tv
...млад човек, профи војник нека почива во мир, само ме копка едно прашање, зашто не пишуваат дали бил или не бил антиковид вакциниран!
Бафра не гледаш дека се зеза, каде даваат вакцини во аптека. Али ти мораш све у теорија на заговор да забибериш.
...не само што се продаваат вакцини во аптеки (Pharmacy, Drug stores), туку во истите можат да се аплицираат, така да 54% од популацијата ја примиле својата вакцина против сезонски грип токму во аптеките, а биле исто така аплицирана и вакцината против COVID-19, повеќето фармацевти можат да администрираат вакцини за заштита од:Е да Ронче, од шала/ играчка плачка работата била за него.
Во некои од западните држави даваат вакцини и во аптеките, ама тебе ти беше битно да го напишеш зборчето "заговор" и одма ти е полесно, демек не си наивен.![]()
... на пример во скоро сите држави на САД!??кажи која држава дава вакцина у аптека?

... тој што пишува можеби „злоупотребува“, луѓе умираат секој ден, јас прашувам зошто млад профи војник ненајдено умре, т.е. дали бил вакциниран со антиковид вакцина или не, што е тука злоупотреба? не ти одговара ли нешто?зошто ја злоупотребуваш смртта на млад човек да тераш тука агенди? имај малце осет мајкому. Али од вас не може тоа да очекува.