- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.145
- Поени од реакции
- 16.851
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Koj ке ги видам нив и данските двојки ми се одмилвит ракомет да гледам......садисти прави.
Ќе ни ги делегираат на другите 2, ич да не се зСто пати подобро него сестрите Бонавентура.![]()
Одбраната ќе ни биде мистерија на првенството. За противниците можеби изненадување. Можна ситуација, напаѓаме со Столе и Кире кој не се менува во дијагонала, нема услови за "редовна" замена, Столе оди на 2-ка, Кире на 1, а Џомба ако не играме 5-1 ќе треба на трибина знаме да му дадеме. Очекувано е дека здраво сме скаутирани од сите противници, можеби повеќе ќе нѐ напаѓаат од таа страна, но да почекаме до четврток и да видиме што спремил Кире во одбрана.
На позиција лев бек ќе биде форсиран. На лев бек се само Талевски и Кузмановски од кој едниот ќе биде форсиран по 45 мин на натпревар додека Кузмановски ќе добива помалку минутажа ради нападот. Крстевски пред се ради експозивниот шут кој го има ќе добие некоја минута, но прави мн технички грешки и е мн тром.Мислам дека нема да имаме такви ситуации овојпат. Или барем не често.
Претпоставувам дека планот е Велковски да игра доста на 2ка (искрено не мислам дека Кире ќе има толку голема минутажа како што можеби мнозинството фанови очекуваат). Во принцип кога десниот бек е на дијагонала, претпоставувам дека Кире ретко ќе биде во игра, и кога ќе бираме ние, сигурно ќе бираме така да се почне во прво полувреме, за ако треба Кире во второ да помага кога е густо и да е на поблиска дијагонала за замена.
Столе исто мислам дека ретко ќе го играме во одбрана. Мојата претпоставка е дека Пешевски и Столе ќе играат главно само во напад, и дека ќе делат по 15мин по полувреме. Пикерот ќе се менува со Мишевски. Столе е резервна опција на 2ка, за исклучоците кога ќе треба да се случи ситуацијата погоре опишана.
За мене поголема непознаница се два други моменти во одбраната:
1. Во тие 10-15 мин кога ќе игра Миркуловски, дали ќе игра во два правци или само во напад? Ако се менува, ќе правиме две измени со се пикерот? Ова е потенцијален проблем. Во принцип истото важи и ако е Ѓоргиев во игра (не знам дали е планиран за редовна ротација или само како замена на Миркуловски).
2. Во ситуација кога правиме две измени, која е втората освен Мишевски? Можно е да бил Младеновиќ за тука планиран и во тој случај имаме проблем. Можеби Крстевски ќе добие шанса? Или Симоновски во одбрана?
Во напад имаме една недоумица - Дали Мишевски ќе се менува веднаш, ќе влече полуконтра, па ќе се менува само ако е бавен нападот или ќе игра и позициони напади? Претпоставувам дека ќе биде второто, ќе видиме колку би функционирало. Мислам дека е очигледно дека Кире планира значајна улога за Мишевски, без разлика што нема сериозна минутажа во Вардар, а и општо е играч со релативно мало искуство - едноставно сме лимитирани на играчи во два правци и мора да се користи тоа што го имаме.
Ме интересира и каква улога ќе има Крстевски.
Не играме утре, во четврток играме.Од 18:00
МТВ
Јас сепак би го играл прва Маџовски, најмногу ради играта во одбрана на 5ка, во Цветан шо знам не сум убеден најмн, во суперлига под притисок знаеше да се подзагуби на некој натпревари, но во случај да игра, дајбоже да ме демантира и да пружи добра игра.Лошо е што Ојлески ќе го немаме како опција, дечкото се препороди во Пелистер, после распадот на Металург имаше страотен пад во кариерата кога се влечеше по екипи од Романија.
Си ја врати формата во Пелистер, константното играње квалитетни утакмици го вратија во живот.
Но ич среќа да се немало, ете пак нема да игра.
Во одбраната ќе вршеше голема работа, искусен е и одлично си ја брка работата, сега Маџовски кој е во никаква форма ќе треба да го играме.
Дечкото голот не може во македонската лига да го погоди, а треба да игра против Словенија и Данска.
Целиот товар ќе го изнесе Цветан, кој не е воопшто искусен за вакви натпревари.
https://24rakomet.mk/ехф-номинираше-уште-два-судиски-пара-и/