Ѓоковиќ против Австралија

Статус
Затворена за нови мислења.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Па тоа е финтата, што НЕ си Македонец, НЕ ни живееш во Македониа и ти најде да делиш памет. Ајт сиктер.
Што правам со Македониа ич К нека не ти чуе. Ем твоите или ти сте избегале ко пизди и сега ќе проповедаш за другите. Затвореник ќе ни попува во Македониа што и како.

Јасно е зашто ве боли и се нервирате со овој театар. Православниов ви го тргна пердето од пред очи, па се осеќате ко магариња.
поголеми пизди од вас амин, тој нашол да зборува за пизди, ебете гревот северен.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Mislam ne ja pocnavme nie temata, dijasporecot pisa deka site do eden bi iselile tamu so e daleku od vistina. Tie so sme tuka, ne sme tuka zaso nekoj ne ne pusta da izlezeme. U nieden slucaj ne bi odel vo avstralija narednive 2 godini (iako znam deka e nevozmozno).
Baska kolku so se sekjavam, i samiot on ednas pisuvase deka planira da se vrati. Znaci ne mu e najidealno.
што е бе далеку од вистината ? мислиш јас од вчера сум на форумов па не ви ги знам муабетите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.643
Поени од реакции
25.026
Mislam ne ja pocnavme nie temata, dijasporecot pisa deka site do eden bi iselile tamu so e daleku od vistina. Tie so sme tuka, ne sme tuka zaso nekoj ne ne pusta da izlezeme. U nieden slucaj ne bi odel vo avstralija narednive 2 godini (iako znam deka e nevozmozno).
Baska kolku so se sekjavam, i samiot on pisuvase deka planira da se vrati. Znaci ne mu e najidealno.
pa i nie go delime tvoeto mislenje. vo nieden slucaj te nekeme tuka ako si u pamet ko nole... malku tesko vi e ova da sfatite, nie ne patime od gosti idenje, naprotiv u glavno ne sakame ni da ni idat turisti, zatoa e sve tolku skapo :kuracc:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.643
Поени од реакции
25.026
Цел свет глуп само Аустралија и Северна Кореја паметни
cel svet zarazen so 10pati pogolemi zrtvi, begalci/migranti u gomna od recesija samo ovde mirno, rabota na pretek i poleka se se vraka u celosna normala.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
pa i nie go delime tvoeto mislenje. vo nieden slucaj te nekeme tuka ako si u pamet ko nole... malku tesko vi e ova da sfatite, nie ne patime od gosti idenje, naprotiv u glavno ne sakame ni da ni idat turisti, zatoa e sve tolku skapo :kuracc:
Drugar ti pisa deka rado bi otisol tamu, megjutoa ne, ne se sekiraj. Mislam koronata na strana, malce rebranje, kje pomine. Ali bezrazlika na toa ne.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.128
Поени од реакции
11.699
cel svet zarazen so 10pati pogolemi zrtvi, begalci/migranti u gomna od recesija samo ovde mirno, rabota na pretek i poleka se se vraka u celosna normala.
Во тоа име, вечерва одам во полна кафана, ќе се качам на маса со пивска флаша и ќе наздравам на цел глас за враќањето на животот во целосна нормала на австралискиот континент.

Јави брат и вие во Австралија кога ќе можете да го направите истото :pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
што е бе далеку од вистината ? мислиш јас од вчера сум на форумов па не ви ги знам муабетите.
Moj muabet? Ja gi podrzuvam site so sakaat magla da fatat, i ja ko kano nejkam guzva . Ama deka sum se potepal negde da idam, Avstralija ili Nov zeland osobeno, ne bas.
Ama za tebe prilicno dobro pamtam deka pisuvase deka planiras da se vrakjas.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.875
Поени од реакции
36.921
Ја направиме темата фул северофиромска. Се зајадовме со дијаспората од Австралија за србенда што извадил позитивен тест од Србија и си шетал потоа и за австралиски политичари што сакаа да ги оправдаат дебилните мерки пред нивниот народ и да добијат на поени. Али па дека Австралија е лоша земја за живеење :pos:
Не дека е лоша за живеење, многу е подобра од Македонија. Ама слабо се селат веќе луѓе таму, бар оваа 20-40 години генерација. Не е нешто дека е лошо ама е јебено далеку и многу е покомплицирана и скапа процедурата за преселување таму. Затоа луѓето најчесто се селат Германија, Италија, Холандија, Шведска па и Британија и САД. Поедноставно е за селење и си на 2 саати со Визер до дома, со исклучок на САД. Мислам дека 90% од имиграција на помлади од 40 години е во Европско земји.

Ама да, темава малку забега.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.413
Не дека е лоша за живеење, многу е подобра од Македонија. Ама слабо се селат веќе луѓе таму, бар оваа 20-40 години генерација. Не е нешто дека е лошо ама е јебено далеку и многу е покомплицирана и скапа процедурата за преселување таму. Затоа луѓето најчесто се селат Германија, Италија, Холандија, Шведска па и Британија и САД. Поедноставно е за селење и си на 2 саати со Визер до дома, со исклучок на САД. Мислам дека 90% од имиграција на помлади од 40 години е во Европско земји.

Ама да, темава малку забега.
Pa 50 strani e, sigurno nema samo za tatko mu na nole da zborime :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.643
Поени од реакции
25.026
Во тоа име, вечерва одам во полна кафана, ќе се качам на маса со пивска флаша и ќе наздравам на цел глас за враќањето на животот во целосна нормала на австралискиот континент.

Јави брат и вие во Австралија кога ќе можете да го направите истото :pos:
pa od noevmri veke go pravime ama ok e, kasnis edno 3 meseci

nego jas pred mesec dena bev od singapur. kazi ti kaj bese denovive? onaka podaleku od evropa.... na drug kontient?

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.199
Поени од реакции
25.378
Toa e okej, ama na forumot pola od clenovive se dijasporci, taka da apsolutno mozhe so sakaat da komentiraat za bilo koja zemja.
И јас никаде не им забранив, слободно нека коментираат, ама смешно е.

Еве и да се дијаспорци, единствената разлика меѓу нив и @kano е државата во која живеат. Сакаш да ми кажеш дека ако Германија, Италија, Швајцарија или било која држава кај што живеат дијаспорциве ги усвои истите мерки како Австралија, они од револт ќе се спакуваат и ќе се вратат во Македонија? Браат хахаха, нема везе, ќе си седат ко попчиња и ќе пишуваат исти вакви коментари. :D

Бетер е па ние што живееме во Македонија да се смееме на Австралија. Ееее кое време дое, македонче да и се исмејува на Австралија хахаха прејако. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom