Ѓоковиќ против Австралија

Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.643
Поени од реакции
25.025
ima golema sreka sto izlegoa nekolku parlamentarci so podrska za nego vklucuvajki go i John Alexander, bivsi teniser, osvojuvac na grand slam turnirite....
Автоматски споено мислење:

Ајде, отвори. Луѓето овде една маска на нос како треба не ставија ќе се фателе да доаѓаат да живеат затворени во Австралија

Уште ви бараат како во СССР дозвола за излез од Австралија? :pos:
ne. za razlika od tebe mozeme kaj sakame da letame, vas vi gi skinaa letovite za barsa.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.356
Поени од реакции
7.716
Тоа е Австралија за жал каде пола форум кој плука по Австралија би го фатил првиот авион да замине, нормално ако добие виза. Да бевте толку воинствени за Македонија како за србендава немаше денес да бидете северџани, ќе бевте македонци.
Овој па овој :facepalm: Со години трубиш и не советуваш што да правиме во Македониа, а 2 години ве држат затворени ко глувци. Дај покажи ни со пример колку си воинствен, па ќе те следиме.
Олабај не од твоите лицемерни совети, иди биди си Австралијанец (што год тоа значи) и не глуми интернет воин.

madrock

Bogey
Член од
23 април 2014
Мислења
764
Поени од реакции
2.417
se gubis malku... ako aus nema sportski uspesi za zemja od 25 mil neznam koj ima... vidi od olimpiski medali do tituli u kriket, ragbi, hokej na treva itn.... fudbal se redovni na svetskite iako fudbalot ovde e 4ti sport prakticno. pokraj maskiot i zenskiot sport ni e ok.

teniseri niz godinive imas cel kup a i sega #1 vo zenska konkurencija e avstralika....
Редовни сте на Светските првенства, со Нов Зеланд конкуренција во квалификации ...абе иди бегај... :pos:вие сте за хокеј на трева ние сме за пушење на трева и што сега?:pos:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.643
Поени од реакции
25.025
Редовни сте на Светските првенства, со Нов Зеланд конкуренција во квалификации ...абе иди бегај... :pos:вие сте за хокеј на трева ние сме за пушење на трева и што сега?:pos:
nov zeland e del od druga konferencija. aus e vo azija.

posleden pat na svetsko koga aus se sretna so zemjata na novak znaes koj pobedi?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Овој па овој :facepalm: Со години трубиш и не советуваш што да правиме во Македониа, а 2 години ве држат затворени ко глувци. Дај покажи ни со пример колку си воинствен, па ќе те следиме.
Олабај не од твоите лицемерни совети, иди биди си Австралијанец (што год тоа значи) и не глуми интернет воин.
па јас си сум Австралијанец, кој рече дека не сум, патем ти нема што да правиш со Македонија, Македонија е Грчка ако не знаеше случајно.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.412
a sto treba da sfatime? abe ovde ima 5% prelezale, 5% se bolni.... ke se razbolat site koga togas. razlikata e sto imame daleku pomalku mrtvi i ne sme ekonomski utepani.

ti do utre mozes da zboris deka sme bile zatvoreni, toa e daleku od vistinata. imame kontinent pogolem od evropa so nasalenie pomalku od eks ju.

eve daj kazete koj od vas bil na poveke od 6 saati let u avion u eden pravec godinava? tolku mi e mene da izlezam samo od aus lol....
Deka momentalnata histerija so vladee kaj vas e vec videno tuka, pred godina ipol. Kje ispofakjate site, del kje umrat del kje preziveat, toa e zivotot.
Sepak ne bi sakal povtorno da go doziveam toa masovno ludilo, bidejki kaj nas gore dole zavrsi a kaj vas sea pocnuva :D

Temata za avstralija na redit e bukvalno ista ko temata za korona tuka proleta 2020 ta.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.508
Поени од реакции
9.325
Ајде, отвори. Луѓето овде една маска на нос како треба не ставија ќе се фателе да доаѓаат да живеат затворени ко биволи во Австралија

Уште ви бараат како во СССР дозвола за излез од Австралија? :pos:
Што знам, читајќи го форумов во по други теми имам добиено мислење дека си во голема грешка, ако мислиш дека грешам, еве ти отвори анкета, пробај се.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.643
Поени од реакции
25.025
Deka momentalnata histerija so vladee kaj vas e vec videno tuka, pred godina ipol. Kje ispofakjate site, del kje umrat del kje preziveat, toa e zivotot.
Sepak ne bi sakal povtorno da go doziveam toa masovno ludilo, bidejki kaj nas gore dole zavrsi a kaj vas sea pocnuva :D

Temata za avstralija na redit e bukvalno ist ko temata za korona proleta 2020 ta :D
nema histerija ovde... luge se na letni odmori, tie sto se u melb ke gledaat tenis i taka nataka.

na 38k zaboleni u melburn denes imavme 13 mrtvi. melb e 5 mil grad. mkd na 813 novozarezeni ima 10 pa sega ti vidi kade e podobro lol...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.412
Не океј, Ноле победи и се тоа, во ред е.
Ама што е сеа работата, ја хејтаме Австралија нешто дека била лоша држава за живеење? :D

Живееме во најзагадениот град во светот, во држава која е број 1 по смртност од ковид, во држава кај што изгоре модуларна болница со 40 луѓе вп неа, во држава кај што изгоре автобус со 20+ луѓе во него.
Ова е што ми текнува од последниве 3 месеци.

И ние и се смееме на Австралија?!
На Австралија? Сериозно?! :D

Дај бе луѓе, во ред е хахаха.
Toa e okej, ama na forumot pola od clenovive se dijasporci, taka da apsolutno mozhe so sakaat da komentiraat za bilo koja zemja.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ја направиме темата фул северофиромска. Се зајадовме со дијаспората од Австралија за србенда што извадил позитивен тест од Србија и си шетал потоа и за австралиски политичари што сакаа да ги оправдаат дебилните мерки пред нивниот народ и да добијат на поени. Али па дека Австралија е лоша земја за живеење :pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.412
nema histerija ovde... luge se na letni odmori, tie sto se u melb ke gledaat tenis i taka nataka.

na 38k zaboleni u melburn denes imavme 13 mrtvi. melb e 5 mil grad. mkd na 813 novozarezeni ima 10 pa sega ti vidi kade e podobro lol...
Samo komentiram atmosverata na so me potsekja. Samava drama so novak so ja praat mi kazuva do koj stepen na pobudalenost ste. Sea ste negde April 2020ta koga Saber gi pcuese dijasporcite deka mu donele korona vo drzavata :D

Da ne se sekiras, za godina ipol kje bide sve vo red. I vasiot Filipce kje digne race.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.356
Поени од реакции
7.716
па јас си сум Австралијанец, кој рече дека не сум, патем ти нема што да правиш со Македонија, Македонија е Грчка ако не знаеше случајно.
Па тоа е финтата, што НЕ си Македонец, НЕ ни живееш во Македониа и ти најде да делиш памет. Ајт сиктер.
Што правам со Македониа ич К нека не ти чуе. Ем твоите или ти сте избегале ко пизди и сега ќе проповедаш за другите. Затвореник ќе ни попува во Македониа што и како.

Јасно е зашто ве боли и се нервирате со овој театар. Православниов ви го тргна пердето од пред очи, па се осеќате ко магариња.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.128
Поени од реакции
11.699
Стварно нема хистерија. 19 годишен тинејџер упасен и затворен пошо се журкал а бил корона позитивен :pos:

И ова е главна вест, со слика со се во весник?

Ова да се деси овде во Европа, абе полиции пожарни касарни има да ги запалат живи бе чоек. 19 годишен кој гарант немал никаков симптом и кур го боли дал има или нема корона. И кого ќе зарази тој во дискотека, пензионерите да не се журкаат таму? И после викаш луѓе ред чекаат да дојдат во Австралија :pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.337
Поени од реакции
18.412
Ја направиме темата фул северофиромска. Се зајадовме со дијаспората од Австралија за србенда што извадил позитивен тест од Србија и си шетал потоа и за австралиски политичари што сакаа да ги оправдаат дебилните мерки пред нивниот народ и да добијат на поени. Али па дека Австралија е лоша земја за живеење :pos:
Mislam ne ja pocnavme nie temata, dijasporecot pisa deka site do eden bi iselile tamu so e daleku od vistina. Tie so sme tuka, ne sme tuka zaso nekoj ne ne pusta da izlezeme. U nieden slucaj ne bi odel vo avstralija narednive 2 godini (iako znam deka e nevozmozno).
Baska kolku so se sekjavam, i samiot on ednas pisuvase deka planira da se vrati. Znaci ne mu e najidealno.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.643
Поени од реакции
25.025
Samo komentiram atmosverata na so me potsekja. Samava drama so novak so ja praat mi kazuva do koj stepen na pobudalenost ste. Sea ste negde April 2020ta koga Saber gi pcuese dijasporcite deka mu donele korona vo drzavata :D

Da ne se sekiras, za godina ipol kje bide sve vo red. I vasiot Filipce kje digne race.
rezultatite se gledaat... kaj vas i kaj nas.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom