Ѓоковиќ против Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата Лопов
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали останувањето на Новак е сега дефинитивно?

Помина времето кога нивниот министер можеше да му ја канцелира визата, или тоа е сеуште опција?

А ми па Срби смо народ кој поштуе земљу на коју што живи, али власт ако почне да таласа појави се некој као Принцип или Обилиќ и бидне пиздарија голема :))))))
Тоа можат да го потврдат хрватите и босанците колку поштуваа земЉу.

Ретко еден судија да пресуди против сопствената држава поготово кога станува збор за спор на државата против странец кој има многу малку права споредено со еден државјанин. Треба државата многу да има усерено за судијата да пресуди во корист на странецот.

Ретко еден судија да пресуди против сопствената држава поготово кога станува збор за спор на државата против странец кој има многу малку права споредено со еден државјанин. Треба државата многу да има усерено за судијата да пресуди во корист на странецот.
Нема усерено ништо државата, си имаат тие закони и независни институции. Не е северен фиром каде премиерот нарачува преседи, одлучува што е уставно и што не. Да беше се по процедура одземањето на визата имаше да пресуди во корист на државата и око немаше да му трепне на судијата што моменталниот рекет бр.1 нема да игра на АО.

Нема усерено ништо државата, си имаат тие закони и независни институции. Не е северен фиром каде премиерот нарачува преседи, одлучува што е уставно и што не. Да беше се по процедура одземањето на визата имаше да пресуди во корист на државата и око немаше да му трепне на судијата што моменталниот рекет бр.1 нема да игра на АО.
Аха, мисли си така дека нема притисок на судството и таму од централната власт.

Независни биле институциите бе... Ова ни во утопија го нема, а не па во еден оваков поделен свет полн со корупција, политичка моќ и похлепност.

Аха, мисли си така дека нема притисок на судството и таму од централната власт.

Независни биле институциите бе... Ова ни во утопија го нема, а не па во еден оваков поделен свет полн со корупција, политичка моќ и похлепност.
И мене ми беше чудно во земји ко Америка и Австралија некој судија да пресуди против некоја одлука на извршната власт, секако дека не е секојдневие ама не е ни ништо ново. Секако дека има притисок, но еве зашто сега судијата не подпадна под тој притисок од централната власт?

Да се договорат некако да го затворат татко му место него и сите би биле јас мислам среќни и задоволни.
Татко му може ќе го затворат, може нема, ама на твојот љубимец Надал сигурно ќе му биде исплескано газето во четврт или полуфинале или финале од Новак.

И мене ми беше чудно во земји ко Америка и Австралија некој судија да пресуди против некоја одлука на извршната власт, секако дека не е секојдневие ама не е ни ништо ново. Секако дека има притисок, но еве зашто сега судијата не подпадна под тој притисок од централната власт?
Затоа што толку ја имаа засерено работата што немаше правни механизми како да ја оправда судијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom