Jbg, uhvatio si nasRade Mihajlovic напиша:
Drugari zdravo posle duzeg vremena
Koliko vidim nista se nije promenilo od prosle zime.DedaTrajko напиша:
Gde ste drugari ? Sta ima novoNisam mesecima bio ovde. Da li je moguce da se jos vodi ista bitka
![]()
Promjeni malo uvodni tekst kad mijenjaš nick , manje češ se blamirati..
@kanoдечки... имаме ли член што користи КАНО систем за греење по дома??? ми требаат лични искуства
Jbg, uhvatio si nas.
Blago tebi u svakom slucaju sa takvim "istrazivanjima" i opterecenjima. Nije to lako.
Srecom pa postoji dugme ignore.
Prvo smetam deka e loso montirana ,preblisku do tavan ,drugo brendot si go utnal sigurno ,mozebi jaka klima ama kultura na rabota nula .Vo odnos na brzinata moras najmalku na 3ta brzina da ja rabotis za da ima nekoj efekt .Kaj mene gree g-tech ako ja stavam na auto ili 1va brzina isto kako da nema greenje a nemam tocno mereno ama neveruvam da e poveke od 7-8cm od tavan.Imam Gree Fairy Premium 3.5kw, pred mesec dena namestena. Vnatresnata edinica e 5cm od tavan. Na niska brzina (fan speed 1, 2) i niska zadadena twmperatura (23, 24, 25) duva recisi laden vozduh. Treba da zadadam twmperatura 28 ili 29 i auto fan pa da pocne da duva toplo, no togas duva jako posilno se slusa. Znaci ako ja postavam na 24 ili 25 na prva ili vtora brzina isto kako da nemam greenje. A da ne zboram ako dojde - 20 hahah. Vase mislenje?
5sm,e premalce...stavigo daljinskoto na drugiot kraj nasoci go kon vnatresnata edinica i pusti ifeel ....Imam Gree Fairy Premium 3.5kw, pred mesec dena namestena. Vnatresnata edinica e 5cm od tavan. Na niska brzina (fan speed 1, 2) i niska zadadena twmperatura (23, 24, 25) duva recisi laden vozduh. Treba da zadadam twmperatura 28 ili 29 i auto fan pa da pocne da duva toplo, no togas duva jako posilno se slusa. Znaci ako ja postavam na 24 ili 25 na prva ili vtora brzina isto kako da nemam greenje. A da ne zboram ako dojde - 20 hahah. Vase mislenje?
Ubavo mu kaza, ama namerata izgleda e druga.5sm,e premalce...stavigo daljinskoto na drugiot kraj nasoci go kon vnatresnata edinica i pusti ifeel ....
Sega ovde se malce pomesani rabotite,idi muabetov sakam kazam neznam recam .....ama aj kako sakas taka teraj si....Ne ne, smetam deka e kitajsko gomno zatoa taka se ponasa, Gree bile dobri, kvalitetni. Za kade? Za luge so sakaat da im dufka kolku da se kaze deka imaat greenje. Na najsilno treba da duva za da zatopli, da ne praime muabet deka vozduhot go pravi katastrofa suv. Pred ovaa imav Samsung on off, na najtifko greese kako luda. Ocigledno japonec e japonec, Toshiba Shorai Edge se mislam da ja menjam
Автоматски споено мислење:
Ne ne, smetam deka e kitajsko gomno zatoa taka se ponasa, Gree bile dobri, kvalitetni. Za kade? Za luge so sakaat da im dufka kolku da se kaze deka imaat greenje. Na najsilno treba da duva za da zatopli, da ne praime muabet deka vozduhot go pravi katastrofa suv. Pred ovaa imav Samsung on off, na najtifko greese kako luda. Ocigledno japonec e japonec, Toshiba Shorai Edge se mislam da ja menjam
Автоматски споено мислење:
Ne ne, smetam deka e kitajsko gomno zatoa taka se ponasa, Gree bile dobri, kvalitetni. Za kade? Za luge so sakaat da im dufka kolku da se kaze deka imaat greenje. Na najsilno treba da duva za da zatopli, da ne praime muabet deka vozduhot go pravi katastrofa suv. Pred ovaa imav Samsung on off, na najtifko greese kako luda. Ocigledno japonec e japonec, Toshiba Shorai Edge se mislam da ja menjam
Izgleda ...Ubavo mu kaza, ama namerata izgleda e druga.
Јас ја имам постарата верзија на Fairy ( не Premium ) и нема таков проблем, постарата верзија не знае за дување со млак или ладен воздух, па затоа и работи со повисок трошок на струја, а тие новите како што слушам можат поекономично да работат но кој би бил ефектот ако стварно така дуваат млак воздух.Imam Gree Fairy Premium 3.5kw, pred mesec dena namestena. Vnatresnata edinica e 5cm od tavan. Na niska brzina (fan speed 1, 2) i niska zadadena twmperatura (23, 24, 25) duva recisi laden vozduh. Treba da zadadam twmperatura 28 ili 29 i auto fan pa da pocne da duva toplo, no togas duva jako posilno se slusa. Znaci ako ja postavam na 24 ili 25 na prva ili vtora brzina isto kako da nemam greenje. A da ne zboram ako dojde - 20 hahah. Vase mislenje?
I jas imam dve Gree gtech 3.5 pa na prva brzina si gree odlicno, koga ke gi pustam dvete great neizolirano so pvc okolu 80m2 , sega za sega odlicno vtora godina.Prvo smetam deka e loso montirana ,preblisku do tavan ,drugo brendot si go utnal sigurno ,mozebi jaka klima ama kultura na rabota nula .Vo odnos na brzinata moras najmalku na 3ta brzina da ja rabotis za da ima nekoj efekt .Kaj mene gree g-tech ako ja stavam na auto ili 1va brzina isto kako da nema greenje a nemam tocno mereno ama neveruvam da e poveke od 7-8cm od tavan.
A od iskustvo zboruvam deka vnatresna edinica odlepena od tavan najmalku 10cm pa i 15da e uste podobro nasproti ista klima montirana na 5cm od tavan ,ovaa so pogolem prostor do tavan ,raboti poprecizno vo odrzuvanje na temperaturata poveke topli porastovareno raboti.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk