Кој е насловот на песнава? (Барам песна)

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Прееска заслушав песна шо ја знам ама не ми иди да ја најдам. Нешто е ваљда 80-ти, тро њу вејв, нешто ко Duran Duran, и типов во рефренов нешто пеј, Don't stop, don't stop......(или won't stop) Доста позната песна е хитче да речам.

Прееска заслушав песна шо ја знам ама не ми иди да ја најдам. Нешто е ваљда 80-ти, тро њу вејв, нешто ко Duran Duran, и типов во рефренов нешто пеј, Don't stop, don't stop......(или won't stop) Доста позната песна е хитче да речам.

Барам ена македонска песна од постарите некаде 2004 ја слушав женски вокал, реф идеше некако љјубовта ми беше гостин сега се е готово а ти не тагувај...... ке боли до коска. Некој да ја знае?

Ја барам песнава, во првото видео иде од 14:09 до 15:32, во второто од 01:17 до 01:55 (темпирани се). Веројатно е горе-доле стотина год. стара, ама пред дваесетина год. имаше некој поп/рнб ремикс со женски вокал на англиски, рефренот идеше со мелодијата како што свири трубицава во видеава

Дали некој знае една стара техно/хаус песна со минимални вокали, некој ја имаше постирано во другите теми но не можам да се сетам каде и која страница. Немам аудио што можи да се слушни но ритамот одеше вака... Пам Пам Пам парарарарарар Пам Пам Пам, мислам дека имаше и една српска песна со ваков ритам, се сеќавам дека во коментарите имаше и полно балканци. Мислам дека е од ерата на faithless-insomnia.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Дали некој знае една стара техно/хаус песна со минимални вокали, некој ја имаше постирано во другите теми но не можам да се сетам каде и која страница. Немам аудио што можи да се слушни но ритамот одеше вака... Пам Пам Пам парарарарарар Пам Пам Пам, мислам дека имаше и една српска песна со ваков ритам, се сеќавам дека во коментарите имаше и полно балканци. Мислам дека е од ерата на faithless-insomnia.

?

Не. Ако се сеќавам добро на thumbnail-от што го имаше постирано членот од јутуб имаше изгрејсонце или зајдисонце. Мелодијата потсеќа малце на српски турбо фолк.

Последно уредено:

,,,instaliraj "Shazam" ,,, mnogu jako programche za prepoznavanje na ime na pesna i izveduvach ,,,ako ti e pri raka pesnata,,,

Да не е...

Mr. Oizo - Flat Beat ?

https://youtu.be/qmsbP13xu6k

Ако не е, пиши нешто повеќе за песната.
На пр. какви вокали има (машки или женски), на кој јазик се вокалите (англиски, шпански...), се сеќаваш ли на нешто од видео спотот, итн...

Да не е...

Mr. Oizo - Flat Beat ?

https://youtu.be/qmsbP13xu6k

Ако не е, пиши нешто повеќе за песната.
На пр. какви вокали има (машки или женски), на кој јазик се вокалите (англиски, шпански...), се сеќаваш ли на нешто од видео спотот, итн...
Не е. Машки вокал беше мислам, англиски, не знам ни што инструмент беше употребен...

од она што се сеќавам од мелодијата :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom