Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Дека на Бугарите второто име им е корупција се слагам ама дека рајава овде е по европска и по напредна едно големо ЛОЛ.
Па овде не се знае кој јаде кој пие, тендери си делат како чорапи на пазар а да не збориме дека рајава и државава беа последна дупка на свиролот во Југославија каде имаше најниска стапка на писменост заедно со некои козоебачки планински реони во Босна, Санџак итн., каде најмалку се инвестираше во инфраструктура, индустрија итн. ама затоа пак најмногу слики има на друже Тито во спалните соби по глава на жител. Имбецили со смрдени чорапи
Da za Tito sliki doma ne znam dali nekoj chuva, ama deka nie sme bile USA za Bugarija vo socijalizmot i sam znaesh deka e taka. Sega problem e posle, nemavme stabilen “gazda” shto kje misli za drzavata i zatoa sme toa shto sme denes. I za korupcija Bg mnogu povishe se kradi od kaj nas oti drzavata si e pobogata, toa si e fakt:toe:

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Brat Makedonec bil vika, samo najverojatno komunizmot ne bil dobar kon nego ili negovite najbliski, pa ja mrazi Jugoslavija
А кон кој бил добар комунизмот во Југославија?

Југославија имала подобра економија само од Албанија и Романија, иронично Бугарија во комунизмот имала повисок БДП* од Југославија

*по глава на жител

Eastern_bloc_economies_GDP_1990.jpeg

Последно уредено:
Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468

Југославија имала подобра економија само од Албанија и Романија, иронично Бугарија во комунизмот имала повисок БДП од цела Југославија

Прегледај го приврзокот 317570
Pred da pochnam da komuniciram treba da znam dali si od Makedonija?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.957
Дека на Бугарите второто име им е корупција се слагам ама дека рајава овде е по европска и по напредна едно големо ЛОЛ.
Па овде не се знае кој јаде кој пие, тендери си делат како чорапи на пазар а да не збориме дека рајава и државава беа последна дупка на свиролот во Југославија каде имаше најниска стапка на писменост заедно со некои козоебачки планински реони во Босна, Санџак итн., каде најмалку се инвестираше во инфраструктура, индустрија итн. ама затоа пак најмногу слики има на друже Тито во спалните соби по глава на жител. Имбецили со смрдени чорапи
Македонија има 1,3 милион Македонци. Имавме 20 годишна блокада од Грција, војна со Албанците и сеуште проблеми со Албанците што ја поткопуваат државата институционално. Бугарија има 5-6 милиони Бугари, 15 години е членка на ЕУ и има добиено милијарди евра помош од европски фондови. И пак животниот стандард ни е ист и пак македонските пензионери земаат поголеми пензии од бугарските. И пак шупакот ќе ви го растртиме во фудбал мизерии едни неспособни :D
Автоматски споено мислење:

Југославија имала подобра економија само од Албанија и Романија, иронично Бугарија во комунизмот имала повисок БДП од цела Југославија

Абе вие дропки не разбирате, економија ќе сте мереле :LOL:

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

Ова ти е по глава на жител, така да наведи го тоа пошто некој ќе ти се смее дека има поголемо БДП од цела Југославија. И да не се правиме луди добро знам во 90тите кои носеа торби во Македонија да продаваат.
Споредување на две срање економии која била поголемо срање. :pos:
Не ебаа со тој комунизам и нема никогаш да пркнеме.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Македонија има 1,3 милион Македонци. Имавме 20 годишна блокада од Грција, војна со Албанците и сеуште проблеми со Албанците што ја поткопуваат државата институционално. Бугарија има 5-6 милиони Бугари, 15 години е членка на ЕУ и има добиено милијарди евра помош од европски фондови. И пак животниот стандард ни е ист и пак македонските пензионери земаат поголеми пензии од бугарските. И пак шупакот ќе ви го растртиме во фудбал мизерии едни неспособни :D
Автоматски споено мислење:

Абе вие дропки не разбирате, економија ќе сте мереле :LOL:
Еве уште еден високо образован интелектуалец од Северна Македонија кој мери победи во голови во фудбал.

Од мало пребарување на Google Бугарија има средна плата од некаде 1,406 евра месечно додека во Македонија средната плата е 690 евра. Бугарската економија е скоро 6 пати поголема од Македонската, и БДП по глава на жител скоро два пати повисок.

Тоа со пензиите неможев да го потврдам, но најверојатно ти знаеш подобро оти личиш и звучиш на некој кој живее на пензијата на мајка му.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
179
Поени од реакции
350
Не си во право.Па, целиот свет го прифатил и го користи Грегоријанскиот календар,дури и Кинезите, кои имаат свој календар.Исклучок прават некои православни цркви.
Малку е глупо државата и секуларната власт да функционираат на еден календар ,
а црквата на друг, кој испаднал од употреба пред 200 години.
Koj e toj cel svet?
Dali tuka ja vklucuvash Rusija,Srbija,Belorusija,Crna gora, Ukraina, koptite i.t.n.
Do 1000 i nekoja godina, ne pamtam koja godina tocno,site hristijani slavele Bozik na 7 Januari, se dodeka ne se podelile Katolicite i si stavile svoi pravila i propisi, vprochem moe mislenje e deka i kalendarot e smenet za da dokazat deka bash oni se vo pravo i se pravite hristijani.
Togash ispagja i deka vo 1000 i nekoja godina cel svet prifakjal deka Bozik e na 7Januari, taka neli.

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
846
Поени од реакции
218
Fala shto mi kaza ne znaev…. Vo sekoj sluchaj, ako si Bugar zs Veligden go slavat po nashiot kalendar, me interesira ne znam oti ako se tera po Gregorijanskiot treba da e druga data?
Рождество секогаш е на една дата - 25 декември.
Црквите кои користат Грегорианскиот и Новоjулианскиот календари го славиха вчера, црквите кои са по Jулианскиот календар (Српската) сметат дека 7 jануари е 25 декември.
Великден не се смета по користените календари, секоjа година е различна дата и во зависност от лунниот календар. Католици, православни и протестанти пак го славим заедно, но ако во истото време има и jудеjска Пасха, православните го славим покасно.
Инако благодарим за честитките!

SNM

Член од
19 август 2020
Мислења
564
Поени од реакции
1.336
Za vremenskata zona si vo pravo. Ama, za kalendarot ne.Sto ima vrska kalendarot so komunizmot. Pa, covece, samo razmisli malku 1990 godini slavis Bozik na 6 Januari i se raspagja komunizmot i naednas op na 25 dekemvri e, komunistite ne teraa da slavime na 7, smeshno neli. Toa se vika Unijatstvo, a toa znaci deka iako ste pravoslavni hristijani Bozik slavite na 25 Dekemvri, i najvaznoto go prifakate papata kako glaven lider t.e messenger praten od Boga za pretstavnik na site hristijani, toa sekoj pravoslaven hristijanin ne treba da go prifakja po nikoja cena. Ne znam sto ve ucat vo Bugarija,Grcija, Romanija, ama toa e vistinata zatoa sto brojkite vo hristijanstvo igraat mnogu golema uloga, vprochem i vo zivotot.
А зашто Октомвриjска револуциjа се случила на 7 ноември?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.901
Поени од реакции
36.957
Еве уште еден високо образован интелектуалец од Северна Македонија кој мери победи во голови во фудбал.

Од мало пребарување на Google Бугарија има средна плата од некаде 1,406 евра месечно додека во Македонија средната плата е 690 евра. Бугарската економија е скоро 6 пати поголема од Македонската, и БДП по глава на жител скоро два пати повисок.

Тоа со пензиите неможев да го потврдам, но најверојатно ти знаеш подобро оти личиш и звучиш на некој кој живее на пензијата на мајка му.
Лажеш говно. Просечната плата во Бугарија е околу 620 евра нето додека во Македонија околу 480 евра нето. Минимална пензија во Бугарија 300 лева, во Македонија 10,000 денари.

15 години Бугарија е во ЕУ свињетино една бугарска, додека ние сме осакатени со рамковен договор и треба шиптaри паразити да раниме, и оваа е разликата помеѓу Македонија и Бугарија?

Ретардирани неспособни имбецили.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468

Choek mak Bugarin si? Toa so grafikot shto si go pratil i sam znaesh deka e glupost nevidena. Znaesh li kakvi penzii zemaat BG blagodarenie na nivniot komunizam 100-200 lv . Po shto vo komunizmot se bilo “stotinki” za kaj niv zborime

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405

Незнам кој гугл користиш ама очигледно си ја утнал математиката високу образован интелектуалец од Пловдив. Ај те молам сподели го линкот на нас неписмените со гугл. По можност некоја по официјална институција или медиум. Не некој blgarianajdobre.bg

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Лажеш говно. Просечната плата во Бугарија е околу 620 евра нето додека во Македонија околу 480 евра нето. Минимална пензија во Бугарија 300 лева, во Македонија 10,000 денари.

15 години Бугарија е во ЕУ свињетино една бугарска, додека ние сме осакатени со рамковен договор и треба шиптaри паразити да раниме, и оваа е разликата помеѓу Македонија и Бугарија?

Ретардирани неспособни имбецили.
Незнам кој гугл користиш ама очигледно си ја утнал математиката високу образован интелектуалец од Пловдив. Ај те молам сподели го линкот на нас неписмените со гугл. По можност некоја по официјална институција или медиум. Не некој blgarianajdobre.bg
Да пре-брзо било гуглањето, топ резултатите се од неверодостојни страни
.

.

Додека Википедија ако ја земиме за веродостојна бројките се поблиски

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866

Југославија имала подобра економија само од Албанија и Романија, иронично Бугарија во комунизмот имала повисок БДП* од Југославија

*по глава на жител

Стандардот на живот беше неспоредлив.

Kajgana Shop

На врв Bottom