Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
mozhe da im se fatite samo i na niv i na omrikronov. Kaj sakaat kje idat lugjeto.![]()
Вчера над 35.000 возила поминале на „Табановце“, и денеска има гужви - Слободен печат
Десетици илјади возила влегле во земјава преку граничните премини во последните два дена, а според податоците на Министерството за внатрешни работи, вчера во текот на 24 часа, регистрирани се вкупно 35.607 возила кои ја преминале македонско-српската граница, пишува Алсат. Добиј ги најважните...www.slobodenpecat.mk
еве го омикрон, после празнициве којзнае како ќе биде. Све што е добро мора да заебат ццц.
Јас не сум антиваксер. Зошто бе така ми правите? Сакате ли да се расплачам?
Па рука на срце, да не се вакцинирани тешко дека би иделе кај сакаат.mozhe da im se fatite samo i na niv i na omrikronov. Kaj sakaat kje idat lugjeto.
pa i vakcinirani ne mozhat bukvalno segde, sea da ne cepidlacime. Odat kaj so e vozmozno. Dovolno za da go donesat novoto sojce.Па рука на срце, да не се вакцинирани тешко дека би иделе кај сакаат.
За патување без карантини тешко без вакцина.pa i vakcinirani ne mozhat bukvalno segde, sea da ne cepidlacime. Odat kaj so e vozmozno. Dovolno za da go donesat novoto sojce.
So si otvoras diskusija za dzabe, koj ti spomna deka bez vakcina setale.За патување без карантини тешко без вакцина.
А и дали некои од овие што навалија за божиќните празници да ги поминат со најблиските го носат новиот сој, не навлагам.
Само се држам до старата максима-ако не можеш да ги победиш, придружи им се! Потребно е време да се навикнеме на новите околности. Ќе добиеш и клуб картичка за попуст на целата антивакс литературата, дел веќе ја имаш во посед, идентична е со онаа на провакс од пред 3 месеци, па се до 2 години наназад.Јас не сум антиваксер. Зошто бе така ми правите? Сакате ли да се расплачам?![]()
Join them to beat them.Само се држам до старата максима-ако не можеш да ги победиш, придружи им се! Потребно е време да се навикнеме на новите околности. Ќе добиеш и клуб картичка за попуст на целата антивакс литературата, дел веќе ја имаш во посед, идентична е со онаа на провакс од пред 3 месеци, па се до 2 години наназад.
За тешење, тука сум.![]()
Не е натпревар, туку е дебата. А науката не е доволен аргумент, ако ми ја сфати поентата за "антивакс литературата". Зошто не е доволен аргумент? Затоа што се лобира и политизира. Аргументите се менуваат преку ноќ. Се релативизира за сѐ. Се крева јавна паника и хистерија, најчесто без некоја сериозна причина. Ова е многу далеку од наука.Join them to beat them.
Придружи им се да ги победиш?
Не би го праела ни тоа. Би работела макотрпно за да се надминам самата себе и тоа би ми било доволно за егобуст и self satisfaction.
Нема потреба од тоа. Не знам зошто муабетов го вртите на натпревар. Греота е да се натпреваруваме така за сметка на сите оние загубени животи.
Науката знае што е правилно, а на нас е да одлучиме дали сакаме да веруваме во тоа или не.
Ќе ве известам наредна недела дали ќе сетам нешто од ваксајнот.