Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Јас познавам многу луѓе кои како мене се вакцинирани со две дози и сите се на став дека веќе нема да примаат бустери или други вакцини, сите се осеќаат преварено и ова е многу битен момент затоа што полека фасадава со корона ќе почне да паѓа, верувам дека голем број се на ова мислење, обеќаа чуда и враќања во нормала со вакцини, искочи работава дека се вртиме во круг и дека вакциниве се крајно дискутабилни.
Мислам дека се достигна максимумот со вакцинирање.

еве го омикрон, после празнициве којзнае како ќе биде. Све што е добро мора да заебат ццц.

еве го омикрон, после празнициве којзнае како ќе биде. Све што е добро мора да заебат ццц.
mozhe da im se fatite samo i na niv i na omrikronov. Kaj sakaat kje idat lugjeto.

pa i vakcinirani ne mozhat bukvalno segde, sea da ne cepidlacime. Odat kaj so e vozmozno. Dovolno za da go donesat novoto sojce.
За патување без карантини тешко без вакцина.

А и дали некои од овие што навалија за божиќните празници да ги поминат со најблиските го носат новиот сој, не навлагам.

А колку имаме сега за сега официјално со омикрон? Не пратам вести баш деновиве.

За патување без карантини тешко без вакцина.

А и дали некои од овие што навалија за божиќните празници да ги поминат со најблиските го носат новиот сој, не навлагам.
So si otvoras diskusija za dzabe, koj ti spomna deka bez vakcina setale.
Negde se ide samo so vakcina, negde so test. Negde so niedno. Bitno setaat kaj se mozhe, i bolesnicive na temava mozhe da im se fatat samo.

Јас не сум антиваксер. Зошто бе така ми правите? Сакате ли да се расплачам? :D
Само се држам до старата максима-ако не можеш да ги победиш, придружи им се! Потребно е време да се навикнеме на новите околности. Ќе добиеш и клуб картичка за попуст на целата антивакс литературата, дел веќе ја имаш во посед, идентична е со онаа на провакс од пред 3 месеци, па се до 2 години наназад.

За тешење, тука сум. :love:

Само се држам до старата максима-ако не можеш да ги победиш, придружи им се! Потребно е време да се навикнеме на новите околности. Ќе добиеш и клуб картичка за попуст на целата антивакс литературата, дел веќе ја имаш во посед, идентична е со онаа на провакс од пред 3 месеци, па се до 2 години наназад.

За тешење, тука сум. :love:
Join them to beat them.
Придружи им се да ги победиш?
Не би го праела ни тоа. Би работела макотрпно за да се надминам самата себе и тоа би ми било доволно за егобуст и self satisfaction.

Нема потреба од тоа. Не знам зошто муабетов го вртите на натпревар. Греота е да се натпреваруваме така за сметка на сите оние загубени животи.
Науката знае што е правилно, а на нас е да одлучиме дали сакаме да веруваме во тоа или не.

Ќе ве известам наредна недела дали ќе сетам нешто од ваксајнот.

Join them to beat them.
Придружи им се да ги победиш?
Не би го праела ни тоа. Би работела макотрпно за да се надминам самата себе и тоа би ми било доволно за егобуст и self satisfaction.

Нема потреба од тоа. Не знам зошто муабетов го вртите на натпревар. Греота е да се натпреваруваме така за сметка на сите оние загубени животи.
Науката знае што е правилно, а на нас е да одлучиме дали сакаме да веруваме во тоа или не.

Ќе ве известам наредна недела дали ќе сетам нешто од ваксајнот.
Не е натпревар, туку е дебата. А науката не е доволен аргумент, ако ми ја сфати поентата за "антивакс литературата". Зошто не е доволен аргумент? Затоа што се лобира и политизира. Аргументите се менуваат преку ноќ. Се релативизира за сѐ. Се крева јавна паника и хистерија, најчесто без некоја сериозна причина. Ова е многу далеку од наука.

Но, истата таа науката вели дека стапката на смрност, глобално, на лицата меѓу 20-30 е 0,02%. Мене тоа ми е доволен индикатор, ама кој како сака.

Притоа и самата ефикасност на бустер дозата започнува да опаѓа после пар недели, за варијанта која сега за сега, за среќа, укажува на тоа дека крајот на пандемијата е пред нас, која ќе заврши со мутација. Дали оваа рана прогноза ќе се оствари, останува да видиме.

Сакам лесно да поминеш со бустер дозата. :backa:

На страницата на ССКЦ е напишан протоколот за лекување превенција и третман на ковид од јануари 2021
каде покрај витамини, кверцентини, кортикостероиди домашно и клиничко третирање, е запишан и ивермектинот (пишува силно се препорачува).
Исто така на страната на FLCCC (Front Line COVID-19 Critical Care Alliance) спомнати се позитивни ефекти и искуства со ивермектинот.
Зашто нашите инфектолози, матични и други лекари не го препишууваат е енигма. Као што е енигма и зошто ФДА не го одобрува за регуларна употреба, зашто се повеќе се фураат "информации" дека не делува и слично
ако
isummary.png

Можеби, као што сме преразболени презагадени од воздухот (па и од тони панцефи и сумамеди), смртноста ќе беше помала па и постковид последиците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom