Си купив книга

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
И на улица Македонија. Бев прво во ГТЦ, имаа книжарница спроти Топер, ама изгледа ја затвориле!

Исто така, книжарницата на Академска книга, спроти министерство за Финансии е затворена. Објектот беше празен!

Попустот важи во сите нивни книжарници и трае до 10.01.2022, а листата на книги ја имаш на нивната страна. Во очи ми падна "Младиот Кастро", очекував пропаганда, но прочитав позитивни коментари, па и таа ќе си ја земам.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
И на улица Македонија. Бев прво во ГТЦ, имаа книжарница спроти Топер, ама изгледа ја затвориле!

Исто така, книжарницата на Академска книга, спроти министерство за Финансии е затворена. Објектот беше празен!

Попустот важи во сите нивни книжарници и трае до 10.01.2022, а листата на книги ја имаш на нивната страна. Во очи ми падна "Младиот Кастро", очекував пропаганда, но прочитав позитивни коментари, па и таа ќе си ја земам.
За Литература.мк во ГТЦ ај некни беше затварањето, ама за Академска веќе 2 и кусур години е преселена на Партизанска кај автобуската дијагонално после Соборна, баш ме изнасмеа твоево очудување.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
За Литература.мк во ГТЦ ај некни беше затварањето, ама за Академска веќе 2 и кусур години е преселена на Партизанска кај автобуската дијагонално после Соборна, баш ме изнасмеа твоево очудување.
Немав отидено натаму повеќе од година-дена, обично купувам на англиски само на традиционалниот Саем. Кружев, се мотав, ја барав. :icon_mrgr:

Таа на Партизанска ја знам, ама имав работа до министерство, па сакав да искористам гужва.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.410
Поени од реакции
9.730
malku sum off-topic, ama ne mi teknuva za nekoja porelevantna tema (ako ima slobodno pisete)

dali nekoj skoro kupuval stalaza/polica za knigi vo makedonija?
moze da bide od salon ili od rabotilnica.

me fakja nekoj film da gi sredam knigite doma koi pretezno se vo kutii, i slobodni fioki.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.799
Поени од реакции
21.385
malku sum off-topic, ama ne mi teknuva za nekoja porelevantna tema (ako ima slobodno pisete)

dali nekoj skoro kupuval stalaza/polica za knigi vo makedonija?
moze da bide od salon ili od rabotilnica.

me fakja nekoj film da gi sredam knigite doma koi pretezno se vo kutii, i slobodni fioki.
Брат мноо л'сно.Ке си најдеш сталажу на интернет, ке си викнеш мајстора што праи комоде,полице,кујне.Ке види фино лепо, ке измери, ке си избереш медијапан и готово.Ја такој напраи.
Поефтино ке те фати него од салон да купиш.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.410
Поени од реакции
9.730
Брат мноо л'сно.Ке си најдеш сталажу на интернет, ке си викнеш мајстора што праи комоде,полице,кујне.Ке види фино лепо, ке измери, ке си избереш медијапан и готово.Ја такој напраи.
Поефтино ке те фати него од салон да купиш.
pomisliv na toa, i imam komsija koj generalno raboti so ovie raboti.
sestra mi skoro sreduvaa sprat od kukja, i skoro se so mozese da trgne nalevo od rabota so majstori
(ploca i armaturi, fasada, pa se do kujna) se ispadna na cekanje i molenje (a del od rabotite i sami da si dosreduvaat).

zatoa prvicno prasav za opcii.
vreme i pomalo zamaranje mi se pobitni faktori vo odnos na cena
(posto zboruvame za edna stalaza koja generalno ne e nesto skapo)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
IMG_20211223_200928.jpg

Полица има одредени попусти, но:
1. Нивната листа е нецелосна, така таму ја немаше "Месечари" која е 100че.
2. Одредени книги имаат подобар попуст на Bookland, каде имаат 20% на сите изданија.

"Најдолгото патување" ја земав на старо, чисто поради филмот кој ми се допадна (а тука е и Брит Робертсон). :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom