Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ова не ми е баш јасно, само 2% од хоспитализираните се вакцинирани, а 21% од починатите?
Во право си, медиумска игра на зборови. Но сепак општо гледано, статистиката е океј. Барем според мене.

Процентот на хоспитализирани лица кои се невакцинирани изнесува 98%, додека само 2% од сите моментално хоспитализирани пациенти се целосно вакцинирани.

Ете, веднаш депеша од генералштабот, сите вакцинирани починати да се напишат дека имале коморбидитети. Северна Кореја, Чаушеску, Тито
Во право си, медиумска игра на зборови. Но сепак општо гледано, статистиката е океј. Барем според мене.

Процентот на хоспитализирани лица кои се невакцинирани изнесува 98%, додека само 2% од сите моментално хоспитализирани пациенти се целосно вакцинирани.
чудно е каде починале другите 15-20% вакцинирани.

И јас цреп што ја кликнав темава.
Абе јасно пишува од 06.08 - 16.12
79% од починатите биле НЕВАКЦИНИРАНИ
21% од починатите биле ВАКЦИНИРАНИ.
Просто ко грав, за дете од прво одделение.
Ајде поздрав и убава антивакс забава.

Не му е точна таа бројка, јас следам цело време до пред три недели, околу 20% од хоспитализираните му беа вакцинирани.

Ова е најверојатно состојба во моментов во болниците, а не за цел период.

Уствари еве така ги објавуваат. Тоа е моментална состојба во болниците, само нема апсолутни бројки.

Последно уредено:

Дај боже да е така, меѓутоа глеаме дека има земји со 80,90% вакцинирани и глеаме дека не е така.
Сепак останува прашањето од кај искачаат тие 20 посто починати при 2% хоспитализирани, освен ако ова моменталново не е некаква статистичка аномалија.

Пасивно само набљудувај си.
По потреба може онака некое постче малечко слатко фино :X3:

Не ти е точна тебе бројката иначе, на Тенеке му е точна :D

Сепак останува прашањето од кај искачаат тие 20 посто починати при 2% хоспитализирани
Проста математика со мои броеви (значи карикирам)

Од 5000 позитивни пациенти на корона, 2% се хоспитализирани, тоа е еднакво на 100 хоспитализирани.

20% се починати од тие 100 хоспитализирани, тоа е 20 починати луѓе.

Толку.

Проста математика со мои броеви (значи карикирам)

Од 5000 позитивни пациенти на корона, 2% се хоспитализирани, тоа е еднакво на 100 хоспитализирани.

20% се починати од тие 100 хоспитализирани, тоа е 20 починати луѓе.

Толку.

Не ти одеше никогаш математиката на темава. :)

Ако ова ти е силна страна, страв ме фаќа што е со слабата
Слабата страна ми е едно од најсилните оружја :pipi: .

Нема да одам во офтопици, само се потрудив да ти објаснам тоа што тебе не ти беше јасно! Пријатна вечер.

#лабаво

Ваква ментална гимнастика со бројки не се праи ни у субсахарска африка. Нека ми ги дадат податоците, ја ќе им пресметам и ефикасност и за хоспитализации или смртност. Не им ни наплаќам ништо.
Пола година од почетокот на вакцинирањето не извадија асална статистика за нешто што многу лесно се пресметува емпириски, и прилично јасно е како се прави..

За тие што не сакаат да замараат со многу документи во врска со вакцините, зелен пасош, еу пасош, трета, четврта доза има лесно решение :D

1639754510042.png

Не е задолжително...

засега.

Слабата страна ми е една од најсилните :pipi: .

Нема да одам во офтопици, само се потрудив да ти објаснам тоа што тебе не ти беше јасно! Пријатна вечер.

#лабаво
Е ама ни објасни...
Ти да не им го водиш овој одел во МЗ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom