Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Најреален муабет е дека при конфликт никој не можеше да ја нападне таа група на чкембари, исто како што вие никад немаше да ја разбиете оваа група на комити што дојде во битола, иако фалеа голем број на постари (вработени) членови. Не си правете филмови дека при напад ќе сте ја разбиеле групата, шанси нема да се деси тоа. При евентуален напад, од кај вас немаше да нападнат повеќе од 100 луѓе и иако на домашен терен, сепак бројчано ќе бевте инфериорни. Исто како што во скопје никад нема група од 100 луѓе да се собере за напад. Зеленобел ептен у филм е влезен дури и смешен е ко дете некое. Ќе ги откажеле од навивање, да качеле некое кило, ау, триста муабети сврте. Мислиш еден на еден ќе се тепаме, па битни се неговите бицепси и мевови. Во групна тепачка тотално небитни се бицепсите на зеленобел, туку компактноста на екипата. Комити имаат многу повеќе инциденти и тепачки, така што мало сутра дека ќе ја разбиел некој таа екипа.

:ROFLMAO: Ме мешаш со други членој, јас не пишав дека ќе ги откажиме :D
Пишав за некое кило да, да се насмејме, шо се палиш :D

Види го моето реално мислење погоре дека ниту ние ќе ве нападниме Бт ниту вие нас Ск, заради полицијата.

Најреален муабет е дека при конфликт никој не можеше да ја нападне таа група на чкембари, исто како што вие никад немаше да ја разбиете оваа група на комити што дојде во битола, иако фалеа голем број на постари (вработени) членови. Не си правете филмови дека при напад ќе сте ја разбиеле групата, шанси нема да се деси тоа. При евентуален напад, од кај вас немаше да нападнат повеќе од 100 луѓе и иако на домашен терен, сепак бројчано ќе бевте инфериорни. Исто како што во скопје никад нема група од 100 луѓе да се собере за напад. Зеленобел ептен у филм е влезен дури и смешен е ко дете некое. Ќе ги откажеле од навивање, да качеле некое кило, ау, триста муабети сврте. Мислиш еден на еден ќе се тепаме, па битни се неговите бицепси и мевови. Во групна тепачка тотално небитни се бицепсите на зеленобел, туку компактноста на екипата. Комити имаат многу повеќе инциденти и тепачки, така што мало сутра дека ќе ја разбиел некој таа екипа. Ќе имаме уште утакмици, ќе има уште судири, оваа екипа што е на запад ќе си докаже колку вреди, сигурно нема со аргументи да се убедиме.
A izvini za kakvo napagjanje prajme muabet? Za frlanje so kamenja pozadi lamarini? Za frlanje so kamenja od most, nadvoznjaci? Za so napadi prajme muabet? Napadite vasi ne znam dali znajs vo parkot kolku tragicno zavrsija..ne si prajte filmoj za mali deca, a i ovaj so se moca na site strani neka si go priberi oti ziva voda e vo gakjite..

Другарче, на ова дерби во воз поделивме ако не се лажам 650 карти... на железничка 30 тина најмалку не чекаа Чкембари. Знајш вашите напади од шо се состоеа??? На одење на стадион, 3 коли ако добро паметам застанаа да се тепат со "опашката" од колоната, али нагазија "фина" екипа, потоа 3,4ца во паркот пред утакмица фрлија камења, до дома ги бркавме, во зградите им влеговме, на утакмица упаднавте на терен пробавте со редарот за бајракот(секоја чест, обид е обид), после утакмица 200 можи ваши беа, не знам бројка точна јуриш со камења кога ви завршија истите, 1 остана да се тепа,знаете како помина. Пред железничка некое бркање и то е то.
Али дерби, според мене најдобро досега.

За вашата бројка може сум грешка. Можно е да бевте и 500 или 600 +.
Иначе и вие изгубивте тапан, и на кеј кога бегавте друже, на кеј, 200 души беа наши и исто толку и ваши можеби и повеќе пошто бевте тука скоро цела група кога си одевте.

Иначе знамето ви го спаси ми се чини играч , Милан Илиевски.
Веќе беше ПАДНАТО и го пројде скоро цела терен, играчот ви го спаси.
Браво за играчот.

Последно уредено:
Иначе и вие изгубивте тапан, и на кеј кога бегавте друже, на кеј, 200 души беа наши и исто толку и ваши можеби и повеќе пошто бевте тука скоро цела група кога си одевте.

Браво за играчот.

Редар го зеде, играч го спаси.
Редарот беше комита?
Играчот е Чкембар, асли Битолчанец :)

За бегањето не си прај филмој те молам, кажав секој различно гледаше.
Децата најмладите му рековме да слезат од другата страна, ако нив си ги видел ок. Ама цела друга екипа од над 200-300 души нападна низ паркот се до зградите, кај шо го јадеше батето руке на руке.

Да редарот беше Комита.

Можно е да ви биле помладите , не успеавме да се доближиме до нив скроз, гледавме дека паѓаат и стануваат бегаат, паѓаат стануваат бегаат.

Како и да е... тоа беше ептен јако дерби.
Штета што од тогаш навака толку многу се смени тифо сцената.
Почнаа забрани казни и ред други работи, измена на законот за насилство на спортски натпревари.

Реалната вистина за таа утакмица е дека Комити кога ја скршија вратата од запад после утакмица, тргнаа кон Чкембари кои во тој момент веќе беа искочени од трибина, и ги стигнаа некаде измеѓу Паркот на Франкофонијата и Жабар, кај скаличките. Во тој момент, и Чкембари и ЕБР беа изненадени од нападот, затоа што сите знаеа дека Комити сеуште се на трибина, никој не претпоставуваше дека ќе ја срушат целата метална конструкција што ја двои западната и јужната трибина. Имаше некои 30-40 души кои веднаш се пуштија кон Комити, имаше неколку удари разменето и толку. Тоа батето што го зборите можда бил и единствениот што попил нокаут, сето ова траеше не повеќе од половина минута, пред ЕБР да почнат да маваат и да ги растераат Комити накај Влада.

Беше интересно, имаше каков таков близок судир но ништо специјално да речеш овие или оние тепале.

Се друго е правење филм и преувеличување на ситуацијата.

И да, тоа беше едно од подобрите дербиња на кои сум бил, атмосфера, обид за крадење на знаме, тепачки све имаше. Единствено такво слично дерби кое можам да го споредам е Работнички-МЗТ, првата утакмица од финалето во Борис Трајковски некаде 2008-2009. Истите работи ги имаше таму, тепачки на секои 5 минути, плус Денис циганот го јадеше на трибината позади кошот од 20тина Комити кои беа присутни на дербито.

Toa bea drugi vreminja daj boze da se povtori ama tesko so ovie kazni sega so gi ima tesko koj ke rizikva ogormni kazni i zatvor odma napad na sluzbeno lice i zatvor pritvor goca brkot ni eba majkata so zakonite kako sakate recite dobro sto uste ima ng i meretko se peogledva niz prsti samo za pirotehnika da ne kaznuvaat ke nema coek po trbini ne si prajte filmoj posle slucajot so turcin ko ne uspeavme da go enime zakonot sega nisto ne ne spasuva ke mora da se smeni nesto i dogovori od site ng oti doprava idat losi vreminja oti ke ve ostavat da krenite i posle ko ke vidat golema grupa oosanost ke ja izretcat od policija ne mu odgovaraat silni ng na politicarite za toa se so um za site vazi

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Браво за играчот.
Тапанот не го изгубивме, со него се фрли по полицијата а внатре беше цела пиротехника, ден денес не знајме кој фрли :)
Тие времиња имавме така 5,6 тапани поебано по утакмици

Еве шо прат, ќе видат малце дека се крева навивањето и почнуват кучињата.
600е за ништо.

Attachments

• IMG-481fdcbed0dcef5df098b1e94d10b96d-V.jpg
    IMG-481fdcbed0dcef5df098b1e94d10b96d-V.jpg
    153,5 KB · Прегледи: 80
nasilstvo skoro sekade e zavrsena prikazna. so kameri i softver za prepoznavanje toa e veke minato u golema mera.

rivalstvo treba da ima a energijata da e nasocena na drugi aspekti od navivanjeto. bukvalno navivacka pobeda na dvete grupi e sto ne dojde do nemiri u salata, jas se nadevam taka ke bide i u skopje. videte si na videoto kolku samo se krena domasnata publika i atmosferata, koj adrenalin bese za niv doaganjeto na komiti. odma drug smek dobi derbito i apla se zaostri situacijata i na tribini i na teren. od minus 5 u tie momenti na 2-3 se namali za 5 min...

pirotehinka, koreografija, pesni, grafiti, humanitarni akcii red drugi frontovi moze da se otvorat. nema potreba veke od nasilstvo, zalosno e na derbi da nekoj da se plasi da si gi ponese decata...

600 do 900 eur, ke si odluci sudijata.

Еве го проблемот, ова е тоа што може да не уништи.
Законот е многу лошо напишан, огромни казни, за ова Горан16та беше у право уште у 2013та кога пишуваше, дека треба да се избориме да го смениме.

Последно уредено:
A izvini za kakvo napagjanje prajme muabet? Za frlanje so kamenja pozadi lamarini? Za frlanje so kamenja od most, nadvoznjaci? Za so napadi prajme muabet? Napadite vasi ne znam dali znajs vo parkot kolku tragicno zavrsija..ne si prajte filmoj za mali deca, a i ovaj so se moca na site strani neka si go priberi oti ziva voda e vo gakjite..
Смири се малку, нервозен си ти се заматува пред очи. Не можете ниту вие да нападнете, ниту ние да нападнеме таква група. Тоа е поентата на постот.

Леле, леле, какви коментари, Господ нека ви е на помош.. Комити биле деца, биле слаба екипа, итн.
Прво и основно, јадрото на Комити моментално е 18/19-24/25 години и тоа сите го знаат. Тие "деца" се избориле и станале јадро, а имаат и поддршка од сите постари. Па не сме ние Чкембари да се Алфа и Омега исти ликови 40 години.
Тие "деца" имаат на неделно ниво повеќе навивачки инциденти отколку вие за цел живот.. Последен инцидент ви е со полицијата во Кочани пред 150 години, додека "децата" кои влегле во таа приказна, живеат навивачки секој ден сакале или неќеле.
За разбивање не би се согласил, не дека сум дел од Комити па зборувам пристрастно, тоа што имате по 120 кила од дремење по кафани не ве прави опасни фаци, додека во Комити никогаш немало толку луѓе кои тренираат некој спорт. Умре времето кога повеќето беа пијаници и наркомани.
Ќе дојде време и ќе се докажеме кој е кој, до тогаш уживајте. И престанете веќе со простиве дискусии околку дербито, пошто реално беше досадно, и доста се навраќате во некои други времиња со други околности.. Животот иде напред, доста живеете во минатото.

Леле, леле, какви коментари, Господ нека ви е на помош.. Комити биле деца, биле слаба екипа, итн.
Прво и основно, јадрото на Комити моментално е 18/19-24/25 години и тоа сите го знаат. Тие "деца" се избориле и станале јадро, а имаат и поддршка од сите постари. Па не сме ние Чкембари да се Алфа и Омега исти ликови 40 години.
Тие "деца" имаат на неделно ниво повеќе навивачки инциденти отколку вие за цел живот.. Последен инцидент ви е со полицијата во Кочани пред 150 години, додека "децата" кои влегле во таа приказна, живеат навивачки секој ден сакале или неќеле.
За разбивање не би се согласил, не дека сум дел од Комити па зборувам пристрастно, тоа што имате по 120 кила од дремење по кафани не ве прави опасни фаци, додека во Комити никогаш немало толку луѓе кои тренираат некој спорт. Умре времето кога повеќето беа пијаници и наркомани.
Ќе дојде време и ќе се докажеме кој е кој, до тогаш уживајте. И престанете веќе со простиве дискусии околку дербито, пошто реално беше досадно, и доста се навраќате во некои други времиња со други околности.. Животот иде напред, доста живеете во минатото.

Струга, наредна година.
Поздрав братче до вас спортистите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom