Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
апсолутно точно. Скоро сите податоци го велат тоа.
И пак ќе кажам, со избор на вакцина според болестите/возраста. Јас на кинезите, иако ја изедоа супата, пак најмногу им верувам.
Јас од Али Експрес ниту тоалетна хартија не би купил, не па вакцина.

Јас од Али Експрес ниту тоалетна хартија не би купил, не па вакцина.
iPhone Huawei ?
Хируршки маски?
Медицинска опрема?
Лаптоп, компјутер?
PCR тест, брз тест ?

90 насто од основните материјали за вакцините се прават во Кина

:pos:

iPhone Huawei ?
Хируршки маски?
Медицинска опрема?
Лаптоп, компјутер?

:pos:
Тие сите имаа еден куп сертификати за квалитет и сигурност од: C E, GS, TÜV и да не набројувам иако се произведени таму.

Од Али Експрес немаш ништо од ова.

Тие сите имаа еден куп сертификати за квалитет и сигурност од: C E, GS, TÜV и да не набројувам иако се произведени таму.

Од Али Експрес немаш ништо од ова.

Кинеските вакцини одобрени се од СЗО и воедно тестирани надвор од Кина.
За разлика од Фајзер, чиј што резултати ќе ги знаеме за 55 години.

Фајзер не продава вакцини во ниту една држава кај што нема апсолутна заштита од правно гонење.

Кинезиве го немаат тоа во толкава мера.

Така да зборувај ми уште малце за сертификати и транспарентност.

Последно уредено:
Тикви. Бев пред една недела, имаше само еден чиче за трета доза. Празно беше.

Кинеските вакцини одобрени се од СЗО и воедно тестирани надвор од Кина.
За разлика од Фајзер, чиј што резултати ќе ги знаеме за 55 години.

Фајзер не продава вакцини во ниту една држава кај што нема апсолутна заштита од правно гонење.

Кинезиве го немаат тоа во толкава мера.

Така да зборувај ми уште малце за сертификати и транспарентност.
Која сакаш ја земи.
Твој избор.

Во Македонија Рускоска ќе ги гони кривично кинезите?

Која сакаш ја земи.
Твој избор.

Во Македонија Рускоска ќе ги гони кривично кинезите?
Македонија не е правна држава.

Но, во случајов зборуваме во светски рамки. Ако клавам вакцина ќе гледам да е што потранспарентна во резултатите.

Оти Фајзер штитеше 96% од инфекција во јануари годинава.

Е овај податок од 96% има далекусежни ефекти. Еве пример.
CureVac која е исто така mRNA и е лидер во таа технологија, нивната вакцина имаше помала доза и можеше да се чува на повисока температура, но не доби одобрение затоа што не го надмина прагот од 50% за заштита од инфекција.

Сега знаеме дека Фајзер ги лажирал податоците и НИКОГАШ немал ниту 50% заштита од инфекција, ама тој доби одобрение прави еден куп пари, ама CureVac не доби, оти имаше потранспарентен процес на собирање на податоци во Германија.

Последно уредено:
Meminjata ne pomagaat vo diskusijava. Tuku Kinezive se netransparentni, lazat susat. Ima pricina oti seuste ne se odobreni vo EU. Pocnat e odamna procesot no ako ne pustaat Kinezite podatoci nemoze da prodolzi procesot. I onaka ne im e sila, znat deka pri izborot retko koj ke se odluci za niv da gi primi. I sekako imaat dovolno drzavi koi im gi kupuvaat.

101на година и да умреш од корона, малер. Се знае како се умира на 101на.

Според посочените информации, претерана е хистеријата за Омикрон, иако станува збор за мал број на случаи, а со тоа и мал сегмент на податоци за анализа. Симптомите засега се доста благи.

Дел од вакциналните пунктови, а дел и од модуларните болници се затворија, барем привремено. Интересот за прва доза е речиси на нула. Апелите допираат до ушите на глувите. Се прашувам зошто!

Надлежните сеуште зборуваат за колективен. :noze:

Само не ја сфаќам еуфоријата околу новиот министер, од проста причина што заменик министерот ќе биде од редовите на Сдссм (а голема е веројатноста да биде некој член од Комисијата) и здравството еден од најбитните ресори, каде Ковид пандемијата е само дел од купчето проблеми на кои не се пристапува(ше) сериозно. Ставењето крај на пандемијата, точно, е политичка одлука, но нема реална потреба од носење на нови рестриктивни мерки во овој момент само кон одредена група на граѓани. Логика зад тој сет рестриктивни политики нема. Малолетниците можат без сертификат, полнолетните граѓани не! Невакциниран не можеш во хотел, сем ако не си гостин! И не значи дека ако не си вакциниран по автоматизам си носител на вирусот. Згора на сѐ, вакцните и не штитат од зараза и не ја спречуваат трансмисијата.

Стимулативни, од друга страна, со оваа економија, нема да има во скора иднина, но нема да имам ништо против такви политики да се имплементираат.

И да, треба да се укинат дел од рестриктивните политики, како забраната за влез на невакцинираните во угостителските објекти. Власта не ме штити од зараза, затоа што може да се заразам буквално на секое друго место (продавница, пазар, работа, болница и јавен превоз), а реално шансата за зараза на одредена тераса на угостителски објект е фактички скоро пак 0 (нула).

Лично очекувам влошување на состојбата во здравството (како ресор) затоа што на власт ќе дојде нова (рамковна) партија која ќе си постави свои рамковни кадри.

Едното па исто се пишува секој ден... Ниту можеш да го премислиш игорче ниту пак тенеке за/против вакцините.. Кој што сака нека си прави, нека се боде, нека не се боде, личен избор.. Само да не се дрзнат уставни и човекови права да погазуваат пошто ќе си имаат проблеми, и Вилипче и новиов терорист.. А убеден сум дека терористот нема ниедна мерка да донесе, пошто знае какви се неговите..

Ако бараш 2500 долари, тогаш по логика земаш нешто помалку од оваа сума за дијареава што ја излеваш.
Де бе па и ти, за 2.500 долари си бил.
Јасно ми е дека си малку нервозен бидејќи гледаш како твојата професија е злоупотребена и нема никаква логика, па и рамноземјашите сфаќаат што е логично, што не.
Ти се согласуваш со член кој го тврди следново:
Грип и други вируси немаме, бидејќи маски се носат и се држи дистанца.
Корона имаме, бидејќи маски не се носат и не се држи дистанца.

И ред други контрадикторни мислења, од кои запек ме фати, па не ќе да е од мене дијареата.

Подобро ти иде со видеата кои ги споделуваш, него со испадите на нервоза, ама ти си знаеш.

А убеден сум дека терористот нема ниедна мерка да донесе, пошто знае какви се неговите..

не биди толку сигурен, Албанците секогаш се на страната на западњаците.

Не знам дали прекинаа да известуваат за вакцинирани или што е работата, ама веќе 1 недела на covid-19.treker.mk го прикажува ова:
1639044199826.png

Т.е.: 0 вакцинирани прва доза, 0 вакцинирани втора доза од 27.11

Btw, го имам заприметено @Psyside на темава само става "хаха" лајкови на сите постови што се контра неговите убедувања (ако воопшто е и ова причината), иако освен со мемиња и навреди нема допринесено нешто конструктивно на темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom