Darling
High Value
Nisto, ke morate sekoj den da kupuvate bluzi za najlonchinja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Nisto, ke morate sekoj den da kupuvate bluzi za najlonchinja.
Јас не сфаќам луѓе што не живеат тука, а коментираат на темава. Гледајте си во вашата држава.
Не може да се дискутира, ова нас нѐ засега, а вас ви е сеедно. 15 денари не се малку за тука, ама сте заборавиле. Друго никакви аргументи не видов од поддржувачите, се е релативизирање и муабет од типот ќе си шеташ со ранци со торби...Polesno e taka da se zavrsi diskusija nego argumentativno.
Tuku fer tocka e deka ova so 15 Denari e glupost. Trebase vednas da gi zabranat. Ova e samo mackanje oci a koga i da e ke se zabranat.
Само што не е исто, тоа тебе и како иселен те засега и ти прави промени во животот, ова не. Чисто малтретирање е за нас, со никаква придобивка, освен полнење буџет и мачкање очи демек се секирале за екологија. Кај татко ми во фабрика носат шлепери ѓубре и ги горат. Тоа загадува и воздух и почва и храна. Не можам да излуфтирам дома, гад ми е да јадам овошје од двор, ама некој гомнар од влада ќе ми сере дека со кесиве се оправаОва исто како да се буниме/дискутираме што го смениле името во Северна Македонија.
'Ај бе што се буните вие што се иселивте, гледајте си во вашата држава' - Нула од аргумент.
Не може да се дискутира, ова нас нѐ засега, а вас ви е сеедно. 15 денари не се малку за тука, ама сте заборавиле. Друго никакви аргументи не видов од поддржувачите, се е релативизирање и муабет од типот ќе си шеташ со ранци со торби...
Само што не е исто, тоа тебе и како иселен те засега и ти прави промени во животот, ова не. Чисто малтретирање е за нас, со никаква придобивка, освен полнење буџет и мачкање очи демек се секирале за екологија. Кај татко ми во фабрика носат шлепери ѓубре и ги горат. Тоа загадува и воздух и почва и храна. Не можам да излуфтирам дома, гад ми е да јадам овошје од двор, ама некој гомнар од влада ќе ми сере дека со кесиве се оправа
екологијата.
ПС: Дадов јас добри аргументи пред цитираното мислење, ај кажи дека не сум во право.
Сега се зафркаваш со мене? Пишав јас доволно примери, ама нема врска. Проблемот е дека живеам во најзагадениот град во Европа, а они за кесите се фатиле.Па освен тоа дека те мрзи и ти е тапа да носиш кеса со тебе друго ништо не прочитав.
А да, и дека се полнел буџетот. Па бидете мангупи сите колективно не купувајте воопшто кеси и нема да им пројде ова наводново полнење на буџет.
П.С. Не треба аргумент да ти дава некој дека не треба да купуваш пластични кеси. Треба сами да сте доволно свесни за тоа колку се штетни за природата тие пластики за една употреба.
Алтернативата е таа: носиш торба или купуваш од продавница која нуди хартиена, текстилна или друг вид трајна торба нормално ќе чини повеќе ама е за трајно користење со што ја оправдува цената. Иначе ја сум а забрана на пластичниве.Не може да се дискутира, ова нас нѐ засега, а вас ви е сеедно. 15 денари не се малку за тука, ама сте заборавиле. Друго никакви аргументи не видов од поддржувачите, се е релативизирање и муабет од типот ќе си шеташ со ранци со торби...
Само што не е исто, тоа тебе и како иселен те засега и ти прави промени во животот, ова не. Чисто малтретирање е за нас, со никаква придобивка, освен полнење буџет и мачкање очи демек се секирале за екологија. Кај татко ми во фабрика носат шлепери ѓубре и ги горат. Тоа загадува и воздух и почва и храна. Не можам да излуфтирам дома, гад ми е да јадам овошје од двор, ама некој гомнар од влада ќе ми сере дека со кесиве се оправа
екологијата.
ПС: Дадов јас добри аргументи пред цитираното мислење, ај кажи дека не сум во право.
Сега се зафркаваш со мене? Пишав јас доволно примери, ама нема врска. Проблемот е дека живеам во најзагадениот град во Европа, а они за кесите се фатиле.
Ова ти е исто како доаѓа човек со обилно крварење и докторите му прават естетска корекција на уши. Да грди му биле ушите и не може пичка да фати ради нив, ама човекот умира.
ПС: Објаснив погоре дека кесите не се за една употреба.
Некои земји како Индија баш и не се репер за управување со отпад
И што постигнаа со тоа?Важи дека Индија не била репер за менаџирање со отпадот.
Во Индија 60% од пластиката се рециклира.
Од 2022 таму нема воопшто да се продава пластика за една употреба.
Во Европа негде 40-50% од пластиката се рециклира. Македонија ниту 1%
Европа е три пати поголема од Индија, додека Индија е со 400 милиони повеќе жители, од кои 70% живеат во рурални средини.
јас читам други информации за Индија. Првиот закон бил донесен 1999. Сега од 2022 повторно најавуваат забрани.Важи дека Индија не била репер за менаџирање со отпадот.
Европа е три пати поголема од Индија, додека Индија е со 400 милиони повеќе жители, од кои 70% живеат во рурални средини.
Им промакнало оваВажи дека Индија не била репер за менаџирање со отпадот.