Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

  • Да

    Гласови: 220 51,0%
  • Не

    Гласови: 211 49,0%

  • Вкупно гласачи
    431
Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
не го изгледавте документарецот од Дисковери (5 дела) каде луѓе од прва рака вмешани во цел проект говорат, каде неможат да објаснат некои работи, каде оној кој ги конструирал самите фотоапарати и камери кои се користеле неможе да објасни слики кои наводно се сликани горе ... а не па МитБастерс ќе ги гледаме ко да се некој факт у прикаскава .. бах ... Митбастерс порелевантни од оној кој ги конструирал камерите?! .. лол
гледав одамна еден документарец,само незнам дали е тој што збориш ти.
ги наоѓаа астронаутите и со библија и викаа да кренат десна рака и да се заколнат дека слетале на месечината а кога отидоа кај еден дома и кога почнаа да му зборуваат дека не слетал почна да ги навредува и не дозволи да снимат повеќе.
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
гледав одамна еден документарец,само незнам дали е тој што збориш ти.
ги наоѓаа астронаутите и со библија и викаа да кренат десна рака и да се заколнат дека слетале на месечината а кога отидоа кај еден дома и кога почнаа да му зборуваат дека не слетал почна да ги навредува и не дозволи да снимат повеќе.
:pos2:
и? ами ако биле атеисти ... лол ..
Ете ти го документарецот назад има линк од првиот дел .. продолжуваат другите на YouTube ќе ги најдеш ...

Мене ми е муабетот ... имате документарец во кој релевантни личности говорат .. а вие преставувате некои Митбастери како факт? ...
 
Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Тоа му доваѓа како плус факт :)
Колку толку пак пробаа и они нешто од прилика да покажат како би можело да го исценираат слетувањето на месечината.
Не дека они рекоа дека не е лажна снимката и готово :D
 
Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
А за тебе се релевантни типци со фолија на глава за да не им ги читаат мислите?
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
А за тебе се релевантни типци со фолија на глава за да не им ги читаат мислите?
:pos2:
еј шо сте интересни еј ...
ако оние кои работеле на проектот Аполо се типци со фолија на глава Ок ...
ако оној кој ги конструирал камерите за Аполо е типац со фолија на глава Ок .. :tapp:
 
Е

експерт

Гостин
Првиот пат, можеби и не слетале на месечината, ама другите слетувања, сигурно.
 

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.246
Поени од реакции
4.849
Конспираси теоретичарите забораваат доста работи...
Како на пример фактот дека во орбита на Месечината беа испраќани луѓе уште пред да слета Нил Армстронг.
 

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Во принцип, можеме само да нагаѓаме, точното го знаат само тие што ги пратиле и тие што стапнале/ или не стапнале а требало, на месечината.
 
S

smart ass

Гостин
Јас вака се чудам и Не можам да си објаснам како може бе да мислите дека САД не слетале на месечината...абе ТОЛКУ ли УМ да се НЕМА!!!

значи на 20 Јуни 1969 нил армстронгСТАПНА на месечината!!!

Eве сведоци сме на студената војна каде САДС и Русите се НАТПРЕВАРУВАА ВО СЕКОЕ ПОЛЕ...и тоа одеше дури и до кој поголем какиш ќе искака...покрај десетици илјади боеви глави!!

Епа овој натпревар беше исто и за ВСЕЛЕНАТА а посебно откако русите го испратија спутник и лајка.

Е сега САД како лидер на НАТО а и капиталистичката идеологија мораа да докажат дека се подобри од нивните ИДЕОЛОШКИ противници!!

Е сега се поставува прашањето АКО е лага слетувањето на месечината Русите ќе знаеле и уште тогаш ќе ги ИЗРЕЗИЛИЛЕ америте!!!

Но НЕ!!

Тоа не се случи,напротив ОНИ ПОТВРДИЈА,а пазете мисијата аполо беше следена покрај од медиумите и од многу универзитети меѓу кои и ЕВРОПСКИ!!!

Значи чиста ЛОГИКА!!

Е сега каде успеваат овие конспиративци(покрај тезата за четврт население со фолија на глава)

Толку фалената слика каде се движи знамето иако немало ветар.

Ај вака факт е дека ЗЕМЈАТА и МЕСЕЧИНАТА СЕ 100% РАЗЛИЧНИ!!!!!

така да многу фолијаши одат на претпоставката демек ај слично е а тоа е резултат на НЕЗНАЕЊЕ!!

не е фактот што месечината има послаба гравитација само и што нема атмосфера...има многу разлика очигледно

Знамето имало жици но зошто-одговорот е ЕДНОСТАВЕН-па нема АТМОСФЕРА така да под дејство на гравитацијата знамето на САД ќе висело НАДОЛЕ-па затоа се ставени тие жици е сега нормално е при ПОСТАВУВАЊЕТО на знамето на површината на месечината да мора неговото копје да се забие на површината на месечината-ова е единственото "движење" знамето-ДРУГО НЕМА(исто и на видеата на конспирасите-ај нека дадат оригинално видео БЕЗ КОСМОНАУТИТЕ КАДЕ знамето се ВЕЕ?????

Друг факт е и Каменот донесен од МЕСЕЧИНАТА кој е докажано дека е УНИКАТ т.е нема друг на земјава!!


"Moon rocks are absolutely unique," says Dr. David McKay, Chief Scientist for Planetary Science and Exploration at NASA's Johnson Space Center (JSC). McKay is a member of the group that oversees the Lunar Sample Laboratory Facility at JSC where most of the Moon rocks are stored. "They differ from Earth rocks in many respects," he added. Just as meteoroids constantly bombard the Moon so do cosmic rays, and they leave their fingerprints on Moon rocks, too. "There are isotopes in Moon rocks, isotopes we don't normally find on Earth, that were created by nuclear reactions with the highest-energy cosmic rays," says McKay. Earth is spared from such radiation by our protective atmosphere and magnetosphere.
"I have here in my office a 10-foot high stack of scientific books full of papers about the Apollo Moon rocks," added McKay. "Researchers in thousands of labs have examined Apollo Moon samples -- not a single paper challenges their origin! And these aren't all NASA employees, either.
Така да...заклучете сами,а и да не заборавиме дека благодарение на Аполо мисијата денес телескопите се калибрираат прецизно.

Понатаму вредноста...
The system of getting to the Moon was to use a huge Saturn V booster costing $185,000,000 that was used once only - simply to get the Apollo Command and Service Module into low Earth orbit and then boost it on its way to the moon- then it was thrown away! The Saturn V booster, complete with the tiny Apollo Module on top, stood 363 feet high and weighed 2,888 tons. The only part of this huge monster to return the crew to Earth was the tiny Command Module fitted with a heat shield
И тоа сето документирано,тестирано-не е ХОЛИВУД!!!

Не е комерцијална конспираси-Слетувањето на месечината беше всушност контра Руското праќање на првиот ЧОВЕК во вселената-Јуриј Гагарин,па затоа САД напнаа ПРВИ да стапнат на месечината.

П.С при поставувањето зошто космонаутот го држи знамето

Нормално бидејќи истото има жици,за да истото се вее не би требало да има жици а и доволен ќе да е еден космонаут.

--- надополнето ---

ПРОСТО и ЕДНОСТАВНО САД СЛЕТАА на месечината ПРВИ но со човечки екипаж.

Е сега колку само тоа видеата ве веат:pos2::pos2:

Ајде видете како после корона програмот,...ма видите ги едноставно иновациите кои се случија за време на мисијата Аполо,самите индустриски показатели укажуваат на фактот дека слетале а и плус тоа има таму Огледало поставено и БИ ние да знаеме дека точно 384 000 км е растојанието,е сега ова ниту тогашен СССР не го оспори т.е они ги следеа леталата и буквално плаќаа дебело за инфо околу аполо програмот..а знаете зошто???

ОТИ НАВИСТИНА СЛЕТАА ете затоа и дури после првото слетување интересот на КГБ уште толку се зголеми а индустриските показатели зборуваат за себе како и обидите за индустриска шпионажа од страна на КГБ.

Како може ова да биде мистерија аххх тешко луѓе...тешко..

Сега имаме Орион заговор кој пак тврди дека ИМА БАЗА на месечината и дека америте знаат и се таму,понатаму дека имало Вселенско летало најверојатно вонземјани..а сега??

Верувате во орион конспираси или во мун конспираси ил аполо конспираси???

Приметувате ли што е овде најинтересно-што истите теории правени од исти луѓе ЧЕСТО ПАТИ се "РУШАТ"самите себеси т.е конспираси денес е КОМЕРЦИЈАЛА-нема тука документарки-се е тоа булшит подготвен специјално за да може одредена таргет група(1/4 од населението е ретардед) да го ГОЛТНЕ без да го соџвака.

Благодарам.
Која е точна??

--- надополнето ---

Не би било лошо да некој од тие што ја прифаќаат теоријата на заговор да тука фино лепо ни ја објасни тотаталната отсутност на интерференцијата на светлината (која патем многу убаво се гледа на фотографиите и филмскиот материјал) и како тоа големите мајстори во холивуд успеаја да го направат во земски услови...........
Не им кажаа на конспираси филмојте:)

Ама чедата не знаат бе што е интерференција:pos2::pos2:
 

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Колку пути официјално сме слетале на месечината ?
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Вистина е дека снимката од слетувањето е скандалозна, тука е знамето кое се вее, повеќето сенки, воопшто не се гледаат ѕвездите, и најинтересната работа доколкуу стварно слетале на Месечината тогаш првин некој требало да се симне и да ја постави камерата за да го сними "големиот чекор на човештвото".
 
S

skywalker12

Гостин
Ја лично мислам дека е можно да се слета на месечината ...ама со денешнава технологија.Кај у 1960 тите?Компјутерот што го имале у ракетата бил брз како дигитронски саат :) .А за снимката како првпат стапнува Нил Армстронг на месечината мислам дека е лажна..за светот да поверува дека американците први слетале на месечината..оти они мора у се да бидат први...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom