Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

  • Да

    Гласови: 220 51,0%
  • Не

    Гласови: 211 49,0%

  • Вкупно гласачи
    431

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Абе Аполо мисијата на НАСА не слетала на месечината , што не значи дека други black operations не биле и на марс и на месечината .
Глупо е да се мисли дека покрај ваквата технологија што ја поседуваат американците да не слетале на месечината или марс на пр.
Освен ако не се точни тврдењата за тоа дека радиациониот појас на Ван Ален им смета.
Јас мислам дека одговорот на прашањето лежи во една од овие две опции
 
S

smart ass

Гостин
ПРОСТО и ЕДНОСТАВНО САД СЛЕТАА на месечината ПРВИ но со човечки екипаж.

Е сега колку само тоа видеата ве веат:pos2::pos2:

Ајде видете како после корона програмот,...ма видите ги едноставно иновациите кои се случија за време на мисијата Аполо,самите индустриски показатели укажуваат на фактот дека слетале а и плус тоа има таму Огледало поставено и БИ ние да знаеме дека точно 384 000 км е растојанието,е сега ова ниту тогашен СССР не го оспори т.е они ги следеа леталата и буквално плаќаа дебело за инфо околу аполо програмот..а знаете зошто???

ОТИ НАВИСТИНА СЛЕТАА ете затоа и дури после првото слетување интересот на КГБ уште толку се зголеми а индустриските показатели зборуваат за себе како и обидите за индустриска шпионажа од страна на КГБ.

Како може ова да биде мистерија аххх тешко луѓе...тешко..

Сега имаме Орион заговор кој пак тврди дека ИМА БАЗА на месечината и дека америте знаат и се таму,понатаму дека имало Вселенско летало најверојатно вонземјани..а сега??

Верувате во орион конспираси или во мун конспираси ил аполо конспираси???

Приметувате ли што е овде најинтересно-што истите теории правени од исти луѓе ЧЕСТО ПАТИ се "РУШАТ"самите себеси т.е конспираси денес е КОМЕРЦИЈАЛА-нема тука документарки-се е тоа булшит подготвен специјално за да може одредена таргет група(1/4 од населението е ретардед) да го ГОЛТНЕ без да го соџвака.

Благодарам.
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
да го ГОЛТНЕ без да го соџвака.

Благодарам.
Ти си единствениот кој голта без да соџвака ..
Ти се срвира голташ и крај за тебе тоа е закон и точка. за разлика од некои кои размислуваат и не голтаат се што им се сервира ...

Конспираси или незнам какви теории се ништо друго освен теории ... кои патем можат да бидат вистина или не ... тоа е теорија ..

За тебе како шо гледам се е невистина ... затоа шо не ти е сервирано на тацна за да го голтнеш и не се трудиш да размислуваш ... :toe:

Не е се Зајтгест, не е се Давид Ицке (кој патем се претвори во комерцијала како да налупа повеќе пари), треба да бидеш зомби за да веруваш дека се е црно и бело, постојат вистини, само неколку души кои злоупотребуваат за да направат пари немора да значи дека се е невистина ..
 
S

smart ass

Гостин
Јас не спомнав зајтгејс бла бла....

ама види ај ова објасни ми го

само неколку души кои злоупотребуваат за да направат пари немора да значи дека се е невистина ..
а зошто пак ова и по кој основ заклучи дека не се трудам да размислувам???

Мене ме води логиката и не тврдам дека се е невистина,на пр. навистина имало СНИМКИ правени но тие биле во случај Аполо да не успее...капиш???

Исто така Руското летало се претпоставува дека прво слетало на месечината но без екипаж:)

За тебе како шо гледам се е невистина ... затоа шо не ти е сервирано на тацна за да го голтнеш и не се трудиш да размислуваш .
Така даааа...пред да критикувате личност погледнете пошироко.

треба да бидеш зомби за да веруваш дека се е црно и бело
Точно знаеме дека кога минува светлина низ призма(мозокот во случајов) се раслојуваат полека сите аспекти и на крајот сложувалката е решена.

Е проблемот е што вие баш се повикувавте на "фактите" на тие МОРОНИ како питер џексон,дејвид ајк,раперот од измамата обама,па глобал варминг абе што да ти кажам...значи додека оди видеото т.е ЕМ бранот раслојувај го низ призмата ЈЕС ЈУ КЕН!!!

ЈЕС ЈУ КЕН!!:vozbud::pos2:
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
да ти поедноставам ...
ако си живеел во времето на инквизицијата ...
ти ќе си бил еден од оние (многуте) кои лапале се шо им сервирале ... Земјата е плоча на пример...
а оние кои велеле дека е тркалзена биле „лоботомирани“ како шо умееш да кажеш ..

капиш? :vozbud::vozbud:

ај доста офтопик ..
 
S

smart ass

Гостин
И совјетите де Признаа дека америте слетаа па потоа СС МИР ги користеше Огледалата на месечината поставени ОД АПОЛО мисијата исто и ден денес ги користат...ама аххх велам јас лошо е рајата да ставаат фолии чунки рефлектираат топлина и мозокот се загрева побрзо...а еј..ладен мозок подобро размислува:)

а оние кои велеле дека е тркалзена биле „лоботомирани“ како шо умееш да кажеш ..

капиш? :vozbud::vozbud:

ај доста офтопик ..
Во интерес на ВИСТИНАТА не била тркалезна туку ЕЛИПСОВИДНА!!
(значи точна е сепак мојата теза:))
Ви велам до фолиите ќе да е-сакам кажам незнам речам па имам видеоо кое мисли за мене.
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Ејј ме направи инквизитор...мхх не сум по религиите-обратно ќе да е.
Ни најмалку инквизитор .. ем ти поедноставив .. и 2реченици не ги разбра ц ц ц :tv:
Во тоа време ти би бил Еден од масата луѓе кои голтале како им сервирала власта ... им велеле земјата е плоча и тие голтале, им велеле Лежи авиони и они лежеле :tv:

И гледаме денес се гради вселенска станица горе ајде утре алекс џонс ќе рече ставајте фолиите на ИСС има направа за читање мисли:vozbud:
абе каков алекс џонс :tv:
Сите тие (повеќето) собираат се и сешто и комерцијализираат, шо не значи дека нешто помеѓу тоа се и сешто не е вистина :toe:

Збориме за снимките од првото „стапнување“ на месечината, има многу нелогичности, во фотографии, во физички понашања ... кој како и кога поставил огледала не ме интересира ..

Во интерес на ВИСТИНАТА не била тркалезна туку ЕЛИПСОВИДНА!!
(значи точна е сепак мојата теза:))
Ви велам до фолиите ќе да е-сакам кажам незнам речам па имам видеоо кое мисли за мене.
Луѓето како тебе во тоа време мислеле дека е плоча, а оние кои велеле дека е тркалезна/елипсовидна таквите како тебе ги нарекувале вештери и ги палеле :toe:
денеска е исто ... таквите како тебе само голтаат шо им се сервира .. а оние со различно мислење ги нарекуваат „лоботомирани“.

се надевам појасно е ...
ако не кажи ќе одиме чекор по чекор :wink:
 
S

smart ass

Гостин
Јас вака се чудам и Не можам да си објаснам како може бе да мислите дека САД не слетале на месечината...абе ТОЛКУ ли УМ да се НЕМА!!!

значи на 20 Јуни 1969 нил армстронгСТАПНА на месечината!!!

Јас велам конспирасито фаќаат една четвртина од рајата бидејќи се смета дека таа е ретардед.

Еве сведоци сме на студената војна каде САДС и Русите се НАТПРЕВАРУВАА ВО СЕКОЕ ПОЛЕ...и тоа одеше дури и до кој поголем какиш ќе искака...покрај десетици илјади боеви глави!!

Епа овој натпревар беше исто и за ВСЕЛЕНАТА а посебно откако русите го испратија спутник и лајка.

Е сега САД како лидер на НАТО а и капиталистичката идеологија мораа да докажат дека се подобри од нивните ИДЕОЛОШКИ противници!!

Е сега се поставува прашањето АКО е лага слетувањето на месечината Русите ќе знаеле и уште тогаш ќе ги ИЗРЕЗИЛИЛЕ америте!!!

Но НЕ!!

Тоа не се случи,напротив ОНИ ПОТВРДИЈА,а пазете мисијата аполо беше следена покрај од медиумите и од многу универзитети меѓу кои и ЕВРОПСКИ!!!

Значи чиста ЛОГИКА!!

Е сега каде успеваат овие конспиративци(покрај тезата за четврт население со фолија на глава)

Толку фалената слика каде се движи знамето иако немало ветар.

Ај вака факт е дека ЗЕМЈАТА и МЕСЕЧИНАТА СЕ 100% РАЗЛИЧНИ!!!!!

така да многу фолијаши одат на претпоставката демек ај слично е а тоа е резултат на НЕЗНАЕЊЕ!!

не е фактот што месечината има послаба гравитација само и што нема атмосфера...има многу разлика очигледно:)

Знамето имало жици но зошто-одговорот е ЕДНОСТАВЕН-па нема АТМОСФЕРА така да под дејство на гравитацијата знамето на САД ќе висело НАДОЛЕ-па затоа се ставени тие жици е сега нормално е при ПОСТАВУВАЊЕТО на знамето на површината на месечината да мора неговото копје да се забие на површината на месечината-ова е единственото "движење" знамето-ДРУГО НЕМА(исто и на видеата на конспирасите-ај нека дадат оригинално видео БЕЗ КОСМОНАУТИТЕ КАДЕ знамето се ВЕЕ?????

Друг факт е и Каменот донесен од МЕСЕЧИНАТА кој е докажано дека е УНИКАТ т.е нема друг на земјава!!


"Moon rocks are absolutely unique," says Dr. David McKay, Chief Scientist for Planetary Science and Exploration at NASA's Johnson Space Center (JSC). McKay is a member of the group that oversees the Lunar Sample Laboratory Facility at JSC where most of the Moon rocks are stored. "They differ from Earth rocks in many respects," he added. Just as meteoroids constantly bombard the Moon so do cosmic rays, and they leave their fingerprints on Moon rocks, too. "There are isotopes in Moon rocks, isotopes we don't normally find on Earth, that were created by nuclear reactions with the highest-energy cosmic rays," says McKay. Earth is spared from such radiation by our protective atmosphere and magnetosphere.
"I have here in my office a 10-foot high stack of scientific books full of papers about the Apollo Moon rocks," added McKay. "Researchers in thousands of labs have examined Apollo Moon samples -- not a single paper challenges their origin! And these aren't all NASA employees, either.

Така да...заклучете сами,а и да не заборавиме дека благодарение на Аполо мисијата денес телескопите се калибрираат прецизно.

Понатаму вредноста...
The system of getting to the Moon was to use a huge Saturn V booster costing $185,000,000 that was used once only - simply to get the Apollo Command and Service Module into low Earth orbit and then boost it on its way to the moon- then it was thrown away! The Saturn V booster, complete with the tiny Apollo Module on top, stood 363 feet high and weighed 2,888 tons. The only part of this huge monster to return the crew to Earth was the tiny Command Module fitted with a heat shield
И тоа сето документирано,тестирано-не е ХОЛИВУД!!!

Не е комерцијална конспираси-Слетувањето на месечината беше всушност контра Руското праќање на првиот ЧОВЕК во вселената-Јуриј Гагарин,па затоа САД напнаа ПРВИ да стапнат на месечината.

П.С при поставувањето зошто космонаутот го држи знамето:)

Нормално бидејќи истото има жици,за да истото се вее не би требало да има жици а и доволен ќе да е еден космонаут...само копјето нека го шибне де:)



Благодарам.
 

Attachments

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Јас вака се чудам и Не можам да си објаснам како може бе да мислите дека САД не слетале на месечината...абе ТОЛКУ ли УМ да се НЕМА!!!

значи на 20 Јуни 1969 нил армстронгСТАПНА на месечината!!!

Јас велам конспирасито фаќаат една четвртина од рајата бидејќи се смета дека таа е ретардед..................................................
Не би било лошо да некој од тие што ја прифаќаат теоријата на заговор да тука фино лепо ни ја објасни тотаталната отсутност на интерференцијата на светлината (која патем многу убаво се гледа на фотографиите и филмскиот материјал) и како тоа големите мајстори во холивуд успеаја да го направат во земски услови...........
 

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.240
Поени од реакции
4.849
Дали Американците воопшто слетале на месечината ?

Добар документарец во кој има преставници од двете страни ...
застапници, говорници од Наса
и астронаути, експерти кои работеле на самиот Аполо проект кои веруваат дека е измама ...

Прв дел / од 5

Ова од првиов дел со сенките:

1. За сенките кои тврдат дека не се паралелни, т.е. дека, 1 извор на светлина на голема далечина (сонцето) = на паралелни сенки. Дали баткиве имаат слушнато за широкоаголна камера!?
Тоа ти е нешто како ова:


Само што аголот на сликите на видеото е помал.

2. Сликата со камењата, каде што сенката се "извиткува". Тоа се случува заради што сенката паѓа на нерамен терен, па ноемално е и да добие поинаква форма гледана отстрана.

3. Сликата од астронаутот што "свети". Според видеото, астронаутот е во сенка од леталото, па и астронаутот не треба да се гледа, барем не толку јасно. Но, рефлексијата од површината на Месечината го осветлува белиот скафандер, како и темната страна на леталото.
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Хјуман .. самиот батка кој ги дизајнирал камерите за сликање неможе да ги објасни сликите ...
покрај сликите (а ја запази ли онаа кога е е сликан само еден член ... потоа на истата позадина двајцата но демек се наоѓале на друго место а очигледно е дека се наоѓаат на истиот терен ...) мене ме интересираат и работиве околу модулов кој е слетан ... стапките под него ... и тој стакло чист и стапките стојат под него иако има ракетен погон под него ... тој не влијаел ли ? ... истакнување на неколку места на американското знаме, УСА итн ...
 

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.240
Поени од реакции
4.849
Хјуман .. самиот батка кој ги дизајнирал камерите за сликање неможе да ги објасни сликите ...
покрај сликите (а ја запази ли онаа кога е е сликан само еден член ... потоа на истата позадина двајцата но демек се наоѓале на друго место а очигледно е дека се наоѓаат на истиот терен ...)
Да, да, изгледа кака камерата да е поместувана. А камерата е прицврстена на леталото.
Хм...
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Да, да, изгледа кака камерата да е поместувана. А камерата е прицврстена на леталото.
Хм...
не не
за погрешна слика може мислиш ...
инаку имале монтирано и камери на оделата ..
btw ... има 5дела од видеово ... незнам дали ги гледаше сите ..
 

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Хахаха митбастердс .
Ако кажат дека е лага ке ги снема за 24 часа од дискавери , затоа тропај си глупости а има овци што ке верует.
Еееее што ти е брејнвошинг.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom