- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.787
- Поени од реакции
- 5.062
Кажете ми некоја фина и мирна зграда во Скопје. Може и периферија да е во ОК маало и да е мирно. За под кирија ми треба. Не купувам.
Јас скоро имав сличен проблем, ставивме дијамант плоча од Кнауф која иде врз конструкција и тервол измеѓу. Кошташе околу 25,000 за 2 ѕида, ама неам слушнато никаков звук од тогаш. Најдобро потрошени пари евер.Ако може да ми кажеш каква звучна изолација стави и од каде ја набави и дали има ефект, дали се намали бучавата? И јас сум со ист проблем со никакви ѕидови, баш она шупливи, сакам да ставам звучна изолација, па ако може совет
Фиксно е секој месец 8000? Види, ја у зима само за греење плаќам од 6 до 8 зависи кој месец. Ако за греење, ладење па и константно топла вода ми наплаќаат 8000, тоа е друже за мене прифатливо. Да не се лажеме, ама и климите у лето трошат, 2 ги имам. Не се 500 денари...Pred nekoe vreme imase pismo od "zadovolen" stanar na Dzevahir. Mislam bese objaveno na off. net. mk, imase staveno kopija od smetka za stanot, greenje, ladenje I Topla voda..
8000 I kusur mesecno, jbt...
И ние изгледа ќе одиме со таа опција... А колку простор ти се скрати од собата?Јас скоро имав сличен проблем, ставивме дијамант плоча од Кнауф која иде врз конструкција и тервол измеѓу. Кошташе околу 25,000 за 2 ѕида, ама неам слушнато никаков звук од тогаш. Најдобро потрошени пари евер.
Со 1 дијамант плоча, 5цм тервол внатре и конструкција околу 5-7цм губиш.И ние изгледа ќе одиме со таа опција... А колку простор ти се скрати од собата?
Аха, добро, се плашев да не е повеќе, зашто во едната соба не можам многу да одземам. Фала ти.Со 1 дијамант плоча, 5цм тервол внатре и конструкција околу 5-7цм губиш.
Како се решава проблемот со преместување на штекерите, прекинувачите и лајсните или цоклето на таков ѕид?Со 1 дијамант плоча, 5цм тервол внатре и конструкција околу 5-7цм губиш.
Се вадат се протнува преку и пак се ставаат, не е никаков проблем.Како се решава проблемот со преместување на штекерите, прекинувачите и лајсните или цоклето на таков ѕид?
Секако, пичкин дим е, ха!Се вадат се протнува преку и пак се ставаат, не е никаков проблем.
Челикот е нагоре преку 80%, на таа финта се шлепаат и тие што имаа изградено уште пред 10 години. А тие што допрва ќе градат, навистина имаат повисоки трошоци (да не ги заборавиме и платите кои господинот IQ33 ги дигна без никакво покритие во производство).Карши Кино Карпош на аголот кај што имаше стара распандата куќа сега се гради зграда и цена на стан во изградба е 1700 евра м2.
10 години се чека да паднат цените ама нема ништо значајно, најверојатно нема ни во наредните 10 години. Посебно не со овие каматни политики.
Еве го челикот се врати на истата цена од лани ова време, железната руда дури и поефтина е сега ама не очекувам корекции како и за сите др работиЧеликот е нагоре преку 80%, на таа финта се шлепаат и тие што имаа изградено уште пред 10 години. А тие што допрва ќе градат, навистина имаат повисоки трошоци (да не ги заборавиме и платите кои господинот IQ33 ги дигна без никакво покритие во производство).
Плус се врти и голем кеш, страв на сите од инфлација, па пикаат во недвижности, и вештачки се создава и слика за недостаток.
Стопати повторена лага на крај ќе стане вистина, и банките + градежната мафија ќе го дерат тој што навистина има потреба да купи за живеење.
Нема да има де, да имавме тело што ги регулира овие работи немаше да дигне цената на станови градени со земјотресот исто како на новите. Исто и новоградбите, тие што навистина користеа поскап челик сеуште не се пуштени во употреба.Еве го челикот се врати на истата цена од лани ова време, железната руда дури и поефтина е сега ама не очекувам корекции како и за сите др работи