Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Го почитувам човеков, лично го познавам, можам да кажам дека има навистина многу богата биографија позади себе, но јавно не се експонира.
Еве еден негов статус.
... штом кажува за вакцинирање и заштита со антиковид вакцини без никаква нова модификација прикладна за измутиран коронавирус делта сој вирус, од првичниот алфа сој, не знам колку е принудно ,,искрен,, да ги става во ист кош со традиционалните вакцини, а може затоа јавно толку не се експонира,

ајде едно прашање, овие брзи тестови од 5 евра, откриваат ли ДЕЛТА + ???

друго, дали за Делта+ е исто крвната слика како за Ковид 19, мислам ЦРП, СЕ, Ле, пад на ФЕ итн ??????

@Bafra републиканциве носат предлог закон за спречување на вакциналните мандати на Бајден :D
Политичката борба е во полн ек, ќе го префрлат сиот бес на луѓево против Демокративе

Германија кога немаше сеуште вакцини, пикот и беше 35.000 регистрирани новозаболени за 24 саати.

Германија со 70% вакцинирано население, пикот сега за сега 65.000 регистрирани новозаболени за 24 саати.

И сеа веќе не важи бројот на заболени, се сметал само бројот на хоспитализирани. :ROFLMAO: Изговори изговори изговори ...

Кунгуловски на прашање, одговори нешто што го немам слушнато досега.

Тој кажа дека за прележани е добро една доза Фајзер (така мислам даваа во Британија) затоа што на втора доза организмот не одговорал и можно било истото да го направи после тоа на права инфекција и да доведе до посериозна болест.

Не знам дали има логика во ова.

Lancet сумирани студии за природниот имунитет.

Освен стандардното дека природниот имунитет е силен 10 месеци, со огромна разлика спрема вакцината, има една потенцијално многу опасна работа за сите прележани:

Some people who have recovered from COVID-19 might not benefit from COVID-19 vaccination (link1, link2). In fact, one study found that previous COVID-19 was associated with increased adverse events following vaccination with the Comirnaty BNT162b2 mRNA vaccine (Pfizer–BioNTech) (link). In addition, there are rare reports of serious adverse events following COVID-19 vaccination (link). In Switzerland, residents who can prove they have recovered from a SARS-CoV-2 infection through a positive PCR or other test in the past 12 months are considered equally protected as those who have been fully vaccinated.

Given the evidence of immunity from previous SARS-CoV-2 infection, however, policy makers should consider recovery from previous SARS-CoV-2 infection equal to immunity from vaccination for purposes related to entry to public events, businesses, and the workplace, or travel requirements.

Protective immunity after recovery from SARS-CoV-2 infection

ЗА СИТЕ ВЕРУВАЧИ ВО НАУКА!!!
Луѓето кои се прележани, не само што немаат корист од вакцината, туку ако се вакцинираат ги изложуваат на многу поголеми проблеми од вакцината. Ете ви и неколку студии за тоа собрани во Lancet.

Последно уредено:
@teneke штом ти пријателе у 4 ипол сабајле се занимаваш со Ковид,тебе истиот ти е најмал проблем.
Знам дека нема шанси да ме разбереш што ти пишувам ама најдобронамерен мој совет ти е под итно(ама стварно итно,уште утре) да си појдеш на психијатар.
Воопшто не е срамота,21 век е + многу луѓе имаат разни психички проблеми поради коронава и психијатриве се пребукирани со работа.

Не се лути,не ти мислам лошо :)

ајде едно прашање, овие брзи тестови од 5 евра, откриваат ли ДЕЛТА + ???

друго, дали за Делта+ е исто крвната слика како за Ковид 19, мислам ЦРП, СЕ, Ле, пад на ФЕ итн ??????
Ако ја прашаш на пример Биџонс ќе рече дека треба и тестовите да се модифицираат дека и тие се застарени за алфа сој.
Иначе според мене тестовите се точни и тоа точни како тест за бременост а многу важно е начинот на земање брис.

@Bafra републиканциве носат предлог закон за спречување на вакциналните мандати на Бајден :D
Политичката борба е во полн ек, ќе го префрлат сиот бес на луѓево против Демокративе

Републиканците подобри да не беа... во нивно време започна сето ова, а со Тамифлуто, Републиканците имаа најголем профит. Сега се сменија, малку Мурто да профитира :D.

Кунгуловски на прашање, одговори нешто што го немам слушнато досега.

Тој кажа дека за прележани е добро една доза Фајзер (така мислам даваа во Британија) затоа што на втора доза организмот не одговорал и можно било истото да го направи после тоа на права инфекција и да доведе до посериозна болест.

Не знам дали има логика во ова.

Ама прележан и само со 1 доза, нема сертификат :tapp: . Затоа сите заедно, послушни, ќе си подадеме рачето.
Еве и ЦДЦ што велат, ама мора 100% вакцинирани да сме.

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) says that it has no record of people who are naturally immune transmitting the virus that causes COVID-19.

Скоро секаде 80% од населението над 60г е вакцинирано, а сега уште построги мерки бараат. За кого и зашто ги бараат... ваљда не е за децата :cautious:

Тенеке, напишав пред некој месец, нема ништо да постигнеш со презентирање на факти, а и информации за дел од кои нема логика да се вистинити (пушти го видеото од другата тема од професор за пропаганда, почни од 34:30). Исто како и слепите послушници (тие кутрите па без факти). Фрлена е коската за да се занимаваме со сосема 3та работа, додека во позадина други процеси непречено се одвиваат.

Еве и Маркизот те праќа на психијатар, им ја рушиш надежта, а тоа е многу опасно:sneaky:. Народ едноставно К го боли, навикнати се, што каже системот, тоа да го почитуваат. После, тоа што само офкаат, пцујат, бараат астероид или нуклеарки да мавнат на планетава, тоа е небитно.

Дај бе кажете каде идете на психијатри, штом ги препорачувате сигурно имате искуство. Да е женско, од 30-40 год и да прима невакцнирани

:чда:
Иначе според мене тестовите се точни

Според него :pos:, а тоа што самиот изумител на тестовите друго кажал, не е битно :lolzz:

@teneke штом ти пријателе у 4 ипол сабајле се занимаваш со Ковид,тебе истиот ти е најмал проблем.
Знам дека нема шанси да ме разбереш што ти пишувам ама најдобронамерен мој совет ти е под итно(ама стварно итно,уште утре) да си појдеш на психијатар.
Воопшто не е срамота,21 век е + многу луѓе имаат разни психички проблеми поради коронава и психијатриве се пребукирани со работа.

Не се лути,не ти мислам лошо :)
А психијатриве кој ги "прегледува" и од каде тоа дека се они некаков параметар за нормалност?Од онаа што имам прилика да видам,слушнам и прочитам во голем број и они "плачат" за помош...

А психијатриве кој ги "прегледува" и од каде тоа дека се они некаков параметар за нормалност?Од онаа што имам прилика да видам,слушнам и прочитам во голем број и они "плачат" за помош...
Во право си и ти :)
Еве ценетиов брат што вика:

Ако ја прашаш на пример Биџонс ќе рече дека треба и тестовите да се модифицираат дека и тие се застарени за алфа сој.
Иначе според мене тестовите се точни и тоа точни како тест за бременост а многу важно
Jas kolku sto vidov i ne bas. Rodnini moi pojavija simptomi, pa se testiraja so takvi, kaza negativni deka se. Ali posto ocigledni simptomi imaja, napravija i od tie oficijalnite i izlegoja pozitivni. Po nekoj den glavobolki i temperaturi, izgubija i miris vkus, taka da definitivno zarazeni se. Patem receno vakcinirani bea, se po propis. Kolku sto pratam, sega zasega vo red se, nisto posebno osven prvicnite simptomi, a vekje pomina nedela dena, mozi i povekje. Decata nivni ne se vakcinirani, najverojatno tie im go prenesija od na uciliste, pominaja kako da recam, ajde neosetno. Eden den temperatura i omalaksanost i vo osnova tolku. Duri ni vo nastinka ne se klasificira toa. Da ne bese cela ovaa fama, nikoj nemase ni da se zamara sto im e, malce preladeni, spotnale.

Jas kolku sto vidov i ne bas. Rodnini moi pojavija simptomi, pa se testiraja so takvi, kaza negativni deka se. Ali posto ocigledni simptomi imaja, napravija i od tie oficijalnite i izlegoja pozitivni. Po nekoj den glavobolki i temperaturi, izgubija i miris vkus, taka da definitivno zarazeni se. Patem receno vakcinirani bea, se po propis. Kolku sto pratam, sega zasega vo red se, nisto posebno osven prvicnite simptomi, a vekje pomina nedela dena, mozi i povekje. Decata nivni ne se vakcinirani, najverojatno tie im go prenesija od na uciliste, pominaja kako da recam, ajde neosetno. Eden den temperatura i omalaksanost i vo osnova tolku. Duri ni vo nastinka ne se klasificira toa. Da ne bese cela ovaa fama, nikoj nemase ni da se zamara sto im e, malce preladeni, spotnale.
Како што ги опишуваш симптомиве некако слично и кај мене беше, со тоа што јас направив брз тест од оние коцкастите со брис од нос и тоа мислам првиот ден од онаа коронската температура кога имав и ми даде позитивен. Не направив одма на почетокот тест бидејќи недела дена предходно имав паднат имунитет нешто грло црвено, почнав да се подзатнувам ама додека не кренав 37 со нешто не правев тест.
Друга работа што ја зборам е начинот на земање брис, додека не пробуричкаш убаво во нос додека не те здоболи горе исто ко да не си земал. Тие што правеле пцр имале можност да осетат какво нелагодно чуство е земањето брис правилно ко што треба.
Значи два параметри според мене важни:
1. Време на земање брис
2. Начин на земање брис
Значи сепак ова е мое лично искуство што го зборам, не сум експерт ко @Bafra @teneke @bijons

Како што ги опишуваш симптомиве некако слично и кај мене беше, со тоа што јас направив брз тест од оние коцкастите со брис од нос и тоа мислам првиот ден од онаа коронската температура кога имав и ми даде позитивен. Не направив одма на почетокот тест бидејќи недела дена предходно имав паднат имунитет нешто грло црвено, почнав да се подзатнувам ама додека не кренав 37 со нешто не правев тест.
Друга работа што ја зборам е начинот на земање брис, додека не пробуричкаш убаво во нос додека не те здоболи горе исто ко да не си земал. Тие што правеле пцр имале можност да осетат какво нелагодно чуство е земањето брис правилно ко што треба.
Значи два параметри според мене важни:
1. Време на земање брис
2. Начин на земање брис
Значи сепак ова е мое лично искуство што го зборам, не сум експерт ко @Bafra @teneke @bijons
Jas ko nastinav sega skoro, napraviv od tie brzite ama so plunka, negativen ispadna. Napraviv i toj od kaj maticnata, pak negativen. Izgleda uste ima od ovie obicnite nastinki, ne samo korona :).

Jas ko nastinav sega skoro, napraviv od tie brzite ama so plunka, negativen ispadna. Napraviv i toj od kaj maticnata, pak negativen. Izgleda uste ima od ovie obicnite nastinki, ne samo korona :).
@bijons многу убаво пиша пред некој ден, дека време е на настинки, на грипови, луѓето ќе прават бадијала тестови за корона....но некој преубаво се богати.
Јас правев вчера тест, иако Бјонс ми кажа дека сум закачила грипче и испадна во право, ко по обичај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom