Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Преку 50% министри ќе се Албанци?
Па на тоа да додадеме заменици, директори на школи, предпријатија, државни и градски установи, градоначалници, советници...

Ете зашто ги нема глас да бекнат за етнички прашања последниве пар години, па овој гревов во видеото чак почнува да вика Да живеат Албанците и 'Македонците', ејјјј почнаа и да живеат Македонците да викаат веќе!
А иначе од сите инсајдерски информации и приказни од прва рука кои доаѓаат ми говорат дека браќава што се на раководни позиции се поголеми лопови и од нашиве...

Значи фората била тоа, дај им финансијски блага и булата дома што им е ќе ја продадат.

Абе киднапиран бил !!
Вадење на масно ткиво апасиев од шупак.
:pos:

Абе киднапиран бил !!
Вадење на масно ткиво апасиев од шупак.
:pos:
А СДСМ ни со операција нема да можат веќе да ги извадат од шупакот на Ахмети.

Ме заболе мене од кај ќе ги вадат сдс само дпмне да е опозиција и да се уништи, ништо друго битно не е. :D

СДС стана подружница на ДУИ во Муртино. Затоа северџаните почнаа да го слават Александар Ахмети како народен херој.

СДС стана подружница на ДУИ во Муртино. Затоа северџаните почнаа да го слават Александар Ахмети како народен херој.
Груевски му ги избриша воените злосторства, а Заев го направи херој.

Груевски му ги избриша воените злосторства, а Заев го направи херој.
Отприлика е така. Само забораваш ЕУ НАТО и западот го ослободија Ахмети од секакви обвиненија, односно "не беа надлежни".

Грујо немаше мадиња да ги процесира тие случаи кога виде дека западот има интерес Алија да не бидат судени.

Е сега кога западот ќе изгуби интерес, а тоа еден ден ќе се случи ќе биде друга приказна...

Отприлика е така. Само забораваш ЕУ НАТО и западот го ослободија Ахмети од секакви обвиненија, односно "не беа надлежни".

Грујо немаше мадиња да ги процесира тие случаи кога виде дека западот има интерес Алија да не бидат судени.

Е сега кога западот ќе изгуби интерес, а тоа еден ден ќе се случи ќе биде друга приказна...
Бришењето на грујовиот газ сеуште е навика. И после толку години бегство, некако по аутоматизам доаѓа?

Неброено многу пати ги имам цитирано изјавите на меѓународниот фактор (амбасада на САД, европски тела...) околу амнестијата на воени злосторства. Тоа е преседан во историски рамки.

Заев се обидува да го надмине и успеа трајно да се сплоти со шупакот на Ахмети.

Мицковски, посебно со пописот, мисли дека е паметно да се приклони на таа страна. Тој е посебна приказна. А ако се разгледаат сите негови постапки, од тоа што можеше да направи при промена на името, па се до ден денес, тогаш се добива заклучок дека - или е крајно неспособен, или е тајно договорен со Заев (хидроцентрали и сл.). Друго веќе нема.

Мене лично, у целава работа, не ми е толку битна неспособноста, односно колаборационизмот на Мицковски. Тоа нека му ја мислат оние штапски пацови кои пред две недели скоро да излегоа да кољат и бесат, а сега веројатно се кријат.

Чекам само нова албанска иницијатива за соживот, преку искршени гробишта, истепани/убиени деца, сквернавени цркви... Ќе биде интересно да се гледаат форумските Албанци, кои делото ќе го оправдуваат со немање права на Албанците. И сето тоа во услови на проектирани бројки на попис и влада со над 50% министри Албанци.

Последно уредено:
Преку 50% министри ќе се Албанци?
Па на тоа да додадеме заменици, директори на школи, предпријатија, државни и градски установи, градоначалници, советници...

Ете зашто ги нема глас да бекнат за етнички прашања последниве пар години, па овој гревов во видеото чак почнува да вика Да живеат Албанците и 'Македонците', ејјјј почнаа и да живеат Македонците да викаат веќе!
А иначе од сите инсајдерски информации и приказни од прва рука кои доаѓаат ми говорат дека браќава што се на раководни позиции се поголеми лопови и од нашиве...

Значи фората била тоа, дај им финансијски блага и булата дома што им е ќе ја продадат.
Па ти што мислиш зошто прва Шкодране рипна кога дојде ситуација да и е фотелјата под знак прашање? Кај се видело еден ист директор на јавна установа цели 15 години? Се сеќавате кога Таравари беше министер, кога договараа со Шкодра како да излезе установата од долгови? Знаете колку пари се должат на Водовод, ЕВН, кујна од страна на Заеднички служби? Па уште од време на ВМРО е направено преку Заеднички служби сите долгови на сите клиники да одат преку Заеднички служби, клиниките плаќале, кај се парите? Уште ги собирала мутавците да ја испраќаат со кетеринг, и кажувала во какви школи одат нејзините деца и какви телефони имаат. А утепаните па отишле и слушале. Мислиш дека е прв случај нејзин да се заканува со насилство, убиство и сл? Ама знае она како треба со каурите, ред ќотек ред маст, и све си тече како што треба.

Ме заболе мене од кај ќе ги вадат сдс само дпмне да е опозиција и да се уништи

Судејќи по резултатите од последниве избори на 31 октомври...

awkward-side-eye.gif

Усрани голуби, тоа се ВМРО моментално. Албанците ги влечат за нос и покрај предавничкото коленичење за пописот.

Само СДСМ се бољи од нив. Они oтидоа едно ниво подалеку и сега се BDSM кучка на Ахмети, кој посегна по својата неизмерна моќ, за да ги извади од гомна и ги набута во својот шупак, од каде што сите овие Васиљи, Ненади и слични проливи, нема да излезат никад.

Јас сеуште мислам дека левица сеуште не е асимилирана и не одработува за нккој. Но тоа не значи дека правилно ја тераат работата. Мене повеќе ми изгледа дека Апасиев е теле кое мисли дека ќе успее да постигне нешто преку системот. Си мисли дека политиката е судница.

Зошто Апасиев е тој кој што е, од него лично не може да се очекува дека ќе биде нешто што не е. Он си е професор, кој си терал невладини за работнички права. А во моментов се бара од него да биде водач на револуција малтене. Сегашниот начин на дејствување е едноставно единствената опција зошто ниту он е способен да дејствува на друг начин ниту пак има доволно дечки и организација кои би користеле други методи.

Али ако има луѓе кои ќе се покажат дека можат да тераат и на други начини, тоа што е убаво е што сум сигрен дека би им била дадена шанса. Едноставно треба и малку време за партијата да може да го апсорбира новото членство и ќе треба некој месец за некои работи да се испеглаат од аспект на организација.

Ме заболе мене од кај ќе ги вадат сдс само дпмне да е опозиција и да се уништи, ништо друго битно не е. :D
Така, ништо друго не е битно и затоа ја уништивте Македонија, а во меѓувреме дпмне не само шо не го уништивте, ами самите му ја предадовте власта со вашата неспособност и подаништво.
Гроб да немате.

Усрани голуби, тоа се ВМРО моментално. Албанците ги влечат за нос и покрај предавничкото коленичење за пописот.

Само СДСМ се бољи од нив. Они oтидоа едно ниво подалеку и сега се BDSM кучка на Ахмети, кој посегна по својата неизмерна моќ, за да ги извади од гомна и ги набута во својот шупак, од каде што сите овие Васиљи, Ненади и слични проливи, нема да излезат никад.

Васиљи и Ненади се на крајот на денот неважни, они не се ништо повеќе од ботови. Ама Заев, Обиџуко, Филипче, Пендаровски и некој останати кои очигледно имаа и имаат огромни бизнис врски со шиптaрските дилери. Е тие навистина не очекувам дека некогаш ќе излезат некаде.

Кога се стигнати до фазата да началници на полиција и функционерите во службите шверцаат огромни количини дрога по странски земји и се инволвирани малтене во секоја прљава зделка на еден или друг начин. Тогаш веќе одамна ја поминале границата на "Од овдека се излегува само со нозете на напред.".

Јас сум сосема сигурен дека 90% од оваа не-пресушна потреба за пари поради и која влегле до каде што се во гомна е зошто они се останати на чисто клиентелско тело кое бара се повеќе и повеќе, секако тука е и невладината армија која не верувам дека странците веќе ја финансираат. Во ситуација каде што локалната власт им е изгубена секаде освен во 2 општини кои имаат вишок финасии + огромните месечни трошоци за купување на струја и немањето можност за понатамошно земање на кредити.

Не гледам како зимава нема да посегнат по очајнички методи и очекувам или масовно распродавање на се што е преостанато или да се почне со каснење на плати веќе од јануари и комплетен економски распад. Или ќе почнат по штабови многу набрзо да се тепаат, сега од следниот месец кога ќе останат без некој 1000 функционери. И тоа само функционери, додади ги натоа и сите ситни пијавици кои се на договор на дело и ќе биде крваво.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom