Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Inaku Premierot na Holandija Rut e o d partija People's Party for Freedom and Democracy (Dutch: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie VVD koja se razdelila so nesoglasuvanjeto na
Geert Wilders koj koj podocna osnova druga partija i ima karajni desnicarski stavovi za anti emigracija islamovobija i sl
mentor mu e Frits Bolkestein poranesna funkcia vo komisia na eu koj dedo Gerrit Bolkestein bil vo vladata vo egzil 40 45 во лондон ,nebitno
Европската Унија има 70 годишно опстојување ,десните партии нејкат проширување ,кај нас десните партии не сакаат да влезат во еу ,а од друга страна македонците земааат бугарски пасош оти државата не чини да одат во еу да работат и се сметат како бугари.

da se potsetime

Последно уредено:
Им менуваше, што помалку време СДС да ја смени ситуацијата во своја корист и да добива политички поени, тоа подобро за нив.

Не можеш да имаш став дека владата треба да падне и да го плукаш Заев цело време и да си седиш на страна и пуканки да јадеш. Пола од гласовите му се од разочарани вмровци. Ако не го поддржеше новото парламентарно мнозинство дпмне ќе го плукаа дека одработува за Заев, а во моментов тоа е многу полоша етикета отколку етикетата привезок на дпмне.

Поголеми се шансите Барселона да ја сврти сезомата отколку Сдсм да го сврти потенцијалниот гласачки резултат во своја корист.

Не постои сценарио во кое Сдсм победува на избори, освен ако одат во предизборна коалиција со сите албански партии.

Разочаран вмровец после овие избори не ти гласа за Левица, едноставно ќе си се врати пак да гласа за Вмро после ваков скор, партијата им воскресна, нема да го дадат гласот за други.

Најголем потенцијал да гласа за Левица има профил на гласач кој никако нема да гласа за Сдсм а е сеуште разочаран од Вмро. Таквите само ќе се множеа зимово, со сите престојни кризи што ќе ни се десат. Немаше потреба затоа сеа да склучуваат пакти, требаше да си тераат сами до следни избори, кога и да се.

Мене и тебе нема да ни смени ова за да не гласаме за Левица ама има значаен број на луѓе на кои ќе им смени.

Разочаран вмровец после овие избори не ти гласа за Левица, едноставно ќе си се врати пак да гласа за Вмро после ваков скор, партијата им воскресна, нема да го дадат гласот за други.
Kakov skor?
Na den za glasanje novo mnozinstvo Micko si vadi loj od vratot i postira na socijalni mrezi, ko da e za falenje.

Доминантен народ? Вие?
Бугарите се доминантен народ во границите на Република Бугариjа со неjзиниот излаз на Црно Море и делници од европски коридори што се покажале како клучен адут за членство во НАТО и ЕУ. Немоj да си толку глуп првпат од мене да ги слушаш тие работи?

Поголеми се шансите Барселона да ја сврти сезомата отколку Сдсм да го сврти потенцијалниот гласачки резултат во своја корист.

Не постои сценарио во кое Сдсм победува на избори, освен ако одат во предизборна коалиција со сите албански партии.

Најголем потенцијал да гласа за Левица има профил на гласач кој никако нема да гласа за Сдсм а е сеуште разочаран од Вмро. Таквите само ќе се множеа зимово, со сите престојни кризи што ќе ни се десат. Немаше потреба затоа сеа да склучуваат пакти, требаше да си тераат сами до следни избори, кога и да се.

Мене и тебе нема да ни смени ова за да не гласаме за Левица ама има значаен број на луѓе на кои ќе им смени.

Значи ајде пак уште еднаш, било каква шпекулација поврзана со Апасиев и Левица дека одработуваат за Заев и СДС е многу полош имиџ и попогубна за нив во моментов отколку било што. Просечен гласач разликува само црно и бело, ако не си ДПМНЕ, СДС си.

Ваљда пошто е можно да сум ја испуштил нотификацијата а?

Ко што реков, на Левица и Апасиев воопшто не им менуваше дали сеа или на пролет ќе има избори. Напротив што повеќе мине време зимово толку повеќе гласови би добивале. Требаше да ги остави Вмро и Сдсм да се изедат меѓусебе, да си јаде пуканки од страна и да си работи на билдање рејтинг преку советниците во општините.

Вака се истрча и доби етикета дека служи ко приврзок на Вмро, која ја увиде и затоа излезе после со изјави дека договоров е само за гласање недоверба.

Со ова загуби гласови од луѓе што уште не можат да го поднесат Вмро, тие гласови нема да идат на друго партиско конто, него едноставно тие луѓе нема да излезат на следни избори.

Едноставно со потегов не доби апсолутно ништо, а загуби гласови.
Јас мислам дека малку престрого им судиш на Левица за ова. Веројатно е направена некаква штета во гласови, меѓутоа се сомневам дека е сериозна како што предвидуваш ти и други на темава...

Најверојатно нема многу да чекаме до избори, па ќе видиме како стојат работите...

Јас сеуште мислам дека левица сеуште не е асимилирана и не одработува за нккој. Но тоа не значи дека правилно ја тераат работата. Мене повеќе ми изгледа дека Апасиев е теле кое мисли дека ќе успее да постигне нешто преку системот. Си мисли дека политиката е судница.

Zamisli kolku treba da si submisivno ligle da davas poddrska na dzandar sto se samozadovoluva od tepanje nevooruzen narod i pienje i jadenje na gaga.

Не можеш да си дозволиш да трубиш 2 години дека власта мора да падне, за кога ќе дојде момент да се гласа за паѓање на власта (нешто што беше иницирано од дпмне, така што они се тие што можат да изгубат нешто) да кажеш "нам во моментот не ни одговара да гласаме за пад на власта зашто ако почекаме до пролет ќе бидеме во поповолна позиција" :tapp:
Политичко самоубиство ќе беше тоа, ќе ги изгубеа и оние гласачи што сега ги имаат, што е многу полошо од добивање нови неопределени гласачи што некогаш пак може да се вратат кон сдс/дпмне.

И зошто ништо не спомнуваш за другите 3 партии што учествуваа во гласањето? И нив ли сега ќе ги гледаат како "привезок на дпмне"?

Последно уредено:
Со ова киднапирањево и спасот на владата изгубила Левица гласови?

:lolzz:

До гуша сте у гомна и СДСМ и Мицковски. Можете само вака да сањате и прикаски да си раскажувате.

Инаку, има амин од Кале за кампањата против Левица. Едно врапче ми кажа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom