Gley.mk (македонска национална стриминг платформа за гледање серии и филмови)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.195
Поени од реакции
10.219
Извини брале, ал досадан си до австриског Курца бре.

Де албанска содржина немало, де Cast немало, де она немало.

Ако имаш андроид телефон, треба да имаш Smart View опциjа со која ќе пуштиш што и да гледаш од телефонот на телевизорот.
20211106_192344.jpg

Ако не ти поддржува телевизорот, фрли го в канта и купи нов.

А ако имаш забелешки, пиши им мејл со сите поплаки и тоа е тоа.

Што сме ние криви што телевизорот твој е постар модел и ја нема апликацијава или што си немал ScreenCast на телефонот, па си морал преку HDMI да се поврзеш?! Аман!

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350
Извини брале, ал досадан си до австриског Курца бре.

Де албанска содржина немало, де Cast немало, де она немало.

Ако имаш андроид телефон, треба да имаш Smart View опциjа со која ќе пуштиш што и да гледаш од телефонот на телевизорот.
Прегледај го приврзокот 312528

Ако не ти поддржува телевизорот, фрли го в канта и купи нов.

А ако имаш забелешки, пиши им мејл со сите поплаки и тоа е тоа.

Што сме ние криви што телевизорот твој е постар модел и ја нема апликацијава или што си немал ScreenCast на телефонот, па си морал преку HDMI да се поврзеш?! Аман!
Oк, без нервози.

Имам и понов телевизор а имам Smart View но зборот ми беше засега немаат некој основни работи кој ги имаат други вакви услуги.

Јас побарав да ја инсталирам апликацијата на постар модел телевизор и ја немаше.

Се надевам ако успеат да опстојат ќе се потрудат во иднина да има повеќе опции апликацијата.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.770
Само не се залетувај одма картичка да пишеш. За да испробаш 30 дена бесплатно инсталирај ја на телефон апликацијата и само логирај се. После ако сакаш и на телевизор инсталирај ја апликацијата и активирај го уредот. Нема да ти бара така картичка.

Со картичка може да се заборавиш и по 30 дена бесплатно да ти наплатат а ти може нема да се одлучиш дека сакаш да плаќаш. Не видов опција како на Netflix само да те одјави од картичката.
Знам, истово го направив. Фала на советот.

Скромна содржина засега но ми фатија око некои серии, пред се скандинавските и по некоја италијанска.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.228
Поени од реакции
8.338
Oк, без нервози.

Имам и понов телевизор а имам Smart View но зборот ми беше засега немаат некој основни работи кој ги имаат други вакви услуги.

Јас побарав да ја инсталирам апликацијата на постар модел телевизор и ја немаше.

Се надевам ако успеат да опстојат ќе се потрудат во иднина да има повеќе опции апликацијата.
на колку стриминг сервиси си претплатен ?

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350
на колку стриминг сервиси си претплатен ?
На HBO GO засега само сум се задржал затоа што ми е вклучен во HBO пакетот на Телеком.

Netflix сум пробал добр сервис е иако со англискиот јазик слаб сум. Pickbox исто сум пробал слаба е понудата содржини.

Јас повеќе користам Stremio за нелегално гледање филмови и серии.

Последно уредено:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Само не се залетувај одма картичка да пишеш. За да испробаш 30 дена бесплатно инсталирај ја на телефон апликацијата и само логирај се. После ако сакаш и на телевизор инсталирај ја апликацијата и активирај го уредот. Нема да ти бара така картичка.

Со картичка може да се заборавиш и по 30 дена бесплатно да ти наплатат а ти може нема да се одлучиш дека сакаш да плаќаш. Не видов опција како на Netflix само да те одјави од картичката.
Пази брат случајно да не ти наплатат, ќе те осиромашат за цел живот со тие 299 денари.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350
Пази брат случајно да не ти наплатат, ќе те осиромашат за цел живот со тие 299 денари.
Не е проблем цената туку најпаметно и мислам најправилна одлука е после тие 30 дена бесплатно да си одлучиш дали ќе се претплатиш па ако се одлучиш да продолжиш со користење ќе си внесеш податоци од картичка.

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.195
Поени од реакции
10.219
Не е проблем цената туку најпаметно и мислам најправилна одлука е после тие 30 дена бесплатно да си одлучиш дали ќе се претплатиш па ако се одлучиш да продолжиш со користење ќе си внесеш податоци од картичка.
Пиши им и на Нетфликс и HBO така да направат. (y)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350
А на Пикбокс?
Pickbox не се сеќавам точно но мислам дека јас кога се регистрирав не ми даваше опција да внесувам картичка. Уште кога се појави тој сервис го испробав.

Додека за Netflix знам дека постои опција да исклучи само кога бесплатното ќе заврши што значи нема да ти земат пари.

Последно уредено:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Да, затоа што како што кажав, ако случајно заборавиш да ја откажеш претплатата 1 ден пред истек на периодот, остана сиромашен.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350
Да, затоа што како што кажав, ако случајно заборавиш да ја откажеш претплатата 1 ден пред истек на периодот, остана сиромашен.
Пак ќе пишам не е проблем парите дека ќе ти ги земе, цената и нема да те осиромаши туку зошто да даваш пред користење податоци од картичка ако пишува дека ти следува подарок 30 дена бесплатно користење.

Последно уредено:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Пак ќе пишам не е проблем парите дека ќе ти ги земе, цената и нема да те осиромаши туку зошто да даваш пред користење податоци од картичка ако пишува дека ти следува подарок 30 дена бесплатно користење.
За да се пријават само сериозни корисници, а не шконтари што никад не ни планираат да се претплатат.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.028
Поени од реакции
8.350
За да се пријават само сериозни корисници, а не шконтари што никад не ни планираат да се претплатат.
Разбирам но кога ќе влезш на сајтот Gledy.mk немаш опција да ја видиш понудата содржини освен ако не се регистрираш а кај нас во државава скоро сите би сакале прво да видат понуда па потоа да се мислат.

Ќе видиме како ќе се покаже овој стриминг сервис/платформа како и да е. Кај нас за вакви работи треба време за да успеат а народот да почнува да ги прифаќа. Се зависи што содржини ќе понудат повеќе.

Можеби е погрешен потегот и чекорот да има ваква услуга кога немаме масовна продукција на серии и филмови но од нешто мора да се почне. Се надевам ќе направат овие нешто.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom