Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Тоа е тој партиско-паразитски систем шо ја гуши државава.Во охридската болница се затвора децкото одделение.Кожно кај и да е го очекува истата судбина.Ама затоа паразити насекаде.Ја задушија државава ко бршлен шо го задушува дрвото на кое се закачил.Судбинатаа на оваа држава се решава во ебените партиски штабови.После се чудат зошто се намалува излезноста на избори.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Не би ја земал оваа статистика толку за релевантна. Дали ЛДП и Партија на турците би поминале вака и на Парламентарни, не сум баш сигурен. А доколку би биле дел од коалицијата исто така не е сигурно дека гласовите би се прелеале. Како што еднаш отидоа во коалиција заедно и мислеа дека тежат 100 илјади гласа, за на парламентарни избори да освојат 25 илјади :D

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Не би ја земал оваа статистика толку за релевантна. Дали ЛДП и Партија на турците би поминале вака и на Парламентарни, не сум баш сигурен. А доколку би биле дел од коалицијата исто така не е сигурно дека гласовите би се прелеале. Како што еднаш отидоа во коалиција заедно и мислеа дека тежат 100 илјади гласа, за на парламентарни избори да освојат 25 илјади :D
Симулацијава е реална бидејќи и во гласови коалициите се изедначени.
Но едно е непроменливо, без ДУИ нема влада.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.613
Поени од реакции
7.743
Некој партии немаа листи за советници во некои места. Левица немаше во добар дел од источна Македонија.
Во тој случај би одзеле пратеници од ВМРО ДПМНЕ, но вкупно пак би било исто во збирот од таа потенцијална коалиција.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.494
Поени од реакции
9.265
може може, само толку ви чини

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.847
Поени од реакции
50.224
За два месеца од сега, со експлозија на цени, неминовни ковид проблеми и ново резилење со Бугарија, СДС може да очекуваат уште поголемо тонење, како и да ја вртат. За нив како партија одржување ова зомби од Влада во живот најмногу кошта, коалиционите партнери оштрат ножеви за уште повеќе ресори од тие што несразмерно ги имаат сега, а сметката кога трга се наопачки ја плаќа исклучиво СДС.
Најразумно би било и за нив да прифатат избори поскоро, да пробаат да го прекинат крварењето и да тргнат со ова што го имаат, ама кога гзот е даден под кирија и хипотеките се активираат, нема многу простор за разум.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Кога у децембар месец ЧЕ искочи НАРОД на улице, незна ЧЕ им се број.
Нема да ви вреди ни једну статистику.
Због струје
Због горива
Због хлеба бре мајку вам фашистичку.
Дачемо вам и ЕУ и НАТО.

А онуј Мицкета има јавно да га обесу ПАТРИОТЕ из ДРПНЕЈА.

Да живее другарот Апасиев и Левица!

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Не мора да значи дека исто ќе се одрази и на парламентарни.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.198
Поени од реакции
23.728
Prvo i osnovno. Dali bile DUI, BESA, ALIANSA ili kako i da se vikaat toa ti e isti kurac, drugo pakovanje.
Vtoro. Vlada bez albanci vo nea ne moze da bide.
Sega soberete dva i dva.
Ova za politicki nepismenite sto si pravat bajram so umot, a kolku sto citam baagji ve ima.
P. S uste Mafo1 fali tuka da se radva na porazot na SDSM na lokalnite. Site drugi koi do pred nekoja godina jadevte gomna i toa kako na norma da ste, se izponaredivte tuka kako prostitutki da se raduvate i da slavite.
Ovie pak levicarite se so posebna dijagnoza, ne se ni za komentiranje kolku se odlepeni.
Автоматски споено мислење:

E aj kako poupaten, sto moze najloso da se sluci ako ednostrano go proglasime dogovorot za nistoven. Samo nemoj so muabeti deka mozat grcite da ni se naljutat i tolku.
Vojvodo ajde de, prosvetli ne. Znaeme deka znaes, pratis politika od mal so se veli. Nemas promas napraeno vo prognozite od ko te znam.

Последно уредено:
Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Кога у децембар месец ЧЕ искочи НАРОД на улице, незна ЧЕ им се број.
Нема да ви вреди ни једну статистику.
Због струје
Због горива
Због хлеба бре мајку вам фашистичку.
Дачемо вам и ЕУ и НАТО.

А онуј Мицкета има јавно да га обесу ПАТРИОТЕ из ДРПНЕЈА.

Да живее другарот Апасиев и Левица!
:uzi::uzi::uzi:

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.791
Поени од реакции
8.500
За два месеца од сега, со експлозија на цени, неминовни ковид проблеми и ново резилење со Бугарија, СДС може да очекуваат уште поголемо тонење, како и да ја вртат. За нив како партија одржување ова зомби од Влада во живот најмногу кошта, коалиционите партнери оштрат ножеви за уште повеќе ресори од тие што несразмерно ги имаат сега, а сметката кога трга се наопачки ја плаќа исклучиво СДС.
Најразумно би било и за нив да прифатат избори поскоро, да пробаат да го прекинат крварењето и да тргнат со ова што го имаат, ама кога гзот е даден под кирија и хипотеките се активираат, нема многу простор за разум.
Тоа е зошто се евнуси и продадени души. Да имаа каква било памет, сега ќе бараа нови избори и ќе ги исшутираа сите тие мали партии од коалиција како Павле, ЛДП, ДОМ, ВМРО-Народна, Тито Петковски кои потоа или ќе се приклучеа на ДПНЕ и ќе ги дестабилизираа нив или ќе си пропаднеа, зошто едноставно тоа не се партии кои можат да издржат макар и 1 година надвор од влада. Да ги исфрлат НГО кадрите како Мила, Маричиќ итн... кои им се комплетно бескорисни и не им носат 1000 гласа и да пробат да вратат некој од фракционерите назад. Со некој најверојатно 150-200 000 гласови ќе си имаа некои 25 пратеника кои ќе можеа да ги понудат како чипови за ценкање за дел од нив да се спасат од кривично гонење . Кога толпата веќе бара крв, далеку е попрактично да им ја понудиш таа на ДУИ одколку да ја земат твојата.

Вака што повеќе одолговлекуваат толку повеќе ќе им тоне партијата и ако процесот на формирање на нова влада не им е успешен, партијата ќе им се фракционизира на сто дела. На избори ќе отидат со претседател на партија на кој барем 5-6 луѓе му ја сакаат фотељата и уште огромен дел на луѓе кои пробуваат на каков било начин да се одалечат од партијата зошто и виси гилотина на глава. 150 000 би им бил максимум . Да не ни зборам што со секој поминат месец, ДПНЕ има време да си ги пополни позициите на локално ниво со свои луѓе и да си обезбеди екстра гласови додека на СДС ќе ги намали, додека Левица сега има 55 нови места за ширење агитација и конечно имаат и постабилно локално членство и можност да ги организираат локалните ограноци.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom