Јас сум една од боксерските вреќи на која Грујо вежбаше да биде боксер....не куди коњ кој не си го јавнал, Грујо барем беше боксер, а ти ...што?
Не може, 2013 имаа заеднички кандидат, па пак изгубија. Кичево и Струга ги заебаја со територијалната поделба од 2004 година.Сдс и вмро треба да се договорат џенталменски дека едни избори вмро ќе даде кандидат кој што ќе го поддржат и сдс. На следните избори за 4 години, сдс ке даде кандидат кој што ке го поддржи и вмро.
Тоа е единствениот начин да се спротиставиме.
Долнени се Турци мислам повеќето иако Дуи фактички е на власт...таму не ни имавме градоначалник..а Кичево е изгубено уште во 2013 и покрај големата мобилизација на Македонците тогаш и кога Груевизмот беше во полн ек со сите изборни шеми...Чашка е одбранета.Над 3000 гласови е разликата во Кичево,џабе е и сите македонци да гласале за Дпмне пак ќе победел шпонот.Градот се изгуби во 2013 и никад нема да се врати.Македонците изгубија уште 2 општини со македонски градоначалници,тоа треба сите да не интересира а не гомната и предавниците од дпмне и сдс.
Знам дека е многу тешко. Но за тоа ќе треба време, односно конзистентност. Не смее да се откажувамеНе може, 2013 имаа заеднички кандидат, па пак изгубија. Кичево и Струга ги заебаја со територијалната поделба од 2004 година.
Не ни сакаат да се спротивстават. Да сакаа(т), немаше ни да дојде до тоа Кичево да биде ДУИ-зирано.Сдс и вмро треба да се договорат џенталменски дека едни избори вмро ќе даде кандидат кој што ќе го поддржат и сдс. На следните избори за 4 години, сдс ке даде кандидат кој што ке го поддржи и вмро.
Струга ако размислиш на парламентарни години наназад Вмро и Сдсм добро се држеа со гласој и беа пата пата со Дуи и Алиансата...ама на локални Албанците се посложни и пак оние од Лабуништа торбешите скоро сите за Албанските партии си гласаат..а еден куп народ живеј таму.Не може, 2013 имаа заеднички кандидат, па пак изгубија. Кичево и Струга ги заебаја со територијалната поделба од 2004 година.
Еднаш не успеа и пак нема да успее за жал. Заеднички го предадоа градот на ДУИ и завршена е приказната. И сега со кандидат како Аце, ценет доктор, со жена Албанка и покрај катастрофално владеење на Дехари, Албанец не гласа за Македонец посебно ако тоа значи дека Македонец место Албанец ќе раководи со општината. Тоа треба да ни се врежи во мозокот иако признавам надежта секогаш проигрува ама реалноста е таа.Сдс и вмро треба да се договорат џенталменски дека едни избори вмро ќе даде кандидат кој што ќе го поддржат и сдс. На следните избори за 4 години, сдс ке даде кандидат кој што ке го поддржи и вмро.
Јас сум една од боксерските вреќи на која Грујо вежбаше да биде боксер.
Ајдеее извини дијазепаму. Него да те прашам народов што вирее се изпрости кога? Пред или после претходните локални?Намалете доживљај, времето ќе покаже кој бил во право.
Само едно знам и сум сигурен во тоа, во Македонија вирее многу прост народ без разлика од која партија и нација.
Од секогаш!Ајдеее извини дијазепаму. Него да те прашам народов што вирее се изпрости кога? Пред или после претходните локални?
Големи се шансите Сања Лукаревска да биде затоа што е дел од скопското крило кое пак го сруши Заев на овие избори за да го шутне од претседателската функција од партијата.Obidzuko nov premier?