Znaci so site drugi 5ki klimi nemozas da zgrees 80m2 osven so gree?Slobodno teraj so konzolna 5kw.
Jas imam Gree konzolna 5kw, gream 80m2 plus imam otvoreni skali.
Nemas problem so 5kw konzolna.
Znaci so site drugi 5ki klimi nemozas da zgrees 80m2 osven so gree?Slobodno teraj so konzolna 5kw.
Jas imam Gree konzolna 5kw, gream 80m2 plus imam otvoreni skali.
Nemas problem so 5kw konzolna.
Јас не пијам Алхохол воопшто,ама ти изгледа и од вода си пијан..Ti kolku piva zaraboti denivive.... ili nikoj ne te vika.
Со било која клима 5.5 ќе загрееш 80м но колку време додека не отиде компресорот оти постојано ќе работи на максимум, и по која цена,оти ќе го вади најмалиот коп, и со каков комфорт, тоа ти е друга прикаска..Znaci so site drugi 5ki klimi nemozas da zgrees 80m2 osven so gree?
Nesto ne si go razbral dobro odgovorotZnaci so site drugi 5ki klimi nemozas da zgrees 80m2 osven so gree?
Ok ti e taa mada skapa ali ke zavrsi dobra rabota zasto imas visina....dokaz za toaa imas od @ROBERT 11 koj izjavil deka gree 70m2 so klima koja ima ist kapacitet kako MHI konzolnata na -7c.со се галерија око 4.5 метри отприлика. Ама таа висина е на средна само, средина од кровот, по страните си спуштат висината на 2.40 мислам негде
предвидено е само за конзолна клима, така е изведено. Проблемот е што од конзолните моментално достапни има само Митцу и тошиба и се прилично скапи, за останатите се чека увоз. Со оглед на ситуацијата незнам тоа кога би било. Ако имате инфо кога би имало увоз на грее или некои други брендови споделете. Или ако има некоја друга достапна моментално....Nesto ne si go razbral dobro odgovorot
Автоматски споено мислење:
Ok ti e taa mada skapa ali ke zavrsi dobra rabota zasto imas visina....dokaz za toaa imas od @ROBERT 11 koj izjavil deka gree 70m2 so klima koja ima ist kapacitet kako MHI konzolnata na -7c.
MHI Console
Fujitsu KMTA
I dvete davaat 4,25kw na -7 Tbiv, KMTA ima kineski kompresor tezi 34kg, ne e konzolna ne tezi 45kg zatoa e i poeftina.
Vaka nekako.Само да додадам кога би немал извонредна изолација,или би било поткровје,навистина не верувам оти би можел да ги загреан 70м со Кмта 5.5киловати,така економично како сеа,да климата воопшто не дува со Макс туку цело време на фан 2
Работата е многу едноставна и незнам зошто и наједноставните работи се обидуваме да ги известиме и Спинувате..
На секоја клима има во спецификацијата за колку М2 е климата,освен доколку немате екстра изолација,а таа изолација не е стиропор 5 или 7cm,
Gree ke ima vo narednite 10 dena, za 5kw zborime.предвидено е само за конзолна клима, така е изведено. Проблемот е што од конзолните моментално достапни има само Митцу и тошиба и се прилично скапи, за останатите се чека увоз. Со оглед на ситуацијата незнам тоа кога би било. Ако имате инфо кога би имало увоз на грее или некои други брендови споделете. Или ако има некоја друга достапна моментално....
Ima mnogu vistini za rabotata na gree inverter koja e poblisku do on off ama toa mozi sekoj da go vidi otkako ke kupi gree ,ama nikoj nema da mu priznaj deka e mnogu los proizvod , se zaebal i kasno e ama bar vaka da gi predupredi drugite potencijalni kupuvaci da ne zgresat.Ова е вистината за работата Gree.
U-Crown -- модулација на работа...zz:
![]()
Gree U-Crown Isıtmada Sıra Dışı Tüketim (GWH09UB - K3DNA4F)
Gree U-Crown serisine ilişkin olarak yaşamış olduğum tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim. Ürüne ilişkin sorularınız var ise iletmenizi rica ederim.www.youtube.com
читаат
што пишува @Strelec ,
и купив клима, која модулира од 1,1 kw до 0,07 kw.
работи како on - off ,климатизација.
Za hejtercinja ima poseben software, im arci poveke.Ima mnogu vistini za rabotata na gree inverter koja e poblisku do on off ama toa mozi sekoj da go vidi otkako ke kupi gree ,ama nikoj nema da mu priznaj deka e mnogu los proizvod , se zaebal i kasno e ama bar vaka da gi predupredi drugite potencijalni kupuvaci da ne zgresat.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Делумно се сложувам со тебе,и ќе додадам оти се обидуваме да правиме нешто од ништо,или да измислуваме топла вода еве и зошто..Vaka nekako.
1.Pred se treba da go vidime volumenot na maksimalniot izduv na pretposlednata brzina,da ne bi go narusile konforot,golema buka,i promaja.
2.Dokolku e izoliran prostorot moze so 6 ciklusi,a neizoliran maksimum 7 a,mozi i 8 ciklusi na obrt na niski T.
3.Pa posle toa presmetka (procenka)na toplotnite zagubi,do temperatura na koja sakas da ti gree.
5.Posledoto e izborot na uredot.
Taka da ne mozi da mi kazi proizvoditelot za kolku kvadrati mi e uredot,jas sam ke si odlucam,a negovo e da mi dade tocni specifikacii na uredot.Molim! Sekoj prostor e prikazna za sebe.
Hahaha, tebe nema da te cekaat za sovet sigurno.Pa sega gledam kako i grabez se praj od strana na GREE ovlasten servis 1000ce za nisto ,bar da ja vklucele i isklucele i toa jasno se predocuva ovde i gree trolovite pa cekaat da se zatrupa muabetot kako sto spomna nekoj ovde pred nekoj den.A seriozna firma odma bi reagirala da se vrati ekipata i da napravi dijagnostika i da go otkrija defektnoto motorce ama ne gree ima najkatastrofa odnos prema korisnicite i brutalno gi brka da ne pomislat ni gree gotvac za oriz da kupat....
Ah da gi bivase GREE ke si ja zavrseja rabotata uste na prvata poseta a ne otkako ke izmamat nekogo i ke reagira pa ke se poprava macka oci ,aj gi doznavaat site kako raboti gree so trol marketing ...Hahaha, tebe nema da te cekaat za sovet sigurno.
Ke si ja zavrsat rabotata, ne se sekiraj dusebrizniku.
Trolce malo.
Ah da gi bivase GREE ke si ja zavrseja rabotata uste na prvata poseta a ne otkako ke izmamat nekogo i ke reagira pa ke se poprava macka oci ,aj gi doznavaat site kako raboti gree so trol marketing ...
Истиот овој Sv.B трол кога пишував оти грее нема врска со монтажата и оти друга фирма ги монтира и ја дава гаранцијата,овој Тролов велеше што тресеш глупости,за да сега вели оти друга фирма ги монтира сега,само какво лажење,и Дрскост од Тролов кој се крие зад одредени иницијали и мисли оти е шизик а у ствари е ...Ah da gi bivase GREE ke si ja zavrseja rabotata uste na prvata poseta a ne otkako ke izmamat nekogo i ke reagira pa ke se poprava macka oci ,aj gi doznavaat site kako raboti gree so trol marketing ...