Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Мене нешто во ситуацијава не ми е јасно еве може некој да ми појасни... И што и да има БГ државјанство? Уште малку третина од земјава ќе има, куп политичари веќе имаат. Знам дека не може во дипломатија да работи ако има двојно државјанство, ама за градоначалник? Што ќе направи? Ќе ги збратими Скопје и Пловдив?
Нешто што легитимно се прави години наназад го користат како аргумент за дискредитација?
Па кој остана легитимен од политичариве да морализира околу патриотизам?
Оти мислиш дека не може? Дипломатскиот ешалон од братската етничка заедница ги има по 2-3, па нема проблеми. :)

Мутринецот најмногу се плаши: нели вети дека ќе даде оставка од премиерската функција ако Шилегов изгуби во Скопје.
Не рече кога. Ваљда на крај на мандат. :D

Член од
9 август 2014
Мислења
511
Поени од реакции
1.702
Screenshot_20211027-131220_Facebook.jpg
Не знам дали некој коментирал претходно за ова, ама на бугарската лична карта на Данела од пресот на сдс пишува дека Данела има зелени очи. :pos::pos::pos:
Ги замислувам фаците на фотошоп куртоните од сдс кои не водеа сметка за ваков лапсус... :tapp:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Оти мислиш дека не може? Дипломатскиот ешалон од братската етничка заедница ги има по 2-3, па нема проблеми. :)
Знам дека законски не смее, не кажав дека нема.. Постои опција да се откажеш од второто државјанство ако сакаш во надворешна политика.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Па и има некоја логика. Сега кога ми текна , баш на ударање печати беше еден неписмен партиски бот од СДС.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 311352
Не знам дали некој коментирал претходно за ова, ама на бугарската лична карта на Данела од пресот на сдс пишува дека Данела има зелени очи. :pos::pos::pos:
Ги замислувам фаците на фотошоп куртоните од сдс кои не водеа сметка за ваков лапсус... :tapp:
2 минути гледам во слики и неможам да приметам какви очи има затоа што од зависност од светлината различно ми се гледа :pos: :pos:

Последно уредено:

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Прегледај го приврзокот 311352
Го заприметив и јас ова и се обидов да најдам слика каде што има зелени очи. Најблиску што стигнав е оваа, но и на неа пак нема зелени очи туку светло кафени, а на останатите слики се темно кафени.

Но нешто друго што ми беше повпечатливо, е дека на личната карта, која што ѝ е извадена во 2017та - името ѝ е Даниела. Излегува дека она си го сменила името во последниве 4 години, па ако е тоа случајот - ајде нека извадат и документ каде што поднела барање за промена на име, или некој стар нејзин пасош/лична карта. Ако успеале да ископаат бугарски документи, ваљда ќе им биде 100 пати полесно да ги ископаат македонскиве веќе кога они ги контролираат сите институции. Или еве, како што и самата Данела си вика "знаат да вадат слики од алманах, а не знаат да извадат извод од книга на родени".

Или тоа го оставаат за утре, ама утре да се вадат "абе медиумски молк има"... :icon_lol:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.868
Поени од реакции
36.915
Ова го изјавува Ибрахими од Алтернатива, која заедно со Алијанса имаат 2 советници во Град Скопје
Кој колач ќе го делат со два советника не ми е јасно. Ваљда ќе бараат 10 пати повеќе. Без советниците на Левица не знам како би стигнале до мнозинство.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.843
Поени од реакции
40.416
Да релевантниот доказ на комуњарските твитерџии, име и презиме од алманах од средно, каде што им се сликаат по илјада уценици во рок од еден месец и никогаш до сега не се случило да се згреши име и презиме на некого, или не дај боже по една буква да се додаде/одземе.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.868
Поени од реакции
36.915
Одбивам да верувам дека ваква кампања ќе вроди со плод во 2021 година. Единствено што очекувам е дека газот на Шилегов ќе биде расцветан како трендафил, ќе изгубат во Карпош и тесен пораз во Центар.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.578
Го заприметив и јас ова и се обидов да најдам слика каде што има зелени очи. Најблиску што стигнав е оваа, но и на неа пак нема зелени очи туку светло кафени, а на останатите слики се темно кафени.

Но нешто друго што ми беше повпечатливо, е дека на личната карта, која што ѝ е извадена во 2017та - името ѝ е Даниела. Излегува дека она си го сменила името во последниве 4 години, па ако е тоа случајот - ајде нека извадат и документ каде што поднела барање за промена на име, или некој стар нејзин пасош/лична карта. Ако успеале да ископаат бугарски документи, ваљда ќе им биде 100 пати полесно да ги ископаат македонскиве веќе кога они ги контролираат сите институции. Или еве, како што и самата Данела си вика "знаат да вадат слики од алманах, а не знаат да извадат извод од книга на родени".

Или тоа го оставаат за утре, ама утре да се вадат "абе медиумски молк има"... :icon_lol:
И демек ако извадат барање за промена на име, тоа ќе докаже нешто? Најмал проблем се документите, ако сакаат може било каков лажен документ да извадат.

Пред неколку години со Чаушот имаа печатница за пасоши и лични карти, цела кампања водеа со тоа, со глупи видеа и статии за пола тогашни функционери кои тукушто не избегале од државата со лажните пасоши. Куртонските новинари на Фокус награди добиваа за стории со лажни вести, фабрикувани во партија.

И сега мислиш дека некоја Стојне од Унија на жени на СДСМ не може да извади било каков лажен документ ако треба? :icon_lol:

Власта и моќта се заебана работа, особено кога имаш апсолутна власт како овие. Кога некој ја губи, а на глава му висат милион криминали, спремен е на сè. Родена ќерка би рентале во Грчец, само за да останат на власт.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
И демек ако извадат барање за промена на име, тоа ќе докаже нешто? Најмал проблем се документите, ако сакаат може било каков лажен документ да извадат.

Пред неколку години со Чаушот имаа печатница за пасоши и лични карти, цела кампања водеа со тоа, со глупи видеа и статии за пола тогашни функционери кои тукушто не избегале од државата со лажните пасоши. Куртонските новинари на Фокус награди добиваа за стории со лажни вести, фабрикувани во партија.

И сега мислиш дека некоја Стојне од Унија на жени на СДСМ не може да извади било каков лажен документ ако треба? :icon_lol:

Власта и моќта се заебана работа, особено кога имаш апсолутна власт како овие. Кога некој ја губи, а на глава му висат милион криминали, спремен е на сè. Родена ќерка би рентале во Грчец, само за да останат на власт.
Па нека не прават половични мерки, нека одат all-in веќе кога се решени по секоја цена да го задржат Скопје. Слика од алманах каде што редовно се грешат имиња не е доволен доказ. Еве на пример јас разгуглав, и приметив дека на скоро сите интервјуа/репортажи со неа како претседател на ССМ е пишана Даниела. Дали сите медиуми ѝ го грешеле името, или она стварно си го сменила во последните 3 години треба да биде лесно да се докаже. СДС го избра најнеубедливиот начин да докажат дека она стварно се викала Даниела.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.289
Поени од реакции
22.986
Мене најсуреалната работа ми е луѓето кои го дадоа името, јазикот, Самуил, Гоце Делчев, бришат бугарски фашистички окупатор од книги и споменици, свршуваа на педерчено на Евровизија која ја гледал Бугарија како татковина... на истите овие луѓе проблем им е жена која наводно има бугарски пасош. Се ова горе е океј ама бугарски пасош е црвена линија.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.318
Поени од реакции
8.810
Мене најсуреалната работа ми е луѓето кои го дадоа името, јазикот, Самуил, Гоце Делчев, бришат бугарски фашистички окупатор од книги и споменици, свршуваа на педерчено на Евровизија која ја гледал Бугарија како татковина... на истите овие луѓе проблем им е жена која наводно има бугарски пасош.
Не им е никаков проблем. Во целиот очај и немоќ ова им се видело како добра идеја за лаење...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom