Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Leka nokj :):cool:
rkQK69n.jpg

blagodaram za preporakata, sepak se odluciv za bosch klima.
Bosch ти е исто како да си купил Vivax AERI, во истата фабрика ги прават така да исто ти се фаќа
Автоматски споено мислење:

Zatoa podaleku od Gree i oem Gree
Mnogu podobri/pokvalitetni/poekonomicni kineski brendovi se Midea ( Vivax ) Haier TCL AUX ( Vestel Turski )
Еден Вестел и една ТЦЛ супер ќе ти биде :ROFLMAO:

blagodaram za preporakata, sepak se odluciv za bosch klima.
So zdravje da se sluzis so klimata
Bosch klimite gi proizveduva MIDEA

Vnimavaj na montazata minimum 3 metri bakarni cevki pomegu nadvoresnata i vnatresnata edinica bandaziranje na bakarnite cevki so bela bandaz traka vnatresnata edinica od plafon da e odalecena 10 do 15 cm za dovolen prostor na protok na vozduh
Vakumiranje na klimata so vakum pumpa
Ovie pravila vazat pri sekoja montaza na klima nezavisno od brendot na klimata ili jacinata za da klimata funkcionira kako sto treba

Spodeli sliki od montazata na klimata koga ke ti ja montiraat.

Се исклучил броадлинкот и тоа на 4 клими, прв пат ова ми се случува по снемување на струја.

Се исклучил броадлинкот и тоа на 4 клими, прв пат ова ми се случува по снемување на струја.

Бооо сте се изнапишале....

За сега има 15 одговори на мојата анкета, повеќето пишавте дека Mitsubishi Electric е најдобар бренд и дека Gree е најлошиот. Ви благодарам што учествувавте!
Абај.... без јас да гласам на анкетава Мицу победиле :P

Шо е ова чрвеново сеа? Фери?
И од Мицу има една црвена веќе 5 години..... редно беше и Грее да почните црвени да вадите :P

Neli ne ti raboti klimata, baraše sovet, dobi nekakov, no kako kanti da tropaat, nema povratna informacija što se sluči ponatamu.

Бооо сте се изнапишале....

Абај.... без јас да гласам на анкетава Мицу победиле :P

Шо е ова чрвеново сеа? Фери?
И од Мицу има една црвена веќе 5 години..... редно беше и Грее да почните црвени да вадите :P
Gree imase vo prodazba kaj nas uste pred 8 godini, uste si bil malecok, U-Poeme model.

I jas imav problem so wat metarot pocna da se gubat brojkite i da mesa zabi i babi na ekranot.
Go otvoriv i vidov vnatre ima baterija nikel kadmiumska 3.6v koja go odrzuva vo rabota polnenjki se od strujata no ja izmeriv pokazuva 2.8v znaci oslabela barav po prodavnici nemaat takva i si poracav 3 od aliexpres za 1.7€ najverovatno i kaj tebe e slaba baterijata i e gube memorijata
Eve ja baterijata

Attachments

• 20211019_102824.jpg
    20211019_102824.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 27
  • Screenshot_20211026-150519.png
    Screenshot_20211026-150519.png
    203 KB · Прегледи: 27
Neli ne ti raboti klimata, baraše sovet, dobi nekakov, no kako kanti da tropaat, nema povratna informacija što se sluči ponatamu.
Па еве одговорив, не бил проблемот во климата туку во броадлинкот (мерачот на ел.енергија) во кој е уклучена климата.

Па еве одговорив, не бил проблемот во климата туку во броадлинкот (мерачот на ел.енергија) во кој е уклучена климата.
Се случува, особено ако имаш говорен асистент као Сири, Алекса или Гугл-хоум и не те свати што сакаш да му кажеш да исклучи.... па ќе ти ги исклучи сите смарт штекери :P

Бев вчера до ICS за простор што е под 30м2 со изолација и пвц но на приземје доле е подрум, ни ја понудија оваа клима
DAIKIN SENSIRA - 4.2KW - FTXF42C/RXF42C (околу 53к)

За тој ценовен ранк кој друг бренд и модел би препорачале вие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom