Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.882
Поени од реакции
23.281
Некои учат од книги, други од филмови, трети од животот. Владе од ништо! :vrtioci:
Dambi, ljubav teoretski lepo zvuci, malcice je drugcije u praksi :toe:.
Ali ti se znaes, golem si.
Автоматски споено мислење:

Ракавицата е фрлена :sneaky:

Во најмала рака Сусаро треба да се појави во Браво :icon_mrgr:
A ako ne se pojavi, ili ete ne mu uspee taktikata, gospozata kao ke pobedi, ke dokaze poenta? Ebati poentata ako vecer pak si legni sama. Jaka poenta nema sto.

Последно уредено:

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Ги препрочитав постовите што @Sussaro си ги само-цитирал од пред 100 години, ептен интересен начин на раскажување, морав да се потсетам. Да кажам само дека ама баш ништо привлечно не гледаме ние жените во таков тип. Би ми се повраќало ако некој таков ми се приближел кога сум била слободна.

Али точна претпоставка е дека жената не сака целото внимание на мажот да биде насочено на неа.Сепак, Сусаро тоа го објаснил како "нерецкање ни 2%". Јас би рекла дека колку што е жената посозреана и посамоуверена, бара повеќе отворено внимание од маж. Ако е некоја несамоуверена и незрела, се прашува што гледа мажот во неа зошто и самата не знае што има во себе, па нормално ако не се цени самата, не знае да го цени ни вниманието од машкиот пол. Значи рецкањето треба внимателно да се дозира, да речеме. Ако збориме за нормални врски и зрели личности, битно е и двајцата да можат да опстанат и сами, но да сакаат, да одбираат секојдневно, да бидат еден со друг. Мислам дека ниедна девојка, колку и да личи така според лигави филмови/книги, не сака да слуша од маж " не можам да живеам без тебе, ти си ми се`", или премногу често "ми недостигаш". Особено не на почеток на врска, кога сето тоа делува фејк. Али по неколку месеци/години врска, жената реално сака многу внимание, и тоа не само преку зборови, туку и дела.

Во врска со типовите што се лигавеле на телефон на своите девојки на 20 и кусур години, тоа е сеуште нормално во тие години (почнувајќи од тинејџерските), да постои голема доза лигавење од двете страни, но тоа не значи ни дека партнерот е "добро момче", ни дека е стварно Љубов. Едноставно така им е интересно и така мислат дека треба младите, и нема ништо лошо во лигавењето. Не знам што сакале да докажат девојките кога ги побарале дечковците на телефон. Се зезнале ако мислеле да покажат колку се "сакани", кога единствено што се дешавало е дека им се лигавеле дечки што се премногу млади за да знаат што е љубов.

И сега да се вратиме на темата, зошто добри или лоши момци. Како што пишав и во претходниот пост, привлечноста кај "лошите" е токму тоа што нема да се променат себе за да се адаптираат на околината, тераат по свое. Тоа често е придружено и со појака самосталност, со имање став за многу работи и со имање свои хобија и интереси. Сето тоа многу го ценат жените. Иначе као "лош" у смисла на навредливо понашање, тоа не проаѓа кај ниедна жена што се цени себеси.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.882
Поени од реакции
23.281
E pa podobro da si legne vecer sama otkolku so opinok taktika ili ne daj boze so Stanko od pogore :icon_mrgr:
Se vo red toa, samo da ne i premini vo navika od mnogu prebiranje. Ne deka princevi na beli konji ima zad sekoj kjos :свиркам:.

Interesno razmisluvanje. Aferim
Ne e moe ova. Za toa za malce ke me padnea na ispit, ke si ostanev so cetvrto. I ete mi se vreza vo memorijata definicijata. Toa bea bukvalno zborovite na profesorkata koga me prasa sto e prostitutka, a jas odgovoriv nesto vo stilot na jamajka. Oci ke mi izvadese za malce :(.

Последно уредено:
O

onefifty

Гостин
Тоа што Сусаро го зборува е вистина, во друго е проблемот.
На форумов, со исклучок на тетките што ги има во секоја тема и се буквален канцер кој метастазира на форумов, голем дел од членовите не се дел од „просечна раја“ и колку толку се имаат едуцирано, начитано да општат и разглабаат на разни теми, една од придобивки да си на форум е баш тоа, развивање критичко размислување, менување мислења итн.
Бидејќи се мешам секојдневно со огромен број на луѓе, генерално луѓе што ги сметам за „раја“, тоа што го збори Сусаро, не само што е вистина, едноставно е факт. Не сте свесни колку се уште прости, неинформирани и што е најтрагично не ни сакаат да си помогнат на себе и да се модернизираат, се гледаат кроз призма на материјално, финансии, кој што како. Ало, да се потсетиме дека живееме во општество што сеуште смета дека „депресија“ е измислена глупост на глупи американци и не прифаќа како болест, да не тргнувам од триста други поситни и поглупи работи во кои веруваат и се водат.
Токму во ова е и проблемот, што кога Сусаро пишува, ви пренесува баш вакви случки со секојдневни луѓе и вие тоа го сфаќате лично како демек сите ЖЕНИ се такви, јас повеќе би рекол дека жениве на форумов се повеќе исклучок отколку правило. Сум имал неколку искуства со форумџики, некои веќе ЕХ форумџики, небитно ама не сум имал ниедно лошо искуство и секогаш можам да направам паралела и да приметам разлики во општење, комуникација и општо размислување со девојки со кои сум се мафтал од секојдневие и од форумов.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.882
Поени од реакции
23.281
Ne bi rekla ednas, dva pati, pominal mesec, dva, tri, godina, princot nikako da dojdi, vremeto si vrvi a dusa saka. Pomaga pomaga :sneaky:

ili sho bi se reklo po nashki uzivaj so pogresnite dodeka da dojde vistinskiot.
Samo aman vnimavajte na brojkata, da ne ve klasificiraat kako ekstremni slucai. Zaebano e samo uste ne e odredena taa famozna brojka, barem ne javno :sneaky:.
Sudejki tuka po muabetite site ste svetici, kaj eden, kaj nieden ste imale dosega :свиркам:

Последно уредено:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.028
Поени од реакции
24.662
Па сега, црна вдовица не е само симбол на јака независна жена ами и на жена шо си го убива мажот и љубовниците. Се надевам Сусаро нема да отиде во Браво.
Најјакиот момент е што бев, секако имав договорено за таму од претходно, ама сега отворам без да знам што тука сте пишувале.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Најјакиот момент е што бев, секако имав договорено за таму од претходно, ама сега отворам без да знам што тука сте пишувале.
ААА суси си одел таму да мрсиш мустаќот. Виде ли некоја налик на дотичната, у некое ќоше сачекуша да праи. Пиштол гарант носела, како беше наострена.

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.028
Поени од реакции
24.662
ААА суси си одел тами да мрсиш мустаќот. Виде ли некоја налик на дотучната, у некое ќоше сачекуша да праи. Пиштол гарант носела, како беше наострена.
Браво не е Балет. Во Браво не се оди за мрсење мустаќ пошто соодносот мажи-жени е 90-10%, мада некои вечери изненадуваат со 80-20%. Не знам јамајка таму сите жени се во црно и сите се наоштрени.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.316
Браво не е Балет. Во Браво не се оди за мрсење мустаќ пошто соодносот мажи-жени е 90-10%, мада некои вечери изненадуваат со 80-20%.
Па не сум бил во Браво (а можеби и сум бил ако бил под некое друго име некогаш).

Не знам јамајка таму сите жени се во црно и сите се наоштрени.
Дивеч за припитомување а?

Последно уредено:

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.028
Поени од реакции
24.662
Па не сум бил во Браво (а можеби и сум бил ако бил под некое друго име некогаш). А не мислев, за општо мрсење мустаќ, туку конкретно за предизвикот.

Дивеч за припитомување а?
А, не ни знаев за предизвикот, а па и да знаев :toe:. Не ги гледам како дивеч да припитомување. Сфати го како расказ. Не се поистоветувам со ликовите што ги опишувам, само затоа што сметам дека имаат најголем процент за успех. Имам многу гадна грижа на совест која лошо ми влијае.

Kajgana Shop

На врв Bottom