No ne mora da znaci deka 1hz=1rps.Promenata na vrtezite go pravi naponot na DC strujata i ja kreva do 380V .PAM,pa naknadno se pegla preko razni tehniki I-PAM ,V-PAM zvisi od tehnikata syto se poseduva i kolkava e elktornikata sposobna.Znaci svati PROMENLIVOSTA NA NAPONOT NA DC STUJATA GI PROMENUVA VRTEZITE.Ne razbiram šti se čudiš zošto treba da e vo Hz. Ednaš tebe specijalno ti objasniv deka kaj ovie višefazni i ednosmerni motori bez četkici toa e pravilno. Vratilata na motorite pravat vrteži toa da, no promenite na sostojbata na fazite mora vo Hz.
Inače poveće od jasno mi e daka ne si go razbral moeto pojasnuvanje, no dobro odime ponatamu......
Bas onie skokovi sto gi gledame pri modulacijata paga na 100w pa kreva na 600w,kaj grafikonot na ZlatE primer kaj hansolot.fakticki nema asolna elktronka i pikoj nenormalni.
Ama znam deka i tebe ne ti e jasno deka promenta ja pravi DC naponot uste lani koga rece deka rabotat na 110v DC napon,mozi paga pod 110,ama i kreva kaj nekoj modeli do 380 kako kaj fujitisu,sum sretnal negde.
Eve proveri kaj Toshibata pisuva vo sevis manuel,ke sretnis bas kaj mojava do 340V ama DC napon.
Baska ti zboruvav za gubitocite a ti mislis deka se samo 2%,ama temava e sitoka i mnogu ke se razvrzime.
Kolku jas sto ke svatam jakost na materijali i termodinamika,tolku i ti od ovoj muabet,samo ke ja trupame of topik.
Последно уредено: