Glasaj go Pijandurata, sho e sigurno sigurno e.Оној кричрон што без око да му трепне кажа - ја сум најбоља у свет, не би го гласал никад. Но, од другата страна го имам Шилегов...
Ако глеаме што е сигурно, треба да ја гласаме лепотицата (не знам како се вика), затоа што она има постигнато нешто што никој у Европа го нема постигнато.Glasaj go Pijandurata, sho e sigurno sigurno e.
Тежок избор, нема што. Јас мислам треба Шилегов пак да го гласаме додека и тој не изјавил дека е најдобар во свет. Ама ако каже такво нешто, на следни избори има мамата сељандурска да му ебеме.Како и да е, ужасен избор за Карпош и град Скопје у втор круг. Оној кричрон што без око да му трепне кажа - ја сум најбоља у свет, не би го гласал никад. Но, од другата страна го имам Шилегов...
pa na naredni ako zeme levica 10 pratenika, i te kako moze da bara 1 lokalna i plus min. za pravda.. Rece Apasiev, samo pravda dajte ni ja, posle ke resime sve drugo..Значи сума сумарум, Левица има пораст од 10,000 гласови иако на овие избори учествуваа во малце повеќе од 1/3 од избирачките места.
Мислам дека на парламентарни ќе иде близу 70-80.000.
Штета што македонските партии не сакаат да си кршат односи со албанските за една изборна единица, инаку Левица ќе биде и те како битен фактор во формирање на Влада.
Не знам дали некогаш на едни избори двете партии биле испод 300 илјади гласови.
Некоја солидна бројка од 250 илјади граѓани што гласале порано сега не излегуваат на избори.
Вака гледајќи ги бројките, барем за Скопје, испаѓа дека ВМРО не придобило толку гласачи колку што фрапантно СДСМ изгубил, што од неизлегување на галасачи, што од Левица и други партии и независни листи.
Не е точно, ова ти се вика кога не крадеш гласови.
Сега се 50к со само 40 и нешто општини од вкупно 80 каде ги имало на листа.Со 50.000 гласа тешко до 10 пратеника.