Покажи ми кај кажав дека Шилегов го бивало? Секако дека ќе ми се свиѓало нешто што направил, 4 години бил на власт, сигурно направил барем нешто океј. За гласање не сум од Скопје така да толку можам да кажам.
Знам шо има направено Грчев(се интересирам за архитектура и урбанизам), дупот за Дебар Маало тој го донесе да, ама најголема градежна експанзија се случи после 2009. Дупот негов за Мал Ринг е сто пати подобар од тоа што вмро изгради и догради и доколку вмро го следеше ќе беше милион пати подобри па ако сакаа и свети барок да стават и уште повеќе да украдат.
Ништо не направил, со кур не мрднаа. Ништо, 0. Сите можни 5/6 активности ги започнаа сега, Август/Септември, пред избори. Демек еве глеј работиме. Се испуваа со нов асфалт и средување на постоечки улици. Толку.
Колку и да го мрзиш/мрзиме ВМРО у тоа време (2010 / 2016), колку и да кажуваме дека биле криминалци и краделе државни пари (краделе), колку и да биле дрски (биле многу, не смеел никој од страна да им каже ништо), колку и да биле моќни (биле..многу!) и све остало...
Абе живот имаше у Скопје бе. Не си од тука сам кажа, не знаеш. Да не прашуваме партиски послушници, туку обични граѓани кои имаат бизниси (мали/средни) и работат во Скопје. Продавници, локали, кафани, угостители, такси...
Странци доаѓаа, туристи доаѓаа за сите тие глупости од СК2014 да ги гледаат. Се шетаа по ресторани, хотели, барови. По Матки, Охриди, Маврово... Доаѓаа со фамилии, живо џабе им беше. 2 евра пиво 0.5Л у сред центар. За 15 евра ручек за 3ца. Дошле да прошетаат викендашки и поебале 1000 еур, цела држава ја виделе. Па секој викенд нови ќе ти доаѓаат. Дури еве, од фамилија која дошла тука, млади ликови од Австрија, уз бош муабет зошто дошле, викаат „а
бе малиот ни покажа на интернет градов демек чуден бил, почнале со споменици на секој чекор, па се решивме да дојдеме, 1 саат ни е со авион“.
Ради тие глупости на Грујо, имавме живот (економски). Да сеа има Ковид, ама и пред пандемијава, се осеќаше таа мизерност во Скопје. Одредени фаци у Вмро добија огромна моќ и го искористија правото мама да ебат на се. Али Вмро се мачкина кашлица у споредба со овие. Дрога, криминали, убијци, рекет. Најголемиот врв у моментов ни се нарко босови. Цела полиција ни е заглавена на бело и трева.