Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ti ne si glup, ti si idiot.. Mu kazuvas deka e antivakser, a drugarot ti zbori za uslovite u bolnicite..

Nisto ne spomna protiv vakcinite, ovoj mu vika bil antivakser.. Treba tebe druze za glupokja da te vakciniraat..
Џабе трошиш време. Пробуваш да објасниш на некој кој што единствено размислување му е дали баба му или дедо му да ги прати во маркет со некој глуп изговор пошто мисли короната шета надвор, а уште не фатил врски за трета доза.

Зборувај ми за твојата способност. Зборувај ми за твоите успеси во животот. Гледам дека немаш способност да резонираш и критички да размислуваш. Најголем успех ти е што си се боцнал во рамо, иако придонесот во општеството со тој акт ти е рамен на нула (0). :)

Ете, 65% од граѓаните не се вакцинирани, личен избор, тоа е еден од постулатите на општеството, ти се допаднало тоа или не.

Митот кој се продаваше со вакцината пропадна, а со тоа и скоро сите аргументи паднаа во вода. ;)
Автоматски споено мислење:

Од кога растот на животниот стандард, со истите приходи, е глупост? Можеби за тебе е затоа што во животот немаш платено една сметка и храната ти се појавува во магичниот уред наречен "фрижидер".

Немам потреба од вакцина. :)
Постулатите на едно пропаднато општество, развиениот запад е над 70% вакциниран, зборувај ми како се сметаш за паметен граѓанин... Ама убаво си се опишал DUMBledore...

Постулатите на едно пропаднато општество, развиениот запад е над 70% вакциниран, зборувај ми како се сметаш за паметен граѓанин... Ама убаво си се опишал DUMBledore...
325.000 од/со Ковид починати има во САД за 9 месеци. Зборувај ми за ефектот на колективниот имунитет!

Не те прашав, каде беше на одмор и како си помина? 2 недели те немаше. :)

325.000 од/со Ковид починати има во САД за 9 месеци. Зборувај ми за ефектот на колективниот имунитет!

Па рикаат глупите Републиканци јебига кој нема у памет си плаќа со страшни последици... Думб сии думб дууу...

не е бајден крив што амишите и реднеците не се вакцинираат.

Не го чекаат апчето за нив. Го чекаат времето кога нема да дрват за вакцините да се продаваат толку. :tapp:
Науката се базира на факти, а фактите се градат според статистика. Меѓутоа, кога профитот ги изместува фактите, повеќе тоа не е наука. Не функционира за секого вакцината, секое тело е различно. Апчето од друга страна се зема орално и нема потреба од некои штетни супстанци за да биде ефикасно. Башка на крај краева, ако медицината толку сакаше да спасува животи, ќе имаше сосема друг пристап во медиумите, од типот "подобро да се спречи отколку да се лечи".
А ти мислиш дека апчињата функционираат за секого и нема нус појави?И кои се тие потребни штетни супстанци за ефикасно делување?
Во врска со последното, вакцината е токму тоа, подобро да се спречи отколку да се лечи.

За овие две години ми стана јасно дека нема врска ни наука, ни статистика, ни медицински факти.Сѐ е психологија.Пола од народот е медицински многу прост и ниту разбира наука ниту статистика ниту како функционира вакцина.Ниту пак знае за секојдневни ризични активности, ризици од орална терапија, ризици од храна и слично, па за да има капацитет да размислува за вакцината од тој аспект. Што не ми е за замерување, она што е битно е што е исплашен.Кога некој е исплашен се брани со напади, негирање и слично.Кога некој што знае како добро да изманипулира, ќе ја најде слабоста и ќе ја наполни со сомнеж - во случајов антиваксерки пропаганди кои си ја продолжуваат праксата од претходно.Не е голема разликата меѓу антиваксер и хипохондрик кој се плаши да види друг човек заради корона - различни убедувања, истиот страв и нерационалност.Како на пример, ќе земат огромни дози на сомнителни лекови за да се лекуваат, ама вакцина никако.

Еве, сама си го одговорив прашањето од погоре.А, да додадам, и сите режими исто така ја ствараат дополнително одбивноста.
Да беше вакцината наречена 'анти-ковид превентивно средство' и да беше тивко пуштена, луѓето повеќе ќе се испотепаа од фаќање врски за први да се вакцинираат.Значи, како што кажав, сѐ е психолошки.

И да додадам, не поддржувам рестриктивни фашистички мерки ниту пак ја оправдувсм целата фама со форсирање на три вакцини.Ама уште помалку сакам антиваксерски движења кои не се нови и не се резервирани само за короната.

Последно уредено:
Па рикаат глупите Републиканци јебига кој нема у памет си плаќа со страшни последици... Думб сии думб дууу...
Значи толку беа твоите аргументи? Њу Јорк? Калифорнија!? Илиноис?

325.000 во година со преку 60% имунизирано население и започнување фаза на 3та доза! (y)

Значи толку беа твоите аргументи? Њу Јорк? Калифорнија!? Илиноис?

325.000 во година со преку 60% имунизирано население и започнување фаза на 3та доза! (y)
Зарем мислиш дека има воопшто видено статистика? Површно читање и глумење паметен и мешање партии.
Освен Бачето тука нема ниеден антиваксер овој припадник на развиеното западно општество одма крека: антиваксери антиваксери.
Незнам што толку се нервира кога сигурно е гласал за бесплатно здравство во еу и секако тоа развиено западно општество чека на него за да го извади од антиваксерската небањата раја.

Не сум вакциниран а сакам да одам по дискотеки, ресторани, кафичи. Преку таквото ми е дојдено, имам фалсификат сертификат од Србија направен преку фотошоп го имам тргнато QR кодот и не може никако да се скенира. Имам матичен број, број на пасош на него, име и презиме.
Дали постои шанса да ме фатат инспекторатот и полицијата ако влезат внатре и како би знаеле ако сум нели вакциниран во Република Србија?

Интересно ми е како антиваксериве го бараат проблемот за цените, за економијата, а не сфаќаат дека они се проблемот:D И кога ќе им речеш, пааа тоа е стара мантра со помош на која владарите планираат да ја почнат новата индустриска револуција.

вакцината не е развиена од фајзер него од бионтек Германија, гледаш ли ти воопшто нешто дали е вистина или фејк пред да постираш?

:)
Оти бе се расправаш кога врска немаш. Бионтек го зеде за партнер Фајзер, затоа што не можеше да го направи тестирањето. Тоа е операција што чини милијарди долари и требаат еден куп научници.

:)
Оти бе се расправаш кога врска немаш. Бионтек го зеде за партнер Фајзер, затоа што не можеше да го направи тестирањето. Тоа е операција што чини милијарди долари и требаат еден куп научници.

и каква врска има тоа? Сигурно некој научник од фајзер ќе излезе пред омилениот конзервен медиум веритас и ќе кажува што како правеле. Нашле некое детиште му платиле 200 долари и ти тука го постираш како да е нешто реално.

Додека некој тука, лета во облаци бидејќи се боцнал и смета дека со тоа го фатил Господ за м*да или агресивно мрчи зошто некој друг не се боцнал, нешто друго се случува на планета мајка земја.

Една општо позната работа, уште одамна очекувана на големо, еве ја на виделина. Секој човек со здрав разум, знаеше дека до ова ќе дојде. Еве го. Тек је почело!
Prazni-polici-EPA.jpg
Целата работа потекнува од локдаунот ширум светот. Некој мора да ја плати таа цена? Кој!? Па сите ние, заеднички со камата, дебела камата. Немојте да мислите дека сега тоа што се случува на запад, нас ќе не прескокне.
Интересни и сериозни времиња доаѓаат.

А ти мислиш дека апчињата функционираат за секого и нема нус појави?И кои се тие потребни штетни супстанци за ефикасно делување?
Затоа има избор на огромна палета апчиња за одредени состојби па може да се избере она со помалку нуспојави. Ја пример сум алергичен на анал-гин па користам кафетин. Башка за секое од тие апчиња постои рецепт кој вели кој смее, а кој не да ги користи, во кои случаи и несакани последици. Исто како и за инеракција со други лекови или состојби. Во краен случај вели, консултирајте го матичниот. Се е тоа базирано на децениски опити и искуства затоа што главните состојки не се измислени за 1 година. За вакцината има нешто вакво и врз што е базирано? Колкудецениско искуство?.
Во врска со последното, вакцината е токму тоа, подобро да се спречи отколку да се лечи.
точно, затоа најголем дел сме вакцинирани како и нашите деца со редовните вакцини. Затоа и ја споменуваме вакцината за грип која нигде не може да се најде (посебно бесплатно) освен со врски. Најмалку 3 години бркам да добијам таква вакцина. Зошто не ми следува ни платно ни бесплатно?
антиваксерски движења
многу лабаво и непромислено си го користите овој термин, веројатно базирајќи се на наративот на некои институции и нивните продолжени раце, медиумите. Дали ако на скоро секој прес се каже по некоја лага, нормален човек со барем грам мозок туку така здраво за готово би верувал во искреноста на намери, делотворноста на вакцините и крајниот резултат крај на пандемијата? Да ти набројам неколку лаги од министерот или нема потреба?

Последно уредено:
Антиваксањево ви е како единствена победа против системот кој ве 'ебе цел живот' пошто сте неспособни...

Баш ме интересира како ти остана нее*ен од системот...

Ај Рон си еден и единствен, плус има селективна дислексија и сака да биде онаден од системот, ама ме интересира како ти остана нечепнат од системот, иако во друга тема излезе дека доста време системот те онадел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom