Македонија ќе игра против Полска и Грција, првото место води на ЕХФ Еуро во 2022 година! - 24 РАКОМЕТ (24rakomet.mk)
Да се надеваме дека срањево со вирусов ќе се среди и навивачите ќе се вратат на трибини до август, итекако ќе им е потребна подршка на шампионатов на 2002 генерација, многу битно ќе е ако го освоиме тоа прво место.
Естонија откажале во нашава група, сега играме само против Грција и Полска (нормално после вкрстуваме со другата група), од циганиве пред 2 год загубивме убедливо на тој турнирот во Коридалос, додека со младинската репрезентација на Полска воопшто несум запознаен, но сигурно тие имаат квалитет.
Што е добро и ние не сме лоши
За мене 2002 генерација е убедливо најталентирана после 1996 (а можеби и поталентирана и од таа 1996), имаме доста талентирани играчи кој играат квалитетни натпревари во Суперлига - Емилијан Ѓорговски, Марко Митев, Марко Стојкович, Димовски, Савревски, Бојан Спасовски, Божидар Илиевски, па новите откритија за мене браќата Атанасијевиќ, абе јас овие цело време сум ги мислел дека Босанци се
гледајќи како навистина делат од останатите "македонски " играчи во Пелистер 2, потајно се надевав дека ај можда ќе ги натурализираме, а тие Македонци да ти биле
Е сега ќе видиме како ќе се вклопат заедно, 2002 генерација од турнирот во Коридалос немаат утакмица изиграно заедно, мора да закажат пријателски или да учествуваат на некој мини-турнир да се воиграат малце пред шампионатов.