Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
За Гевгелија се сложувам. А Крива Паланка? Па мене тоа место кога ќе го видам ми личи како вчера да било бомбардирано од германците.
Далеку од тоа да е којзнае каков град што Кики спомнува, а и далеку од тоа како да било бомбардирано од германците.

Патот накај Паланка личи како дневно 100 бомби да паѓаат. Незнам кои го планирал изведбата на реновирањто ама би го тепал со амортизерите. 30км неможат година и половина да реновираат.

Последните 10 години доста од градот се смени, претходниот градоначалник од ДПМНЕ и овој сега од СДС колку толку прават нешто и благодарение на фондовите за меѓугранична соработка на ЕУ се финансираат проекти. Штета што доста доцна им текна откако народот се исели.

За тоа дека е жив тешко, минимум 50% од моја генерација не живееме во градот, барем тоа знам затоа што откако почна короната повеќето време сум таму, но веќе се вратив во Скопје. Едноставно психички ќе паднеш есента и зимето. Гимназијата нема ни третина матуранти отколку пред 12-13 години.
Да има подобра болница со подобри доктори за фамилијарен човек и добра работа е каде каде подобар избор отколку Скопје. Пред 13-14 години кога дојдов во Скопје се чудев на познаници дека мора стража да им чуваат на децата од 10тина години како се играат пред зграда.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.019
Поени од реакции
4.040
Да бидеме уште пореални - Штип, Струмица и уште неколку градови се Лондон во однос на Охрид.
Зборам за инфраструктура, поврзаност со регионот, институции, локали, трговија на мало и големо, образование, услови за живот.

Тоа што Охрид е туристички центар, има езеро и знаменитости - не го прави Охрид немртвалник.
За секојдневен живот и работа никако Охрид не е пред други градови во МКД.
Да Охрид е инфраструктурно тотално запуштен овие неколку години но покрај Скопје е единствен град што има народ во него, посебно во пандемијава кога многу програмери од Скопје и др. места живеат и работат од Охрид.

За Штип не можам да се сложам, Струмица е стварно среден град но не е ништо посебно. Ако делкаме до крај треба да се спомне дека Куманово е жив град со доста народ што се должи на близината со Скопје.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Фатив нешто од дебатитет за Скопје, Аеродром, Карпош, Центар и Кисела Вода. Вака на прва убедливо најдобар кандидат од било кој политичка партија ми е ликот од левица што е кандидат за Центар. Растури на дебатата дечкото, огромно познавање покажа на секоја тема и убаво објасни за проблемите и решенијата во општината. Се надевам дека центарци ќе му дадат шанса

За Скопје лично ќе гласам за Данаела, 2017 го гласав Шилегов, ужас од градоначалник. Се тоа што беше започнато го остави, плоштадон ни е едно големо ругло благодарение на него а и градот никад не бил по прљав. Па макјку му стара, и мене не ми се свиѓаат многу работи од СК2014, ама веќе кога е направено оддржувај го и заврши тоа што е почнато, тргни го на страна егото. Коце градоначалниште беше за него.
Вчера се фали со тунелите под кулите на Лимак, како мислиш да се негова заслуга и градот да ги прави а не дека ги прави Лимак холдинг, една од најголемите 100 градежни компании во светот, која бај д веј у време на Дпмне го склучи договорот со градот да изгради 4 кулу и тунел под нив.

Останатие кандидати воопшто не ми фатија око. Не знам само зашто Левица отишле со Камиказа, сигурно можеле да најдат некој далеку поспремен лик како што е дечкото од Центар. Па не може ти за капитален проекто да сметаш поставување на јавни тоалети во парк и да немаш еден асален капитален проекти во програмата вадејки се дека не го знаеш буџетот на градот.

За Аеродром не беше лоша девојката од Левица, но тука ако има подршка Тимчо од лисичани би требало да се прошета. Вака на дебатата одличен беше Тимчо, може ова колку толку да му биде одскочна даска за повисоки политики, иако ме изненади неговава кандидатура, мислев дека од старт ќе цели повисоко.
Овој кандидатов од Сдсм воопшто не ми е сериозен лик ниту пак ми изгледа нешто поспособен од Марин, а тоа би значело тежо фејл за општината.

Од Кисела Вода најубедливо ми изгледаше Јулистана Марковска, мислам така се викаше од Лдп - Дом. Стриктна,концизна, со фини решенија за општината.

Со оглед дека најверојатно у втор круг би влегле сегашниот градоначалник и овој од Вмро, можам да кажам дека лошите денови ќе продолжат за општината. Темелковски го видовме, две три улици што направи и оној паркот во 11ти Октомви благодарение на град Скопје, друго ништо. Продолжи урбаниот хаос и можам слободно да кажам веќе е најутепаната населба, поготово на потегот од општината па до рампа, а тој дел се наоѓа на само 1 км од строгиот центар на градот.
Овој па од Вмро ми изгледа исто на фејл лик, ама ќе видиме, најголеми се шансите он да добие.

За Карпош интересно ќе биде. Бастион општина на Сдсм ама ликов бре ич не го бива, ниту харизма има ниту делува дека е човек со став, на обичен поттрчко личи.
Што имам другари во таа општина, па најголем дел од нив, цирка 7-8 души викаат дека Јакимовски ќе го гласале, а до сега не сакаа да го видат, толку ли беше очаен Богоев ?
Кандидатите од Левица и Вмро океј впечаток ми оставија, смирени на дебатата и со концизни и реални решенија и програми.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сега ќе пише некој од форумов што живее таму дека не така, ама верујте е.
Така е, така е, ако некој пишува поинаку, или лаже или живее во Ваташа :D

Е сега, далеку е се од совршено, има делови од градот што не се толку сјајни ниту се инфраструктурно спастрени, си имаме доста проблем и ние со загаден воздух, имаме несредени и проблематични две ромски маала, но во глобала не е лошо за живот.

Последно уредено:
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
За Гевгелија се сложувам. А Крива Паланка? Па мене тоа место кога ќе го видам ми личи како вчера да било бомбардирано од германците.
Патот до таму е катастрофа, 20год ја прават истата делница и никако да ја направат. Ама градот им е океј, барем од тоа што имам видено. Да нема некои нови објекти се е старо ама за мал град делува пристојно. Имаат нов плоштад, имаат паркови, делува на зелен град и за разлика од другине мали градови делува дека е пораздвижено. Пример другите наши мали градови се пред умирање. Албанските села се дупло поглеми од нив веќе.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Фатив нешто од дебатитет за Скопје, Аеродром, Карпош, Центар и Кисела Вода. Вака на прва убедливо најдобар кандидат од било кој политичка партија ми е ликот од левица што е кандидат за Центар. Растури на дебатата дечкото, огромно познавање покажа на секоја тема и убаво објасни за проблемите и решенијата во општината. Се надевам дека центарци ќе му дадат шанса

За Скопје лично ќе гласам за Данаела, 2017 го гласав Шилегов, ужас од градоначалник. Се тоа што беше започнато го остави, плоштадон ни е едно големо ругло благодарение на него а и градот никад не бил по прљав. Па макјку му стара, и мене не ми се свиѓаат многу работи од СК2014, ама веќе кога е направено оддржувај го и заврши тоа што е почнато, тргни го на страна егото. Коце градоначалниште беше за него.
Вчера се фали со тунелите под кулите на Лимак, како мислиш да се негова заслуга и градот да ги прави а не дека ги прави Лимак холдинг, една од најголемите 100 градежни компании во светот, која бај д веј у време на Дпмне го склучи договорот со градот да изгради 4 кулу и тунел под нив.

Останатие кандидати воопшто не ми фатија око. Не знам само зашто Левица отишле со Камиказа, сигурно можеле да најдат некој далеку поспремен лик како што е дечкото од Центар. Па не може ти за капитален проекто да сметаш поставување на јавни тоалети во парк и да немаш еден асален капитален проекти во програмата вадејки се дека не го знаеш буџетот на градот.

За Аеродром не беше лоша девојката од Левица, но тука ако има подршка Тимчо од лисичани би требало да се прошета. Вака на дебатата одличен беше Тимчо, може ова колку толку да му биде одскочна даска за повисоки политики, иако ме изненади неговава кандидатура, мислев дека од старт ќе цели повисоко.
Овој кандидатов од Сдсм воопшто не ми е сериозен лик ниту пак ми изгледа нешто поспособен од Марин, а тоа би значело тежо фејл за општината.

Од Кисела Вода најубедливо ми изгледаше Јулистана Марковска, мислам така се викаше од Лдп - Дом. Стриктна,концизна, со фини решенија за општината.

Со оглед дека најверојатно у втор круг би влегле сегашниот градоначалник и овој од Вмро, можам да кажам дека лошите денови ќе продолжат за општината. Темелковски го видовме, две три улици што направи и оној паркот во 11ти Октомви благодарение на град Скопје, друго ништо. Продолжи урбаниот хаос и можам слободно да кажам веќе е најутепаната населба, поготово на потегот од општината па до рампа, а тој дел се наоѓа на само 1 км од строгиот центар на градот.
Овој па од Вмро ми изгледа исто на фејл лик, ама ќе видиме, најголеми се шансите он да добие.

За Карпош интересно ќе биде. Бастион општина на Сдсм ама ликов бре ич не го бива, ниту харизма има ниту делува дека е човек со став, на обичен поттрчко личи.
Што имам другари во таа општина, па најголем дел од нив, цирка 7-8 души викаат дека Јакимовски ќе го гласале, а до сега не сакаа да го видат, толку ли беше очаен Богоев ?
Кандидатите од Левица и Вмро океј впечаток ми оставија, смирени на дебатата и со концизни и реални решенија и програми.
Андреа Јанков е измислен за Центар. Архитект кој ја разбира поголемата слика и сите намерни далавери што се направени. Неоптоварен со партија полна со паразити кои треба да ги задоволува наместо да работи. Ама Центарци нема да го гласаат и после пак ќе има плачки кога ќе почнат згради и од улични шахти да излегуваат. Дарко за Карпош исто ми изгледа на ок човек ама Андреа ја разбира проблематиката и урбанизмот. Бирањето на Стевче ми е она класично “крадеше ама имаше нешто и за општината”.

Може во некоја општина ќе изненадат ама чисто се сомневам. Медиумиве намерно ги кастрираат и не добиваат никаков простор што значително им влијае.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Да бидеме уште пореални - Штип, Струмица и уште неколку градови се Лондон во однос на Охрид.
Зборам за инфраструктура, поврзаност со регионот, институции, локали, трговија на мало и големо, образование, услови за живот.

Тоа што Охрид е туристички центар, има езеро и знаменитости - не го прави Охрид немртвалник.
За секојдневен живот и работа никако Охрид не е пред други градови во МКД.
Естетстки, коа ќе влезам во штип се осеќам ко она сцената од еуротрип во братислава.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Можам да замислам колкав е рејтот на самоубиствени нагони неделава со дожд у Велес.

Него кога више се распишувавме за градоиве, некој има инфо во каква состојба е патот до Пониква и во зима дали се чисти редовно?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.316
Поени од реакции
18.399
Можам да замислам колкав е рејтот на самоубиствени нагони неделава со дожд у Велес.

Него кога више се распишувавме за градоиве, некој има инфо во каква состојба е патот до Пониква и во зима дали се чисти редовно?
лани беше океј, само горе кај паркингот не беше исчистено.

Член од
11 август 2017
Мислења
553
Поени од реакции
502
извиси теа на Алсат - м

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Од вчерашнава дебата на Алсат мислам дека генерално кандидативе не ги знаат границите на ингеренциите на локална власт или свесно влагаат у предизборна кампања на парламентарни избори.

За мене Торте победи вчера на дебатата, гаѓаше директ у суштина. Ана Петровска делува дека ја знае работата, делува дека има меѓународно искуство ама некако и фали харизма. Камиказа напнато делува неможе да сврзе мисла, лупа глупости повеќе. Бени ок, има личен проблем со Шилегов ради МКЦ и тоа е тоа. Данела анемична и осеќам дека ќе се вози на партиски грб а не да покаже личен квалитет. Шилегов не го коментирам, нема поента.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Тортевски супер се покажува ама голем хендикеп му е што нема солидна партија позади него. Со Најчевска не се садат компири.

SkimSkam

Full Stack Говнар
Член од
26 август 2021
Мислења
2.119
Поени од реакции
5.671
Што има он со Шилегов околу МКЦ?
Не се заложи за него да стане директор него под притисок смени одлука. Сака да му каже на дебатава дека Филипче со изгорени 15 души цел сдс застана позади него, а за МКЦ ради еден допис од КУР го отпука Бени.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Андреа Јанков е измислен за Центар. Архитект кој ја разбира поголемата слика и сите намерни далавери што се направени. Неоптоварен со партија полна со паразити кои треба да ги задоволува наместо да работи. Ама Центарци нема да го гласаат и после пак ќе има плачки кога ќе почнат згради и од улични шахти да излегуваат. Дарко за Карпош исто ми изгледа на ок човек ама Андреа ја разбира проблематиката и урбанизмот. Бирањето на Стевче ми е она класично “крадеше ама имаше нешто и за општината”.

Може во некоја општина ќе изненадат ама чисто се сомневам. Медиумиве намерно ги кастрираат и не добиваат никаков простор што значително им влијае.
Дарко од Карпош и Андреја од Центар се најасални ликови во целава жабокречина.
Дали имаат капацитет да реализираат е дискутабилно, но дека имаат чесни намери, тоа сум сигурен.
За жал, изборот на кандидат за градоначалник на Скопје е катастрофален и тотално вон карактерот на Левица. Така и кампањава покажува. Требаше некој елоквентен лик што ќе си го бришеше газот со пијандурата, ама они се залетаа со полуписмена самозвана естрадна ѕвезда. Сомнителна популистичка варијанта е и за Аеродром.
Понудата на сдс-дпне за Скопје, верувам дека и за другите градови е така, е воглавно гној, канцер, смрт, црнила...скот до скот. Ветувања дубајски, тешки глупости, ништо суштинско, а и тоа лажно и немаат капацитет да го остварат.
Само нека поминат побрзо избориве и да си ебат мајката, фаците да не им ги гледаме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom