Ska Maniac
Бараба
Да беше ситуацијата обратна : Хрватска да беше на место на Србија а Србија на Хрватска како географски така и историски, 99% се кладам дека Србите истово на Хрватите ќе им го правеа што ин го прават Бугарите на Македонците.И каква врска има тоа со дека овде населението 11 века предимно се нарекува бугарско и дека сите дејци што денес се слават како дел од македонската преродба или револуционерно движење се декларирале како Бугари и си го нарекувале јазикот бугарски ?
p.s Помалку читање српска википедија![]()
Ќе дојдеше време кога и Алојзе Степинац ќе речеа дека е покатоличен Србин кој под мрачната ватиканска пропаганда бил индоктриниран да го мрази својот народ. Дека Јасеновац и Стара Градишка биле извиднички кампови и дека не вршеле геноцид врз Хрвати туку дека само го чистеле неариевското непотребно население.
Затоа ти се чудам што толку си застанал на стана на Бугариве ? Како се пронаоѓаш со нив ?
Како наеднаш Србиве ги оправдуваш за тоа што го правеле во Вардарска Бановина а не ги правдаш за во Српска Крајина и БиХ.
Да се вратиме во реалноста. Сигурно имаш прочтано за тоа дека од 12 до 19 век (до почетокот на Илирските движења) мнозинството од наслението во Дубровничката Република се изразувало како Срби Католици. На српскиве националистички страници има дури документи од пописите дека баш магично после 1850тите години наеднаш од 90% Срби католици се појавуваат 90% Хрвати иако до тогаш поимот Хрват и Хрватска означувале насление и регион многу подалечен до Дубровничката Република. Исто дека и до 1850тите години секаде се користела српската кирилица во Дубровник ( и за ова србиве имаат слики со докази).
Дали меѓу редови ќе ми одговориш како Бугарскион претседател или премиер (кој и да беше да го ебам) дека Хрватска и Далмација ( се до почетокот на пансловенските движења немаат никаква заедничка самосвест) се истото како Бугарија и Македонија : една хора в две держави ?
Автоматски споено мислење:
Тавариш ти што ќе кажеш на тоа дека институтот во Израел, Симон Визентал јавно ги осуди Бугарите за депортацијата на македонските Евреи ?Тие се наоѓаат во многу книги и научни статии...
Еве:
http://www.hic.hr/books/manipulations/p06.htm
Serbia's Secret War: Propaganda and the Deceit of History by Philip J. Cohen
Да, во конц. логор има 7К - Евреи, како што е укажано. Бројките се индикативни. Не постои начин да се знае точната бројка. Немаа списоци со „партизани“.
Бранници?Бранниците биле 450.000 по список. По мобилизацијата во 1945 година, НВОМ собира 100.000 војници.
Моите предци биле претежно земјоделци. Немам информации дека некој од моите предци бил во државна служба. Двата мои дедовци биле млади и не служеле за време на Втората светска војна. Имам информации дека моите предци, на кои сум директен наследник, биле рамо до рамо со Илио Војвода и ги казнуваа Турците што извршија злосторства против Бугарите во КусПрикачитендил во првите години од Ослободувањето. Не знам за што треба да ме е срам.
Со ова прашање меѓуредови ви кажа дека не сте истиот народ со нас, дека џабе се обидувате на нас како поробено население да ни ја наметнете вашата вина и дека Макеонците како посебен народ не соработувале со бугарските фашисти.
Ако ние со Тито богот на новомакедонците лажеме , тогаш евреиве не лажат зошто буквално секој народ и нација ја имааш така длабински испеглано за тоа на чија страна била за време на холокаустот и ВСВ што нема шанси некој да проба да се извлече неказнето.
По начинот на кој што ви се обратија не ми стојат баш пријателски настроени кон вас и не ми стојат тотално незаинтересирани кон нас ако прифатиме дека сме биле исти народ со вас кој и помагал на "администрацијата" да ги депортира само овдешните Евреи.
Последно уредено: