Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
https://faktor.mk/uchenicite-kje-se...rXB5bDoqBKK21OepBwBoqLSHatk4ZmQWp5ibPY3bYV3lk

друго, сега на тв Телма одеше, 3-та вакцина после 6 месеци од втора и ќе биде Фајзер ???
нема избор друг :eek:

243643418_10158522189656172_7201198013448777030_n.jpg

Да чекаме 20 години да се намали загадувањето или да вакцинираме одма?
Значи сега како еден од индикаторите за зголемената смртност е загадувањето! Полека, но сигурно, започнуваш за резонираш дека одредени околности влијаат на стапката на смртност, како лоша исхрана, недоволна физичка активност, лоши услови во здравството, животниот стандард, стресот, но и староста...но што сака да каже Луртз? Дека има држави, статистички севкупно гледано, кои се многу полоши по овие сегменти од нас, но немаат волку лоши црни статистики! Прашањето сеуште виси во воздух.

Не се сложувам со него во целост, во дел од статистиките (загадување и пушачи по глава на жител) сме лоши, а под тоа мислам дека сме меѓу првите во светот. Но од вината не може да се изземе здравствениот систем/власти затоа што мерките ги носеа колку да ги имаме, а притоа не ги имплементираат насекаде. Системот беше на колена, за закажување термини, и пред оваа пандемија.

Истото се зборува веќе една година, само вие спаматорчињата спамате дека сме измислувале болести. :oops:

Значи сега како еден од индикаторите за зголемената смртност е загадувањето! Полека, но сигурно, започнуваш за резонираш дека одредени околности влијаат на стапката на смртност, како лоша исхрана, недоволна физичка активност, лоши услови во здравството, животниот стандард, стресот, но и староста...но што сака да каже Луртз? Дека има држави, статистички севкупно гледано, кои се многу полоши по овие сегменти од нас, но немаат волку лоши црни статистики! Прашањето сеуште виси во воздух.

Не се сложувам со него во целост, во дел од статистиките (загадување и пушачи по глава на жител) сме лоши, а под тоа мислам дека сме меѓу првите во светот. Но од вината не може да се изземе здравствениот систем/власти затоа што мерките ги носеа колку да ги имаме, а притоа не ги имплементираат насекаде. Системот беше на колена, за закажување термини, и пред оваа пандемија.

Истото се зборува веќе една година, само вие спаматорчињата спамате дека сме измислувале болести. :oops:

па измислувате, правите дефокус од темата и ја разводнувате дискусијата со глупости. Сеа и за секого има фактори што влијаат на состојбата поединечно, и тие ќе ги земаме у обзир? Главниот узрок е корона, без корона сите тие луѓе би живееле некој каков таков живот уште многу години.

Фатиле корона и не преживеале, и се ти и тенеке и компанија паметњаковичи, загадувањето е криво, 35.654% од нив имале депресија и анксиозност, 22.4048% имале курац палац.

Ме сфаќаш? Вие правите спин од темата кон нешто небитно, што е нешто карактеристично за троловите да направат дефокус од реалната тема и нормално противникот да го оквалификувате како трол односно мене и другите што се про вакс.

Земајќи ги предвид починатите и од други болести (проф Трајковски ги нарекува одвишна, реална смртност), по број на починати на 100000, ако сме негде 1.8 милиони, први сме во светот и пред Перу.
Од кај тоа дека сме 1.8 м?
Дур не има попис, не се знае колку сме загубиле.

Море Спутник колку е добра.

Да не знае некој дали има уште во Врање или Ниш?
Ја дозволија Спутник и за наши од пред некое време.
Сврти по домовите за здравје, прашај за сигурно во кој град ја има.

Спутник и Астра (векторскиве) искочија да не речам најдобри. Ем добар и подолготраен хуморален имунитет, ем клеточен.

Во Италија дали воведоа мерка дека ако не си вакциниран неможеш да работеш?

има ли статистика за % на пушачи со тежок облик на К19 ама во здрава средина ??? ( не во Скопје и слични)

"Причина и кај нив е стравот да одат на редовни контроли во време на коронавирусот."
-НЕ Е ТОЧНО! НЕМА МОЈ ТЕРМИН!!!!!

"Апелирам да се вршат редовни прегледи. Посебно да не се пропушта таа карика – матичен лекар па специјалист"
-СПЕЦИЈАЛИСТ ПОД ФОНД, ВИЦ НА ГОДИНАТА

"За жал, луѓето денес повеќе читаат Интернет и се консултураат со Гугл наместо со лекарите."
-НЕМААТ ИЗБОР, СЕКОЈ СЕ ТРУДИ ДА СЕ "СНАЈДЕ" САМ, НА БИЛО КАКОВ НАЧИН, ПРАВИЛЕН ИЛИ НЕ!

Нека го "проработат" МОЈТЕРМИН, после нека тресат вакви зелени. Веќе и децата научија дека државно здравство НЕМА.
Патем, секој може да провери слободни термини за специјалистички прегледи -НЕМА!
Screenshot from 2021-10-06 11-20-45.png
Screenshot from 2021-10-06 11-20-52.png
Screenshot from 2021-10-06 11-21-13.png
Screenshot from 2021-10-06 11-21-29.png
Screenshot from 2021-10-06 11-21-35.png

итн.

Во меѓувреме, приватните поликлиники и клиники СЕ ПОЛНАТ СО ПАРИ на сметка на народот! Секако од оние кои имаат да ПЛАТАТ.

Но како вели ВЛАСТА секогаш -НАРОДОТ Е КРИВ!!!!!

Еве Србија како објавува детална статистика. А ние!?

Odlicno. Pred nekoje vreme pisav deka bi bilo korisno da vidime povekje detali okolu tie sto se vakcinirani i sepak se poboluvaat.

Море Спутник колку е добра.

Да не знае некој дали има уште во Врање или Ниш?

Kazi. A Pfizer/Biontech uste malce podobra pored brojkive.
Автоматски споено мислење:

Ја дозволија Спутник и за наши од пред некое време.
Сврти по домовите за здравје, прашај за сигурно во кој град ја има.

Спутник и Астра (векторскиве) искочија да не речам најдобри. Ем добар и подолготраен хуморален имунитет, ем клеточен.

Nemoj sega bijons ke dojde ke te negira. Edno vreme hejtase protiv AZ me mrzi da listam vo temava.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom