Darling
High Value
Vakcinata e komunisticka tvorevina.Шо им е филмов на Бугарите?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Vakcinata e komunisticka tvorevina.Шо им е филмов на Бугарите?
Vakcinata e komunisticka tvorevina.
1755...доволно едуцирани, стара руска медицинска школа,
По кој резон хехе и хаха си ги пишала споено,а хи хи одделно? Пак нешто муљаш1755
Inauguration of the Imperial Moscow University (Moscow State University since 1917)
1758
First lectures at the IMU medical faculty
![]()
...ние тогаш пасевме трева, додека други на друга страна на светот ги одржале првите медицински предавања, а доволен доказ се трите хехе хи хи хаха, дека ние многу не сме напреднале!
Повеќето од народот во Македонија и онака е ПАРТИСКИ поделен/раскаран и докажано дека се самоуништуваме поради тоа.
Сега најнов тренд е народот да биде УШТЕ поподелен. Страшна ароганција итн помеѓу вакцинирани и невакцинирани. Значи продолжуваме да се самоуништуваме меѓу себе сега и на овој начин.
Па уште и оние детски досетки во стилот, "е сеа ќе видиш ти невакциниран лепрозен ни еден, нема да можеш чоколадо да си купиш од продавница" и слични такви ГАДНИ досетки. Ме вадат од контакт, не ги можам тие луѓе.
Алооооо па што, демек ако си вакциниран, не можеш да се заразиш, нешто повеќе си од другите, сина крв протекла низ твоите вени, надчовек си станал!? Мислам ова е ЛУДО, болно, бизарно. Се шекна народот.
И што е најинтересно во целава ситуација. Ова го има кај нас, во Бугарија (лично искуство) и најверојатно дел од балканските држави.
Абе во Германија никој не се замара со другиот дали тој бил вакциниран или не, а камоли да го потценува или воопшто да го прашува дали тој е вакциниран или не. НЕМА ПОДЕЛБА!
Во една соседна Грција никој не го интересира твојот Ковид вакцинален статус, тоа не е тема помеѓу народот воопшто, поделаба НЕМА.
Едноставно луѓето си почитуваат мерки (горе-доле) и си живеат, не се осудуваат меѓу себе. Исто не се ни замараат многу многу со статистики и што ти знам што во врска со Ковид. ГО ЖИВЕАТ ЖИВОТОТ!
И знаете што? И во Германија, Грција и Бугарија ЗДРАВСТВОТО ФУНКЦИОНИРА за се останато (исто и во сите други нормални држави). Кај нас е блокирано (сем за Ковид нели), САМО ПРИВАТНО!!!!!
Луѓе кај нас умираат од што не можат да стасаат до одреден специјалист, а НЕМААТ ПАРИ за приватно да се лекуваат.
Вирусот е тука, ќе биде уште долго тука. Тоа е тоа.
Секој си има право поради X причина да се вакцинира или да не се вакцинира. Исто и во однос на Ковид пасошите, бизарна ствар.
Види, одлука имало! Браво. Ама чим си застанал ти зад неа, одма ќе се имплементира и изреализира.јас стојам позади одлуката да се вакцинираат сите,
Види, одлука имало! Браво. Ама чим си застанал ти зад неа, одма ќе се имплементира и изреализира.![]()
Синовак или Фајзер?
Прашувам за мене, би сакал да отидам конечно...
Знам во однос на признатоста во странство како стојат, општо прашувам за/против.
Синовак или Фајзер?
Знам во однос на признатоста во странство како стојат, општо прашувам за/против.
Фајзер, Германска е.Синовак или Фајзер?