Premier League - 2021/2023

Кои 2 екипи нема да завршат во топ 4?

• Вкупно гласачи
    91
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Колку треба да си мизерен да те млати најмизерниот Арсенал.

Од клуб со проспект, нов стадион, финале ЛШ, загарантирано минимум 4 место станаа клуб со најголема стагнација. Од финалето во ЛШ до сега само лоши потези се носеа и оваа е сега реалноста, 15 место, шлапан од кој стигне.
Се почна со заминувањето на Дембеле и Ериксен, овие двајца се носеа и со најдобрите средини. За замена преплаќаш црнец со пола сезона во Лион, па овој ни на видеата на јутуб не го биваше. Исто така зимаш играч кој уште го немам видено како игра, Ло Селсо повреден 24/7.
Го бркаш тренерот кој те направи клуб и ај што го бркаш го носиш умрениот Мурињо. Приказната сите ја знаевме однапред, од напаѓачки фудбал до мртов фудбал. Цела среќа што ги имаше Кејн и Сон во форма и со желба па се случуваше некој резултат. Сега со копијава на Мурињо и со Кејн без желба нема кој да ти ги крпи лошите потези влечени сите овие сезони.

Моментално и да го сменат тренерот нема да има разлика зошто во клубот останат е само Сон. Кејн ти игра ради реда, во средина освен Хојберг другото е за втора лига, замена за Вертонген и Алдервелд не се донесе па сега мораш да ги гледаш пацерите Даер и Санчез. За десен бек да не зборам, од кога замина Трипие игра кој ќе стигне. Некој си Џафет ни игра на десет бек.

Освен Сон, Хојберг, Регилон и Лорис (за кој реално треба да се бара замена оти e 34год) другото треба да лета.

Ова ми беше прво полувреме што го изгледав оваа сезона ама изгледа и последно.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Иначе почетокот на колово беше интересен од друг аспект кој мора да се сумира вака, чисто да не се заборави.

Замисли да си Ole-at-the-wheel и на конференција пред колото да кенкаш за тоа како не добиваш пенали и крив да ти е лошиот чичо Клоп што не ти ги суделе сите дајвови, сите ситни контакти, сопки надвор од шеснаесетник од лани како пенали сезонава.

'There was a certain manager last year who was starting to worry about us getting pens and after that it seems like the decisions are more difficult to give.'

Влагаш конечно у некаков си ритам и мораш да фатиш темпо сезонава. Конечно имаш изграден тим, покриен на сите позиции, и факинг Роналдо, еден од најдобрите играчи што стапнале на фудбалски терен у историјата на спортов. Имаш све освен изговори.

Покажуваш игра и амбиција на старо, измртвено магаре од Бангладеш, те товарат ама за среќа го вадиш Ферги џокерот со плачењето од пред утакмицата, и изненадувачки добиваш пенал у судиско продолжение. Само што не си Ферги...

Го менуваме POV карактерот за момент, и се ставаме во нозете на третиот најдобар Португалец у лигава. Како третиот најдобар Португалец, не му даваш на најдобриот Португалец у лигата (и светот) да го изведе пеналот.

У меѓувреме, Еми Мартинез, најдобриот играч што играл за Арсенал последниве 5-6 години, ти прави Sun Tzu психолошки warfare и те дупчи пред да шутнеш.

Ја рокаш топката од Манчестер до Бирмингем, и у моментот се прашуваш дали си уопште и третиот најдобар Португалец у лигата. Да не е можда Диас? Или Бернардо Силва? Пу пу скраја да е, не ќе да е Кансело ваљда... Да не личев јас дека сум најбоље само пошто играв со бескорисни инвалиди околу мене за споредба?

Дур ти се дешава егзистенцијална криза се враќаш у паметот на селскиот Кени Далглиш и сфаќаш дека со функцијата што ја имаш на работа си ко мемено "when you lie on your CV". Ти ја има сликата у речник коа ќе пребараш „превара“.

Завршува утакмицата, кажуваш дека судиите се криви за тоа зашто тимот ти играше како да има низок крвен притисок.

‘Obviously disappointed. Because it’s an offside, their goal. So unfortunate to have that decision against you.’

Изгледа Клоп му го земал овојпат знаменцето на помошниот судија хихихи (laughs in Миле Паника voice).

Пакувај куферите Маро, доста газиш јамболии у када.
Мал мозочен како последица на вчерашниот резултат

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.074
Поени од реакции
1.572
Поштедете го Рики, од поинтересните ликови е. Од оние, го нема, го нема, ќе се избламира. Го нема, го нема, ќе се избламира. Мене ми е супер. Хумористичен. Не може да допамти што се изнаосвојувале...или има 162 год. или 9. Или па црна дупка во штимбата. Секако е за поштеда,олабајте :pipi:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Најслатки ми се победите против овие гревовите. Кичми кршење беше првото полувреме.

И така, едните тргнаа од врвот, едните од дното и се најдовме некаде на средина. Иако се само три бода, иако се на се сме 10-то место, ќе си уживам на раат до другиот викенд, ќе си пратам на раат утакмици од ЛШ и кур ме боли.

И обично не сакам вака рано да фалам играчи кои тек дошле во тимот, ама Томијасу ми делува ептен погоден трансфер, карпа е позади овие утакмици што ги игра откако е дојден. Кажа некој од итаљанскиве колеги форумџии тука дека е добар играч, сега засега се потврдува тоа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.889
Поени од реакции
67.521
Колку треба да си мизерен да те млати најмизерниот Арсенал.

Од клуб со проспект, нов стадион, финале ЛШ, загарантирано минимум 4 место станаа клуб со најголема стагнација. Од финалето во ЛШ до сега само лоши потези се носеа и оваа е сега реалноста, 15 место, шлапан од кој стигне.
Се почна со заминувањето на Дембеле и Ериксен, овие двајца се носеа и со најдобрите средини. За замена преплаќаш црнец со пола сезона во Лион, па овој ни на видеата на јутуб не го биваше. Исто така зимаш играч кој уште го немам видено како игра, Ло Селсо повреден 24/7.
Го бркаш тренерот кој те направи клуб и ај што го бркаш го носиш умрениот Мурињо. Приказната сите ја знаевме однапред, од напаѓачки фудбал до мртов фудбал. Цела среќа што ги имаше Кејн и Сон во форма и со желба па се случуваше некој резултат. Сега со копијава на Мурињо и со Кејн без желба нема кој да ти ги крпи лошите потези влечени сите овие сезони.

Моментално и да го сменат тренерот нема да има разлика зошто во клубот останат е само Сон. Кејн ти игра ради реда, во средина освен Хојберг другото е за втора лига, замена за Вертонген и Алдервелд не се донесе па сега мораш да ги гледаш пацерите Даер и Санчез. За десен бек да не зборам, од кога замина Трипие игра кој ќе стигне. Некој си Џафет ни игра на десет бек.

Освен Сон, Хојберг, Регилон и Лорис (за кој реално треба да се бара замена оти e 34год) другото треба да лета.

Ова ми беше прво полувреме што го изгледав оваа сезона ама изгледа и последно.
Не знам што си шокиран толку од поразов. Последна победа на Тотенхем на гости е пред 11 години чинам.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.013
Тотенхем полека нека ја затвара вратата на генерацијата што играше финале ЛШ и беше сигурна во топ 4 неколку сезони и нека се враќа назад кон тоа што беа пред почеток на 2010те.

Кејн и Сон им останаа жими жими, првиот плачеше да си оди, што значи дека и тие ќе заминат кај и да е. Не гледам како би издржале чекор со Сити, Ливерпул, Јунајтед и Челзи во блиска иднина. Арсенал, Лестер и Вест Хем им се главна конкуренција на нив.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
За Тотенхем само една работа ќе кажам. Требало да учат од болните искуства на Арсенал и да сфатат дека играч што не сака да остане не треба со сила да се држи.

Ние тоа го научивме со Фабрегас најмногу, кога буквално штрајкуваше за трансферот во Барселона, за Алексис кога не го продадоа за 70 милиони за да по мизерната полусезона ја направаат онаа бедна трампа со Јунајтед за Микитарјан.

Кејн моментално не игра за нив, и тоа им е јасно на нивното раководство, ама убава акција изигра денес, предасистенција и асистенција во два потега за голот на Сака.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.486
Поени од реакции
14.929
Сакав нешто да напишам уште порано, но немав сили да се расправам. Немам ни сега, но уште поинтересно е затоа што многумина ќе мислат дека тоа е поради денешниот резултат.

Артета повеќе разбира фудбал од Оле и ќе биде подобар тренер. :cool:

Не мора во Арсенал...

Член од
14 април 2012
Мислења
32.889
Поени од реакции
67.521
Сакав нешто да напишам уште порано, но немав сили да се расправам. Немам ни сега, но уште поинтересно е затоа што многумина ќе мислат дека тоа е поради денешниот резултат.

Не мора во Арсенал...
Па не сум сигурен дека Оле има победа против него...

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135

Не мора во Арсенал...
Секако тоа. Вакви изјави имаше и пред година и пол - две, па јадеа тежок блам истите тие ликови кои јавно го кажаа тоа на ТВ. Еве сега 3 победи врзаа Арсенал со ред и одма истите муабети. Ми се сери од вакви ликови и муабети, најискрено.
А дека е добар тренер, е. Кај Арсенал имаше револт кон него на старт од сезона, ама според мене е сосема ок и не можат да најдат подобро решение од него.

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.486
Поени од реакции
14.929
Секако тоа. Вакви изјави имаше и пред година и пол - две, па јадеа тежок блам истите тие ликови кои јавно го кажаа тоа на ТВ. Еве сега 3 победи врзаа Арсенал со ред и одма истите муабети. Ми се сери од вакви ликови и муабети, најискрено.
А дека е добар тренер, е. Кај Арсенал имаше револт кон него на старт од сезона, ама според мене е сосема ок и не можат да најдат подобро решение од него.
Па што си ме цитирал тогаш? И кога ќе изгуби Арсенал неколку во низа и кога ќе го сменат, цитирај ме слободно, тогаш ќе го бранам овој став.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Па што си ме цитирал тогаш? И кога ќе изгуби Арсенал неколку во низа и кога ќе го сменат, цитирај ме слободно, тогаш ќе го бранам овој став.
Па реков погоре, нема да го сменат, а и нема логика да го сменат. Не функционираат така спортските колективи како што некои мислат, не е ова селска лига па да менуваш тренери после секој пораз.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Не знам што си шокиран толку од поразов. Последна победа на Тотенхем на гости е пред 11 години чинам.
Па и они немаат гостинска победа 7год, и во последните 15год имаат една победа во гости. Таквото е дербито, има огромно значење домашниот терен.

И не е само општо за утакмицата туку се во целина за клубот. Го изгубија патот од кој се движеа, не знаат кај тераат веќе.
Требаше да го продадат Кејн и да земат играчи што им требаат. Вака и без Кејн и со дупки на многу позиции.
Последниот пат кога продадоа играч за огромни пари успеа да напреднат. Имаше промашени трансфери од тие пари ама имаше и трансфери како Ериксен, Дембеле, Вертонген, Сон, Трипие. Сите овие беа донесени за смешна сума.

Сменија политика и со тренери, порано идеа на неисфорсирани тренери, некој што тивко си работи и што форсира напаѓачи фудбал. Сега отидоа со имиња и се усраа. Мурињо и негова копија го вратија клубот едно 10год назад.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom