Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
kako si zastiten koga pak mozes da go fatis virusot? zastiten od koja mutacija?

pa zar tvojte ne se vakcinirani? eve mojte se i toa do az ko tebe... ne gledam deka sum im rizik so ili bez vakcina.

se poveke se odalecuvate od bilo kakva logika...
Kano, Lurtz spomnuva poedinecni slucaevi od lugje koi imale silni nus efekti no nikako da spomne tie primeri, kade dvata roditeli istovremeno bile hospitalizirani ili na intenzivna a nemase koi da gi gleda decata. Se nadevam razbiras deka ima lugje koi imaat i odgovornost za drugi i ne samo za sebe. Malce glupo ispagja da osporis so ogled sto 6 milijardi dozi se dosega dadeni. Zivi i zdravi sme.

Kano, Lurtz spomnuva poedinecni slucaevi od lugje koi imale silni nus efekti no nikako da spomne tie primeri, kade dvata roditeli istovremeno bile hospitalizirani ili na intenzivna a nemase koi da gi gleda decata. Se nadevam razbiras deka ima lugje koi imaat i odgovornost za drugi i ne samo za sebe. Malce glupo ispagja da osporis so ogled sto 6 milijardi dozi se dosega dadeni. Zivi i zdravi sme.
Не го мешај Луртз. Не познавам ја милион луѓе за да ги знам сите случаи, затоа се поединечни. Инаку, не познавам ниту случај каде и двајцата млади родители се хоспитализирани за да нема кој да ги гледа децата.

Што се однесува до хоспитализација, прочитај го текстот каде млада жена објаснува за нејзиното патешествие до вистината (која сеуште не и е презентирана) за тоа како нејзиниот сопруг нит коморбидитет, нит пушел нит пиел, починал.
Цитирам -сестрата која го вртеше регулаторот од ѓутуре.
Или -колку време им е потребно на Лекарска комора да состават комисија??
дали е сево ова случајно толкав број починати, нестручно лекувани и прикривање на причините? Или као лихвари, ќе ти скршат излог па ќе те "замолат" да те обезбедуваат.

п.с. вакви текстови најчесто не ги постираат во фб групите за ковид помош, искуства или совети. Зошто, треба да се прашаат модераторите на тие групи.

Vo normalni drzavi odgovornost nosat i drzavata i proizvoditelot za odredeni raboti. Da, nus efektite se poznati ako proizvoditelot kaze moze da fatis tromboza i ako fatis, ne odgovara. Vo Germanija stom ima preporaka za vakcina, drzavata garantira odnosno nosi troskovi ako se desi nesto. Kovid-vakcinite tuka pravno se izednaceni so site drugi vakcini.
Зошто не спомнуваш кривична одговорност кога се работи за здравјето и животот на луѓето?

Која кривична одговорност?

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
Ај на пример, еве за овој случај, кој ќе одговара?
Што бараат и како дошле ковид вакцини во породилиште?

kako si zastiten koga pak mozes da go fatis virusot? zastiten od koja mutacija?

pa zar tvojte ne se vakcinirani? eve mojte se i toa do az ko tebe... ne gledam deka sum im rizik so ili bez vakcina.

se poveke se odalecuvate od bilo kakva logika...
Eve da ti kazam ja 26 god i zdrav(kolku sto znam) se vakcinirav najvekje zaso ocekuvav vakcina ko site ostanati. Se vakciniras i ne se zarazuvas ili ne go siris. Si rekov pomal e rizikot od vakcina nego od virusot. Ni na kraj pamet ne mislev deka kje bide em rizik od vakcina, em od virus i na kraj pak mozhe da gi zarazam moite. Uste pa ova deka 6 meseci trae, totalen debakl.

Не го мешај Луртз. Не познавам ја милион луѓе за да ги знам сите случаи, затоа се поединечни. Инаку, не познавам ниту случај каде и двајцата млади родители се хоспитализирани за да нема кој да ги гледа децата.

Што се однесува до хоспитализација, прочитај го текстот каде млада жена објаснува за нејзиното патешествие до вистината (која сеуште не и е презентирана) за тоа како нејзиниот сопруг нит коморбидитет, нит пушел нит пиел, починал.
Цитирам -сестрата која го вртеше регулаторот од ѓутуре.
Или -колку време им е потребно на Лекарска комора да состават комисија??
дали е сево ова случајно толкав број починати, нестручно лекувани и прикривање на причините? Или као лихвари, ќе ти скршат излог па ќе те "замолат" да те обезбедуваат.

п.с. вакви текстови најчесто не ги постираат во фб групите за ковид помош, искуства или совети. Зошто, треба да се прашаат модераторите на тие групи.
Колку луѓе починале од вакцините при колкав број дадени вакцини?
Автоматски споено мислење:

Ај на пример, еве за овој случај, кој ќе одговара?
Што бараат и како дошле ковид вакцини во породилиште?
Задумај се малце. Му дале погрешна вакцина, погоди кој одговара?

Eve da ti kazam ja 26 god i zdrav(kolku sto znam) se vakcinirav najvekje zaso ocekuvav vakcina ko site ostanati. Se vakciniras i ne se zarazuvas ili ne go siris. Si rekov pomal e rizikot od vakcina nego od virusot. Ni na kraj pamet ne mislev deka kje bide em rizik od vakcina, em od virus i na kraj pak mozhe da gi zarazam moite. Uste pa ova deka 6 meseci trae, totalen debakl.

Чеки при проценка. Нит си заразил некого нит си настрадал. Како ќе беше без вакцина е шпекулација ама штета немаш.
Автоматски споено мислење:

За погрешно лекување.
Ја мислев за вакцинава правиме муабет? А за погрешно лекување можам само да кажам дека нема ни терапија ни лек се даваат лекови со надеж дека некој ќе фати и ќе помогне. Како да префрлиш вина некому?

Чеки при проценка. Нит си заразил некого нит си настрадал. Како ќе беше без вакцина е шпекулација ама штета немаш.
Исто и јас. Без вакцина, нит сум се заразил, нит некој настрадал во моето потесно семејство. Како ќе било со вакцина, не знам, ама штета немам. :pipi:

Toa ne e bas merodavno, zaso i pred vakcinata nit fativ nit zaraziv, a toa e godina ipol period. Zboram za opsti podatoci, subjektivno sekoj ima razlicna prikazna.

Исто и јас. Без вакцина, нит сум се заразил, нит некој настрадал во моето потесно семејство. Како ќе било со вакцина, не знам, ама штета немам. :pipi:
Би ти посакувал добар и природен имунитет али не сакам да се заразиш иако мислам, кога и да е сите ќе се соочиме со вирусот, вакцинирани или не.

Ја мислев за вакцинава правиме муабет? А за погрешно лекување можам само да кажам дека нема ни терапија ни лек се даваат лекови со надеж дека некој ќе фати и ќе помогне. Како да префрлиш вина некому?
Вакцинацијата подразбира исто така превенција, лекување со стимулација на имунитетот...
Еве на пример со Фајзер вакцина за деца, треба ли некој кривично да сноси одговорност за евентуални лоши исходи....?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom