Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Ова воопшто не е за шега. Баш напротив, доказ до каде може да оди човечката глупост и негрижа за туѓите животи. Секако, ако текстот не е лажна кликбејт сторија, што нема да ми е чудно.

Случајно да не има некој заинтересиран што сака да се вакцинира во мое име???
@Ron Burgundy плаќам у ќеш :)

па ме каравте зошто на бабички сум им крадел вакцини, така да ќе мора да те одбијам. Сепак си бабичка и постарите имаат предност.

бафре, само вашава рамноземјашка логика може вака да работи и вакви споредби да прави.

Милке мор, најпосле сфати дека чиповите се реалноста па веќе не ги пишуваш, сега се префрли на рамна земја. (y)

Вашиов папа, морам да признаам лично дете е, со добри намери:
1632419136255.png

Милке мор, најпосле сфати дека чиповите се реалноста па веќе не ги пишуваш, сега се префрли на рамна земја. (y)

Вашиов папа, морам да признаам лично дете е, со добри намери:
Прегледај го приврзокот 308001

реално бафра ја не правам разлика меѓу рамноземјаши, антивакс, конспираси. Све тоа иде у една иста класификација викана рамноземјашење. Многу време ќе ми одземе да имам филтер за секој од вас посебно.

Qr code!? Верувам дека повеќето би пристапиле да го покажат. :unsure:

Интересен ми е феноменот каде Филипче оди спротивно од препораките на СЗО! СЗО не е репер за научна институција, за тоа има јавен консензус, пред се поради нејзината политизираност, а потоа и за катастрофалните одлуки, мислења и препораки поврзани со Ковид пандемијата. Доследно и максимално си останаа контрадикторни за сѐ. Наука!

За мене не е наука убивање слонови со електрична енергија, електрошок на мајките стаорки, ставање семе во ладна вода за креирање супер семенски материјали или пак носење на научните ставови и мислења на парламентарен начин! Тоа не е наука, тоа е политика, а некогаш и лудило. Дури и мислењето на малцинството да е поиздржано, дури и малцинството да има пореномирани имиња, победува демократијата. Тој центар дава препораки, а ние мора да ги следиме!

Децении наназад ставот на СЗО беше дека вакцината не може да биде присилна! Одлука на ЕСЧП каде не е кршење на човековите права задолжителната вакцина на децата, што може да е мост кон одлука каде задолжителната вакцина нема да биде кршење на човековите права за сите граѓани. Што се случува сега? Вакцина или отказ во многу држави во светот!

Зошто многу држави ја кршат Резолуцијата 2361? Зошто одат спротивно на науката на СЗО? Зошто го присилуваат својот народ на вакцини на кои истражувањата им завршуваат во 2022 год?

Ова што се случува во светот е тоталитаризам. Западните демократии ги напаѓаа државите кои својот народ го држеа во железна тупаница, за 2 години да копираат и имплементираат идентични мерки, преку "јавното здравје" и преку "вонредната состојба" да ги пречекорат своите уставни ингеренции и да се докопаат до поголема политичка моќ.

Мерките не се уставни, мерките не се логични. И нашата Влада си ја злоупотреби својата моќ и влијание, затоа тоне на националните анкети. Притоа, и со нивните мерки сме први во Европа, топ 3 во светот. Добро, можеби го имаме најлошото здравство во Европа, но така лошо не стоиме на глобално ниво по тој сегмент. Факт е дека сме и нездрава нација, немаме протокол за лекување, нема кадар кој ќе лекува, нема интерес кај истиот да лекува, па и не знае да лекува. Мора да се соочиме со реалноста. Половина им умираат.

Според она што циркулира во медиумите, луѓето се оставени на милост и немилост. И сега следи прашањето "zosto ne se vakciniras ako go znaes seto toa?". Затоа што шансите за хоспитализација ми се сведени на статистичка грешка, а ако дојде до тоа, ќе си лежам дома. Така и агонијата ќе ми биде помала.

Сега трета доза, кур се тресе во ладна вода. Со 20% ефикасност од зараза и со култ дека целосно си уминизиран и заштитен со 2 дози, сега трета доза! Дали ќе биде доволна? Голема е веројатноста дека не поради истата логика по која оваа мерка е и спроведена - мутациите. Дали знаат дека истата ќе покаже ефикасност кон новите мутации? Не. Врска немаат.

И последно. Вакцината имала позитивен ефект врз вкупниот број на починати, споредено со овој бран и претходните. Но кога ќе нема, тоа е вина на 30%-те проценти од лицата над 60 години кои не се имунизирале! Тогаш имавме ~0% имунизирано население, сега скоро 60% (целосно, една, странство, прележани, асимптоматски)! Ок. :)

реално бафра ја не правам разлика меѓу рамноземјаши, антивакс, конспираси. Све тоа иде у една иста класификација викана рамноземјашење. Многу време ќе ми одземе да имам филтер за секој од вас посебно.

Друже, знаеме дека не правиш разлика во многу работи, не треба да ни кажуваш.
Затоа едно те исто пишуваш, а за да можеш да правиш разлика, треба да земеш повеќе фактори во предвид.

Ти затоа и слепо си го следиш системот, така ти е полесно, оти да се замараш (y) . Ама внатрешно се нервираш оти системот кој што го слушаш, знаеш дека е трул и затоа почна Бог да пишуваш.

Според она што циркулира во медиумите, луѓето се оставени на милост и немилост. И сега следи прашањето "zosto ne se vakciniras ako go znaes seto toa?". Затоа што шансите за хоспитализација ми се сведени на статистичка грешка, а ако дојде до тоа, ќе си лежам дома. Така и агонијата ќе ми биде помала.

Сега трета доза, кур се тресе во ладна вода. Со 20% ефикасност од зараза и со култ дека целосно си уминизиран и заштитен со 2 дози, сега трета доза! Дали ќе биде доволна? Голема е веројатноста дека не поради истата логика по која оваа мерка е и спроведена - мутациите. Дали знаат дека истата ќе покаже ефикасност кон новите мутации? Не. Врска немаат.

И последно. Вакцината имала позитивен ефект врз вкупниот број на починати, споредено со овој бран и претходните. Но кога ќе нема, тоа е вина на 30%-те проценти од лицата над 60 години кои не се имунизирале! Тогаш имавме ~0% имунизирано население, сега скоро 60% (целосно, една, странство, прележани, асимптоматски)! Ок. :)

Комплетно се согласувам.
Вака некако течеше приказната што ни ја пласираа здравствените власти преку медиумите:

1. Донесени се вакцини (донации) и најпрво ке се вакцинираат постарите и хрнонично болните како најзагрозени. Ок паметно. За децата и здравите млади лица вирусот не е опасен.
2.
Имаме вакцини, препорака е секој да се вакцинира, за да ги заштитеме најблиските нели. Ок луѓето имаа постари болни родители, се вакцинираа за да не им однесат дома вирус и индиректно ги убијат.
3. Фаќа четври бран, и вакцинираните се заразуваат со исто темпо како и невакцинираните. Владата: Е добро де никој не ви рече дека сте 100% имуни, ама и да се заразите ќе бидете со полесни симптоми.
4. Филипче,
крај на Август: Болниците се полнат, под хитно масивна вакцинација за сите од 12 год па нагоре (За моменти на среќа) нели.
5. Медиуми објавуваат, болниците се полнат и со вакцинирани, Филипче ги кара, заедно треба да работиме за да ставиме крај на пандемијава. Медиумите - штама. Продужуваме со реклама за вакцинација, поисплатливо е.
6. Филипче смирува, да точно е, има хоспитализирани и вакцинирани, но тие се со лесни симптоми. За гребење грло ги задржале у болница???
7. Вакцинaта дава резултати, само 15% од хоспитализираните се вакцинирани. Да знам, ама тогаш само ~25% во државава беа вакцинирани. Ако ги исфрлиме старите и болни луѓе што се вакцинираа, а не мрдаат од дома. Тогаш искача дека подеднакво заболуваат и вакцинираните и невакцинираните.
8. Луѓе умираат како од шала. И вакцинирани и невакцинирани. Филипче: Игра на зборови и статистики за замајување, стигнавме до 50% вакцинирани од популацијата над 40 год. 65% со една доза, 70% вакцинирани лица над 60 год, 11 пати се помали шансите да умреш ако се вакцинираш. Кладилница, типување и верба. Мора да веруваш. Вакцинација како религија.
9. Мајсторе први сме у европа по смртност. Филипче: епа тоа е дека не сакаат да се вакцинираат. Ама и вакцинирани умираат. Филипче: да ама тие беа хронично болни. Демек другиве невакцинираниве беа сите атлети.

Може Филипче да игра со зборови и статистики колку сака, но крајниот резултат не може да се лажира. Вакцината не ги даде резултатите. Македонија со комплетно 33% вакцинирани и уште сигурно 20% прележани а невакцинирани требаше да има многу помала смртност. Статистиката покажува дека кривата на дневно починати лица правопропоционално ја следи кривата на дневно заразени. Иако тврдеа дека со вакцинирањето, ако не заразувањето, барем ќе се намали смртноста, излезе дека тотално исто ни се случува во четвртиов бран како и во минатите без вакцина.
1632471968553.png

Јас најверојатно ќе се вакцинирам, не сум рамнозељаш ;). Само ви кажуем - не гутајте све што ви се сервира.

Добро утро слободарски граџани, денес отворив страната на министерство и гледам 778k вакцинирани. With each day our numbers are getting stronger.
Ај сега одземи ги сите на кои им изветреала вакцината, како ти на пример, With each day our numbers are getting stronger. Туку шо ќе правиш сега Рон кога Филипче не дава трета за тебе? Имаш пасош?

Ај сега одземи ги сите на кои им изветреала вакцината, како ти на пример, With each day our numbers are getting stronger. Туку шо ќе правиш сега Рон кога Филипче не дава трета за тебе? Имаш пасош?

рано е сеуште за мене. Ја сум во јуни вакциниран. Ја ќе дојдам на ред за некој месец.

Добро утро слободарски граџани, денес отворив страната на министерство и гледам 778k вакцинирани. With each day our numbers are getting stronger.

Е супер, скоро 40%.
Само го потврдува фактот дека вакцините не се "Game changer", односно и со 40% вакцинирани, ништо не е сменето од минатиот бран.
Уште повеќе што кај нас 99% од вакцинираните се со "неизветреани" вакцини (примени пред не повеќе од 6 месеци).
За кратко време ќе мора трета, како што видовме во земјите кои почнаа порано со вакцинација, пред се Израел, кој веќе тие со 2 дози ги рачуна ко невакцинирани.

In Israel, Being Fully Vaccinated Now Means Three Shots

Lessons from Israel: How long can the two doses protect us from coronavirus?
Israel, which has started administering the third dose of Covid-19 vaccine, is now witnessing a surge in Covid-19 cases.

Израел веќе им најави 4та доза.
Ајнштајн еднаш рекол:
"Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results".

Е супер, скоро 40%.
Само го потврдува фактот дека вакцините не се "Game changer", односно и со 40% вакцинирани, ништо не е сменето од минатиот бран.
Уште повеќе што кај нас 99% од вакцинираните се со "неизветреани" вакцини (примени пред не повеќе од 6 месеци).
За кратко време ќе мора трета, како што видовме во земјите кои почнаа порано со вакцинација, пред се Израел, кој веќе тие со 2 дози ги рачуна ко невакцинирани.

In Israel, Being Fully Vaccinated Now Means Three Shots

Lessons from Israel: How long can the two doses protect us from coronavirus?
Israel, which has started administering the third dose of Covid-19 vaccine, is now witnessing a surge in Covid-19 cases.

Израел веќе им најави 4та доза.
Ајнштајн еднаш рекол:
"Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results".

кои 40%, у државава нема 1.6 милиони народ, 40% жими таквото. Над 50% има вакцинирани, а можда и 60% со оглед на тоа колку од тие во Србија и Бугарија што се вакцинираа не се евидентирани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom