Qr code!? Верувам дека повеќето би пристапиле да го покажат.
Интересен ми е феноменот каде Филипче оди спротивно од препораките на СЗО! СЗО не е репер за научна институција, за тоа има јавен консензус, пред се поради нејзината политизираност, а потоа и за катастрофалните одлуки, мислења и препораки поврзани со Ковид пандемијата. Доследно и максимално си останаа контрадикторни за сѐ. Наука!
За мене не е наука убивање слонови со електрична енергија, електрошок на мајките стаорки, ставање семе во ладна вода за креирање супер семенски материјали или пак носење на научните ставови и мислења на парламентарен начин! Тоа не е наука, тоа е политика, а некогаш и лудило. Дури и мислењето на малцинството да е поиздржано, дури и малцинството да има пореномирани имиња, победува демократијата. Тој центар дава препораки, а ние мора да ги следиме!
Децении наназад ставот на СЗО беше дека вакцината не може да биде присилна! Одлука на ЕСЧП каде не е кршење на човековите права задолжителната вакцина на децата, што може да е мост кон одлука каде задолжителната вакцина нема да биде кршење на човековите права за сите граѓани. Што се случува сега? Вакцина или отказ во многу држави во светот!
Зошто многу држави ја кршат Резолуцијата 2361? Зошто одат спротивно на
науката на СЗО? Зошто го присилуваат својот народ на вакцини на кои истражувањата им завршуваат во 2022 год?
Ова што се случува во светот е тоталитаризам. Западните демократии ги напаѓаа државите кои својот народ го држеа во железна тупаница, за 2 години да копираат и имплементираат идентични мерки, преку "јавното здравје" и преку "вонредната состојба" да ги пречекорат своите уставни ингеренции и да се докопаат до поголема политичка моќ.
Мерките не се уставни, мерките не се логични. И нашата Влада си ја злоупотреби својата моќ и влијание, затоа тоне на националните анкети. Притоа, и со нивните мерки сме први во Европа, топ 3 во светот. Добро, можеби го имаме најлошото здравство во Европа, но така лошо не стоиме на глобално ниво по тој сегмент. Факт е дека сме и нездрава нација, немаме протокол за лекување, нема кадар кој ќе лекува, нема интерес кај истиот да лекува, па и не знае да лекува. Мора да се соочиме со реалноста. Половина им умираат.
Според она што циркулира во медиумите, луѓето се оставени на милост и немилост. И сега следи прашањето "zosto ne se vakciniras ako go znaes seto toa?". Затоа што шансите за хоспитализација ми се сведени на статистичка грешка, а ако дојде до тоа, ќе си лежам дома. Така и агонијата ќе ми биде помала.
Сега трета доза, кур се тресе во ладна вода. Со 20% ефикасност од зараза и со култ дека целосно си уминизиран и заштитен со 2 дози, сега трета доза! Дали ќе биде доволна? Голема е веројатноста дека не поради истата логика по која оваа мерка е и спроведена - мутациите. Дали знаат дека истата ќе покаже ефикасност кон новите мутации? Не. Врска немаат.
И последно. Вакцината имала позитивен ефект врз вкупниот број на починати, споредено со овој бран и претходните. Но кога ќе нема, тоа е вина на 30%-те проценти од лицата над 60 години кои не се имунизирале! Тогаш имавме ~0% имунизирано население, сега скоро 60% (целосно, една, странство, прележани, асимптоматски)! Ок.