Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
бафра, би направил исто како на пописов од куќа по куќа. Двајца батки два метра широки у рамената и една сестра, па ќе видам тогаш колку ќе лаете за права и пичке си матерне.

Е Милке Милке, до март 2020, луѓето што повикуваа на фашистички мерки, кои го воспеваа тоа црно минато, исто како тие што бараат Голи оток, беа сметани за опасност во општеството. Сега наеднаш, тоа да ти било висока човечка вредност, одлика на прогресивната интелектуала.

Напрај, што те спречува... се чекаш некој друг за тебе да направи. Ко некое детенце си, кое одвај чека нешто да каже во надеж дека системот ќе го погали по косичката и ќе му даде лижавче.

Е Милке Милке, до март 2020, луѓето што повикуваа на фашистички мерки, кои го воспеваа тоа црно минато, исто како тие што бараат Голи оток, беа сметани за опасност во општеството. Сега наеднаш, тоа да ти било висока човечка вредност, одлика на прогресивната интелектуала.

Напрај, што те спречува... се чекаш некој друг за тебе да направи. Ко некое детенце си, кое одвај чека нешто да каже во надеж дека системот ќе го погали по косичката и ќе му даде лижавче.

уч уво не ми чуе ти какви ги сметаш тие мерки, ти си саботер, го блокираш мнозинството да ужива во животот зошто тебе и на дамби ви текнало на курето дека мерките биле фашистички. Оди бегај таму.

Едно прашање до антиваксерите.Од шо се плашите?Пример ако те боли глава бараш лек,аналгин кафетин итн.Значи веќе е очигледно дека невакцинираните се со многу потешки симтоми и смртноста кај нив е поголема.Друго дали антиваксерите се само против оваа ковид вакцина или против сите вакцини воопшто?Или можда е ова некоја врста на бунт против елитите?Која друга опција ја предлагате за да заврши ова ковид лудило?Ако не е вакцина кој е тогаш лекот според вас?
Очигледно е дека вакцинацијата не допринесува до крај на ова лудило, затоа што вакцинираните секако пренесуваат вирус, и можат да заболат и пак учествуваат во полнење на болниците, (освен нели ако не ги сметаме тие „само“ со една вакција и тие што се разболеле пред да поминат 14 дена откако ја примиле втората вакцина).

Еве немора да одиме понатаму и да бараме повеќе детали, еве да ти поставам едно еднсотавно прашање, како ќе исчезне пандемијата ако вакцинираните без проблем пренесуваат и се заболуваат од ковид. Олеснувањето само по себе не ја намалува пандемијата, ниту пак ги ослободува болничките кревети (одличен пример е Израел).

Вакцина не е единствен начин да се спречи болест, или тешка форма на болест... здрава (примарно растителна) исхрана, неконзумирање цигари, алкохол и други наркотици, редовна физичка активност, здрав емоционален живот, социјална поддршка, соодветно справување и надминување на стрес итн., сите играат улога во заштита од болести и одржување на силен и здрав имунитет, што допринесува кон неоптоварување на здравствениот систем. Значи во однос на оптоварување на капацитетот на здравствениот систем, игра улога свесноста за здравјето на граѓаните.

Според логикава на некои аргументи шо се спомнуваат погоре, на луѓето што допринесуваат кон оптоварување на здравствен систем треба да им се одземе автономија врз сопствените тела (не го поддржувам ова, само давам примери како аналогии на ова што читам погоре). Океј, во тој случај, треба да се затворат сите ресторани за брза храна, луѓе шо јадат месо не смеат да одат на концерт (според нови студии, луѓе што се хранат генерално растително имаат 73% помали шанси да имаат средни или тешки симптоми на дотичната болест, настрана од мали шанси за срцеви заболувања, дијабетес и други ризик фактори за ковид), цигарите треба да ги криминализираме, лица со прекумерна телесна тежина не смеат да одат на кафе итн. А, да, и тие што се под стрес не треба да одат на кафе, пошто стресот ти го намалува имунитетот и прави да е поверојатно да се разболеш со тешка клиничка слика.

Кога ќе видам владата и народот да се бори, промовира и имплементира полиси за здравје, здрав начин на живот и здрава биопсихосоцијална средина толку колку што се бори за вакцините, тогаш ќе верувам дека мотив е здравјето.

За сега, тука гледам или делузија, когнитивна дисонанца, или порив за контрола.

Da zatoa sho site moi vrsnici prelezaa prelesno i pred vakcini da postojat vo domasni uslovi izolirani.
Ako ti si uplasen deka imas komorbiditeti i deka toa bi te dovelo vo bolnicki krevet, slobdno vakciniraj se.
Викаш сите?
Колку што паметам имаше и под 30ка што отидоа во вечните ловишта, а и голем број што имаат бели дробови како биено сирење.

Јас немам коморбидитети и сум се вакцинирал, не гледам поента да си ја пробувам среќата (особено не во ваква држава) без вакцина. Шансите за некакви проблеми од вакцината се далеку помали од проблемите кои може да ги имам со вирусот. Јас барем секогаш се обложувам на настанот со поголема веројатност.

Имав пишано и претходно, од вакви експерти што се заебаваа и со други вакцини имавме повторна појава на морбили.
Праеле аутизам, правеле не знам што. Не прават проблем другите глупости што ги прават на дневна основа (технологија и што им треба и што не им треба, седење по 20 часа, дрога, алкохол, цигари, еден глуп засладувачи што ги пикаат дури и во кафе и тн.), вакцините биле криви :tapp:

Јас сум се убедил дека е исправна мојата одлука кога сум ја носел. И никаде не спомнав равноземљаши. Ти си тој што ги спомнува и пробува да ги поврзе со носењето на мојата одлука.
Ако не си знаел, равноземљаши е заеднички поим за оние кои спомнуваат пландемија, илуминати, јудео-масони, гуштери и слични поими кои служат и за дискредитирање на оние кои критички настапуваат кон мејнстрим пропагандата.

Очигледно е дека вакцинацијата не допринесува до крај на ова лудило, затоа што вакцинираните секако пренесуваат вирус, и можат да заболат и пак учествуваат во полнење на болниците, (освен нели ако не ги сметаме тие „само“ со една вакција и тие што се разболеле пред да поминат 14 дена откако ја примиле втората вакцина).

Еве немора да одиме понатаму и да бараме повеќе детали, еве да ти поставам едно еднсотавно прашање, како ќе исчезне пандемијата ако вакцинираните без проблем пренесуваат и се заболуваат од ковид. Олеснувањето само по себе не ја намалува пандемијата, ниту пак ги ослободува болничките кревети (одличен пример е Израел).
Ај контра прашање, кое чаре го предлагаш ти?

уч уво не ми чуе ти какви ги сметаш тие мерки, ти си саботер, го блокираш мнозинството да ужива во животот зошто тебе и на дамби ви текнало на курето дека мерките биле фашистички. Оди бегај таму.

Мнозинството си има избор: ВАКЦИНИРАЈ СЕ И ЗАШТИТЕН СИ

Значи штом има избор, толку, завршена е потребата од било какви други мерки. Шведска виде како нежна беше со своите граѓани, преку препораки и совети, па ете кај стигнаа.
Кое мнозинство збориш... колку има вакцинирани...
Ме интересира, кога ќе дојдеме до 80% :
1. пак ли ќе бараш мерки за невакцинираните?
2. За тие што се со 2 дози, ќе бараш присилно и трета да примат?

Ај контра прашање, кое чаре го предлагаш ти?
Имаше еден скеч со Бени Хил, за каубојот кој имал лош здив и барал лек. Тогаш дошол некој лекар и му рекол: пробај да џвакаш коњски измет. Каубојот го прашал: Дали ќе ми биде подобро? Лекарот му рекол: Не, ама нема да ти биде ни полошо.

Еве јас на прашањето ќе ти одговорам со друго прашање:
Дали си слушнал за воени профитери, тоа се оние луѓе кои навидум прават добри дела и им (про)даваат на луѓето лекови и храна и им (про)даваат заштита во услови на војна?

Имаше еден скеч со Бени Хил, за каубојот кој имал лош здив и барал лек. Тогаш дошол некој лекар и му рекол: пробај да џвакаш коњски измет. Каубојот го прашал: Дали ќе ми биде подобро? Лекарот му рекол: Не, ама нема да ти биде ни полошо.

Еве јас на прашањето ќе ти одговорам со друго прашање:
Дали си слушнал за воени профитери ?
Не сме евреи да ми одговараш со прашање :D

Епа не е баш како каубојот ситуацијава, драстично е помал бројот на хоспитализации кај вакцинирани, исто и смртните случаи се неспоредливи.

Кој е изборот? Секогаш некој ќе профитира на тебе. Еве на антиваксерите ќе профитираат повеќе овие со погребална опрема, или ако тие наши се?

Учен човек си, не си прави бајрам со умот, чаре нема и тешко да има во следните месеци. Со вакцинацијата еве голем број од земјите почнаа да функционираат во некаква си понормална форма.

Инаку ако навистина сте толку самоуверени ајмо сите на улица и палете редум од влада па се накај Рекорд. Со дискутирање на форуми мерките нема да се сменат.
Автоматски споено мислење:

Да се врати Грујо :rolleyes: :ROFLMAO:
amin, gole m praznik e denes :D

Ако не си знаел, равноземљаши е заеднички поим за оние кои спомнуваат пландемија, илуминати, јудео-масони, гуштери и слични поими кои служат и за дискредитирање на оние кои критички настапуваат кон мејнстрим пропагандата.

Значи според тебе на секој што се вакцинира му е испран мозокот од мејнстрим пропагандата?

Мнозинството си има избор: ВАКЦИНИРАЈ СЕ И ЗАШТИТЕН СИ

Значи штом има избор, толку, завршена е потребата од било какви други мерки. Шведска виде како нежна беше со своите граѓани, преку препораки и совети, па ете кај стигнаа.
Кое мнозинство збориш... колку има вакцинирани...

не ми ја спомнувај шведска и тие споредби кога знаеш колку утепана држава сме. Ние и шведска како магаре и музика. Видовме со вашите глупости до каде стигнавме и време е за нулта толеранција на антиваксери и задолжителна вакцина. За да излеземе од гомнава колку толку и да почнеме да живееме и да имаме нормални здравствени услуги.

@Lester Freamon
Чисто информативно ако се воведе трета доза дали ќе ја примиш? Еве веќе откако почнаа некои земји кај и да е ќе го направат задолжително. Дали тогаш без размислување ќе примиш трета доза ?
Инаку прележан и вакциниран, за да не настане забуна дека сум рамноземјаш и останати работи.

не ми ја спомнувај шведска и тие споредби кога знаеш колку утепана држава сме. Ние и шведска како магаре и музика. Видовме со вашите глупости до каде стигнавме и време е за нулта толеранција на антиваксери и задолжителна вакцина. За да излеземе од гомнава колку толку и да почнеме да живееме и да имаме нормални здравствени услуги.

Шведска се поутепани во однос на здравство. Исто ти е со чекање, а антибиотик ќе добиеш само ако си многу тешко болен, т.е количината на бактерии е многу голема. Луди се мајке ми, не даваат антибиотик, да се мачиш со денови.

Туку дај биди фер, одговори

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom