Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Браво откри светска завера. Ај колку е просекот на години од умрените?

Браво пак стварно 100.000 умрени од вакцина во УК. Легенда си.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
Таа извадена статистика за која сега дискутираме ќе ја пренесзт уште многу светски портали, журнали, со една единствена цел, промоција на вакцината. Таа статистика која ти сакаш да ја промовираш е дека 1% умреле од вакцинираните. Точната бројка никогаш нема да ја знаеме, бидејќи жртвите се всушност на друго место. Не е шала толкава разлика на починати невакцинирани од други болести, спрема вакцинирани, 2 и пол пати повеќе умрени вакцинирани од други заболувања, кои се знае дека се најмногу кардиоваскуларни и мозочни инсулти,колку и да сакаме да маргинализираме.
Пример на ширење на веста кај сродни портали со иста агенда
An analysis of more than 50,000 Covid-19 deaths in England this year offers reassuring evidence on the effectiveness of vaccines, showing that mortality rates among people fully inoculated against coronavirus were a fraction of those without a shot.

И тука отвараш да видиш шо се случува во Сингапур и гледаш дека има два и пол пати помалку заразани од Македонија. И 58 починати. Не на ден. Од почеток на пандемија. Вкупно.

И тоа е тоа.

od koj pola im se ktv klaster... toa ti doaga nesto ko striptiz bar dur pola svet pokazuva vaks pasosi za da se napie kafe.

На сите вработени им бараш, или само на невакцинираните?
Ако е само на невакцинираните, нема логика, бидејќи вакцинираните може да се позитивни и поголема е шансата тие да се, него ли другите.
... прашање дали бараното за тестирање е поткрепено со документ или само административна општинска усна наредба дека „мора да им побараш ковид негативен тест“, а веќе кога се бара таков тест се бара секој 72ч нов тест, а тоа е на секој три дена, а не секој понеделник,

... не знам колку пати е кажано дека никој не е против вакцинирање со традиционални вакцини, ама не може некој во здрав разум да не убедува дека антиковид вакцини произведен за алфа сој ќе не заштити за делта сој, затоа што некој така си ги планирал набавените вакцини во ниедно време кога има присутност на делта сој што нема благе везе со алфа сојот, што всушност тоа и ја покажува ситуацијата на терен што со мои очи ја гледам, а не кој рекол и напишал,
... ама како кажа ти ...многу јака поента, никој не ги тестира вакцинираните, ниту пак кога се приложува статистика за новозаразени, оздравени, треба апсолутно да се каже дали се од вакцинирани или невакцинирани, оти и двата ги пренесуваат коронавирусот и двата се инфицираат, ама знаеш како иде тоа, се добива епитет, вакцинираните „оправдано“ го пренесуваат, а невакцинирани „неоправдано“, исто и за инфицирање и разболувањето, па дури и за умирањето има оправдано така било пишано и неоправдано зашто бил „антиваксер“! :toe:

Последно уредено:
И тука отвараш да видиш шо се случува во Сингапур и гледаш дека има два и пол пати помалку заразани од Македонија. И 58 починати. Не на ден. Од почеток на пандемија. Вкупно.

И тоа е тоа.
Ne e toa poentata, tuku deka vakcinite i famoznite 80 posto kurac vredat. Oni imale malce pocinati i pred vakcinite i posle, ali vrakjanjete u normala e isto daleku ko i pred niv.

Кажав ја што мислам туку ти не кажа. Или избегнуваш одговор?
И ти избегнуваш (претходно пред пола месец-месец истото прашав) да одговориш за Шпанија и Португалија. Водилките држави во Европа по вакцинираност беа во темноцрвена зона. Наместо тоа, напиша нешто на лична основа со цел да се откачиш од одговарање, а за кое гледам не си разбрал ни 2%.

Кога ќе разбереш дека оваа вакцина не треба и не смее да биде мандаторна него по желба затоа што никогаш нема да се постигне имунитет на стадо? Над 90% за нормален имунитет на стадо (Иако ВФ излажа дека е над 60). Вакцинава треба да функционира како онаа за сезонски грип, за лична заштита и по лична волја (5-6 месеци).

Последно уредено:
Герт Ванден Боше: Невакцинираните прележани ги штитат вакцинираните

All unvaccinated people who’re susceptible to C-19 disease (because of re-exposure shortly after primary infection due to high infectious pressure, or if otherwise immune suppressed, or if immunosenescent) and all vaccinees contribute to the ongoing explosive expansion of more infectious and increasingly anti-spike-Ab-resistant immune escape variants.

However, ALL of the unvaccinated but not vaccinated (= still predominantly asymptomatically infected) contribute to herd immunity, either by virtue of naturally acquired immunity (i.e., those who were susceptible and recovered from C-19 disease) or by preventing or abrogating infection by ANY Sars-CoV-2 variant (i.e., all the unvaccinated who’re not susceptible to C-19 disease for lack of immune suppression of their multispecific innate immune effectors).

We, therefore, have to rely on the unvaccinated to prevent dominant, highly infectious variants from rapidly evolving towards full resistance to the vaccines.

We need, therefore, more unvaccinated people to protect the vaccinees. Hence, it’s imperative that we make love (=> baby boom to replenish reservoir of unvaccinated!) and no war (=> STOP mass vaccination).

When presenting with first signs & symptoms, ALL MUST have free access to immune-strengthening supplements (mostly sufficient for the young & previously healthy) and early multidrug treatment (mostly required for the vulnerable & elderly).

We're in this TOGETHER and, once again, I am BEGGING the WHO to give me a chance to explain all of the above.

И ти избегнуваш (претходно пред пола месец-месец истото прашав) да одговориш за Шпанија и Португалија. Водилките држави во Европа по вакцинираност беа во темноцрвена зона. Наместо тоа, напиша нешто на лична основа со цел да се откачиш од одговарање, а за кое гледам не си разбрал ни 2%.

Кога ќе разбереш дека оваа вакцина не треба и не смее да биде мандаторна него по желба затоа што никогаш нема да се постигне имунитет на стадо? Над 90% за нормален имунитет на стадо (Иако ВФ излажа дека е над 60). Вакцинава треба да функционира како онаа за сезонски грип, за лична заштита и по лична волја (5-6 месеци).
Spanija i Portugalija imaat niski brojki na zrtvi. Jasno e poradi sto. Tuku odlukata na vrakjanje vo normalen zivot e politicka. UK i Danska odlucija deka dovolen broj e zastiten i nemaat povekje nikakvi merki. Drugite drzavi koga i da e ke go sledat toj pat. Inace prvicniot muabet bese Singapur deka pokraj stapkata na vakcinirani ne se vrateni vo normala. Dadov kontraprimeri so UK i Danska koi se vratija vo normala. Ne bese izbegnuvanje na muabet.

Ja ne sum za prisilno vakciniranje ti go znaes toa. Imunitet na stado ke ima dali so vakcinirani dali so prelezuvanje. Izborot e individualen dali sakam ezbolno da pominam ili da rizikuvam tesko zaboluvanje.

Добар акцент, тамн ко за мене оти не разбирам англиски :)

Одличен е, деновиве му ги ислушав повеќето коментари, јутуб ни дава исти антиваксерски сугестии :)

тетке ти го номинираш најлошиот министер за здравство што сме го имале, што воведе мој термин, здравствени картици и тон срања да не можеме да се лечиме. Иначе никој не се тепа да биде министер за здравство, поготово не сега у корона криза. Така да мислам дека филипче ќе остане, но сепак останува да видиме.
е*ати резоните... па ПРЕД МОЈ ТЕРМИН беше МИСЛЕНА именка на Доктор да одиш...ХАОС, ни ред се знаеше, посебно Клинички центар беше МИЗЕРИЈА, немање РЕД и дисциплина; нашиот проблем се врските и немање ред, посебен проблем се Политичарите и партиските врски.... премногу моќ на секој простор во животот..
Се сеќавам пред 3 години одев Приватно во Систина, закажан на контролен преглед во 15ч, чекање 2 сати прекуредни падобранци, па капак и некоја роднина на Амди Бајрам...
Треба МИнистер за здравство НЕ Доктор, туку човек што ќе заведе РЕД и Дисциплина... ама НЕ може некој од тука, треба ЕУ да ни прати..
И не само за здравство, исто и за МВР и за Правда..
ЏАБЕ се занесуваме за Еуроинтеграции со овој БашиБозук на сите страни

Сакаат да ги жртвуваат децава, за да се добие колективен имунитет. Или може е друга целта(многу помрачна), за мене секое сценарио е можно. Доверба у владејачкиве елити во спрега со корпорациите не треба да се има.

Ништо чим и братот Путин се вклучи во активно труење на народот со неиспитана до крај вакцина, значи станува збор за големиот ресет.

Доверба не смее да се има во владејачките елити. Доверба само во Грујо треба да се има, тоа се знае.

Ако е личен избор, зошто тогаш закани и притисоци? И тоа вакцина по која можеш да починеш од она од кое ти си се заштитил! Вакцина по која ти следува и трета доза и со можност да стане сезонска!

Никогаш не запнувале вака за вакцината по сезонски грип, која дава нешто послаба заштита, а шансите да починам ми се горе-доле исти со Ковид (0.01%)!

Сега што не се имунизираат категориите каде стапката на смртност е 5%, не може да биде општествен проблем. Механизмот е кршење на Уставот, каде министерот во оставка беше шампион.

Веројатно ќе дојде министер кој се разбира од медицина и ќе се справи со проблемот со прележаните, па би требало да имаме солиден отскок во процентот кој треба да се достигне за колективен.

Овој Костов личи на опасен типац, на гангстер, уште од сега се плашам од помислата дека ќе биде министер. Коски ми се тресат. Но повеќе се плашам само од Ронче кога ќе стане министер. Тоа е прашање на време. Ќе биде како Артур, детето кое стана крал. Но сметам дека аферата дека фатил врски да се вакцинира, меѓу првите, ќе се одрази лошо по неговата политичка аспирација. Ама ќе се извади со она "жените и децата први".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom