Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Кој го плаќа тестот?
На сопствен трошок.. Дополнив..
Автоматски споено мислење:

Кој го плаќа тестот?
Види...
Кукавме дека нема лек/вакцини на почетокот.
Во нареднава фаза фрлавме камења по сите дека немаме вакцини.
Сега кога има вакцина и многу понапредни земји од нашата направиле проценка дека 70% е некоја бројка со која може повторно нормално да се функционира (Данска нпр.), не знам зошто не би го следеле тој пат.
Многу е еноставно: имаш опција да функционираш нормално.
Секогаш можеш да најдеш извор дека нешто не е така и дека се побива некоја теорија. Дури и во математиката можеш парадокси да најдеш.
Не сакам животот да ми помине замарајќи се со тези и теории. Не сакам да се убедувам, има плејада на умови кои стојат зад сите вакцини а ние ги копираме постовите на Лиде и некојси рандом глупи статуси.

Последно уредено:
Јас лично не ги етикетирам и не ги исмејувам... Им барам негативен ПЦР секој понеделник (на сопствен трошок).
Ама како така. Сега ќе ти дојдат со образложение дека и вакцинираните фаќаат ковид.
Дискриминираш, нема правда нема мир :D

Ама како така. Сега ќе ти дојдат со образложение дека и вакцинираните фаќаат ковид.
Дискриминираш, нема правда нема мир :D
Нека се бунат во ЕВН да ги видам...

И после пак речи неефективни мерки :D
Нека помине пописот и пак ќе пораснат :D
Nema vrska popisot, use li veruvate u toa deka gi steluvaat.Vidi gi i prethodnite branovi, si imaat priroden tek bezrazlika na toa kakvi merki voveduva vladata.(sekogas prekasno,). Pikot bese na 25ti, zaso ovoj bran se zagusi od zarazuvanje.
Kje vidime vcera R bese 1, ako i denes otidat nagore imame nov rast. Bezrazlika so popisot ne e zavrsen.

Бафра душо, ај не продавај муда за бубрези..колку пати прашав јас, а и други членови, постои ли друго решение освен да бидеме слепи послушници...но никој никаков одговор не даде. Така да и ти ќе се чаталиш уште малку се додека не ти припретат со отказ од работа.
:backa:
Муабетот беше за мерките, лагата со вакцините после дојде и веќе е касно.

Постои решение секако, но зависи од мнозинството што сака, а гледаме сака фашистички мерки, па решението е 90% вакцинирани, па после 100% и после јбг, следевме наредби.
Плус не со народ со ваква свест, не со народ поделен на секое можно поле, не посебно со луѓе кои свесно одбираат да бидат слепи послушници и гледаат на системот како да им е мајка и никако не со народ, кој иако го лажат со децении, не бара одговорност од тие што го излажале.

Ти би требало плата да земаш од државата, така да изборот твој е отказ или вакцина. Јас сум приватно, мојот избор не вклучува отказ :P . Замисли целиот колектив да излезете и кажете, вакциналниот статус НЕ смее да биде услов за работа или влез било каде и по некое чудо уште 300.000 други во државава се приклучат на таквото барање....

П.С. ти би сакала место муда друго да продавам, ама тоа е поскапо, со државна плата не можеш да си дозволиш :icon_mrgr:

На сопствен трошок.. Дополнив..

На сите вработени им бараш, или само на невакцинираните?
Ако е само на невакцинираните, нема логика, бидејќи вакцинираните може да се позитивни и поголема е шансата тие да се, него ли другите.

Nema vrska popisot, use li veruvate u toa deka gi steluvaat.Vidi gi i prethodnite branovi, si imaat priroden tek bezrazlika na toa kakvi merki voveduva vladata.(sekogas prekasno,). Pikot bese na 25ti, zaso ovoj bran se zagusi od zarazuvanje.
Kje vidime vcera R bese 1, ako i denes otidat nagore imame nov rast. Bezrazlika so popisot ne e zavrsen.
Викаш, како тргнало пописот или нема да заврши во предвидениот рок, или ќе биде неуспешен (поверојатно второто).
1631534786864.png

Ќе има бранче ново, пред неколку денови гледав слики од 24ка, како сардини внатре, јебеш мерки.

Inaku nekoj kafici se strogi so sertifikatite a nekoj ne. I toa u skopje, za drugive gradovi e smesno. Taka da imas izbir da sednes ne deka ne. Za u trgovski pokazi bili kakva hartija, ne deka inspekcija kje te fati dur setas u city mol.
Автоматски споено мислење:

Викаш, како тргнало пописот или нема да заврши во предвидениот рок, или ќе биде неуспешен (поверојатно второто).
Прегледај го приврзокот 306908

Ќе има бранче ново, пред неколку денови гледав слики од 24ка, како сардини внатре, јебеш мерки.
Mnogu sliki gleas, ne si izlegol od doma. Sto ti prai remote rabota :D Sardini se vo 24ka cela godina, sardini se u havana i po svadbi celo leto. Vi pustaat po nekoja slika novinarive koa rastat brojkite za da recete, eve od sto e, go resivme slucajot.

A popisot mozhe da propadne radi nesposobnost, gi zabole za korona brojkite. Rokot im e do 25ti a 7 dena ne mozhea softverot da go opraat.

Последно уредено:
Mnogu sliki gleas, ne si izlegol od doma. Sto ti prai remote rabota :D Sardini se vo 24ka cela godina, sardini se u havana i po svadbi celo leto. Vi pustaat po nekoja slika novinarive koa rastat brojkite za da recete, eve od sto e, go resivme slucajot.

A popisot mozhe da propadne radi nesposobnost, gi zabole za korona brojkite. Rokot im e do 25ti a 7 dena ne mozhea softverot da go opraat.
Не се имам возено со ЈСП скоро 3 и пол години, а од тие автобуси што ги гледам тука во близина нема толкава гужва.
24ка беше проблем отсекогаш, како студент и на камен ладно имам одено пешки по саат време, само да не влегувам во 24ка.

За свадбите и дискотеките знам, затоа ти викам дека е паметна мерката да бидат затворени. Ако јас се прашувам немаше ни да отворат. Оваа индустрија е како пиреј, и 10 години да ја затвориш пак нема гајле, во прва прилика ќе се отворат нови локали на секој чекор, т.е атрактивна е заработката споредено со се друго и секогаш ќе постојат.

Замисли целиот колектив да излезете и кажете, вакциналниот статус НЕ смее да биде услов за работа или влез било каде и по некое чудо уште 300.000 други во државава се приклучат на таквото барање....
Ниту можам да замислам вакво нешто., ниту у сон да ми дојде....Никогаш не сме биле сложни ни за една работа, не се собираме ниту со воздухов што не трујат со години.....ЗАТОА ФИНО ЛЕПО ЌЕ СИ ЗАСУКАМЕ РАКАВОТ И .....опа!!!!

Не се имам возено со ЈСП скоро 3 и пол години, а од тие автобуси што ги гледам тука во близина нема толкава гужва.
24ка беше проблем отсекогаш, како студент и на камен ладно имам одено пешки по саат време, само да не влегувам во 24ка.

За свадбите и дискотеките знам, затоа ти викам дека е паметна мерката да бидат затворени. Ако јас се прашувам немаше ни да отворат. Оваа индустрија е како пиреј, и 10 години да ја затвориш пак нема гајле, во прва прилика ќе се отворат нови локали на секој чекор, т.е атрактивна е заработката споредено со се друго и секогаш ќе постојат.
Ama ne se zatvoreni, si rabotat. Ja bev na svadba i bese poluprazna. Ne radi sertifikati(ne baraa), tuku deka im bese shube na lugjeto.
Nie imavme mirno leto 2 meseci so pred korona zivot zaso imavme imunitet za prethodniot soj. Dojde pozarazen soj, opadna imunitetot i niv bran. I ideme opet dur ne se ugusi. Nema vrska toa so guzvi u busevi i kafici, niv sekad gi ima. Sekoj si prai rizik presmetka kako da zivee. Ja iam drugari cela godina idat so bus, da im kazam u kafic kje se zarazis e smesno. So busevite sekad bile problem 2-3 periodi, ako ides togas go jades. Ne korona, sida mozhe da ti prenesat.

Еве ги браќата се јавија, значи најмал процент на вакцинирани, не веруваат у корона, се утепаа играње по свадби...

Сега се жалат дека мора роднини да ги чуваат по болниците, а кажано им е дека нема доволно кадар, дека ќе преплават болници... Сеа они бараат одговорност од медицинските лица...

И ќе дојде некој како Incapable Basterd да кажува дека вакцинираните се некрофили, овие дома фамилијата си ја испозаразија од што се антиваксери...

Види нас ни се кажуваше дека ако не пазиме ќе нема место у болници, ама работава испадна боље и да нема. Бар со коронава знаеш до негде на што си, со болнициве е рулет, дал ќе изгориш жив, дали ќе ти извадат погрешен орган или кровот врз глава ќе ти падне.

Ama ne se zatvoreni, si rabotat. Ja bev na svadba i bese poluprazna. Ne radi sertifikati(ne baraa), tuku deka im bese shube na lugjeto.
Nie imavme mirno leto 2 meseci so pred korona zivot zaso imavme imunitet za prethodniot soj. Dojde pozarazen soj, opadna imunitetot i niv bran. I ideme opet dur ne se ugusi. Nema vrska toa so guzvi u busevi i kafici, niv sekad gi ima. Sekoj si prai rizik presmetka kako da zivee. Ja iam drugari cela godina idat so bus, da im kazam u kafic kje se zarazis e smesno. So busevite sekad bile problem 2-3 periodi, ako ides togas go jades. Ne korona, sida mozhe da ti prenesat.
Викаш ради ова беше :D
Ќе се угуши, ако не оваа година, следната ;)

Викаш ради ова беше :D
Ќе се угуши, ако не оваа година, следната ;)
Тоа е прилично јасно, сите бранови кај нас ги достигнаа пиковите пред да донесат било какви мерки. Оној професорот на фб што пресметува, со мали отстапки го погоди текот на сите. После некое време имунитетот паѓа и почиња нов. До коа така, ќе видиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom