Најевтин супермаркет

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpp
  • Време на започнување Време на започнување
Najevtin supermarket e lokalnalniot supermarket. Sega skoro site marketi se prilicno dobro snabdeni.
Marketot kade sto so lokalnata prodavacka ke si napravis dva tri reda muabet. Kade sto mozes da si pretrcas preku ulica I ne treba da palis kola. Kade sto ke odis oblecen kako sto si doma. Kade sto retko koga ima guzvi, pa ne treba da cekas na kasa redovi.
Toa e najevtiniot market.
Со еден збор не се стресираш. Да фатам акција, па сум испуштил автобус, па заврнало, гужви...
Автоматски споено мислење:

Jas, bas naprotiv, ne ocekuvam Lidl da zeme nesto pregolem pazaren udel... Aj, ke vidime...
Ne znam koga planiraat da pocnat, ke mora prvo da izgradat logisticki centar I minimum 10-tina marketi...
Zasega gledam deka imaat iznajmeno kancelarii vo zgradata na Mercedes, I isto, znam deka veke imaat primano luge

Ha, ha... Dobar si :)
Sopstvenici na Stokomak se dvajca braka od Kisela Voda, sto "maski" rabotat od cca 15 godini... Tie I rastovaraat I tovaraat I vozat viljuskar... Samo za pratenik/ci ne sum slusnal...
Можеби. Не знам, само муабети прераскажувам.

Кам и Киппер продаваат само Скопска пивара, а Стокомак само Прилепска, или грешам?

Последно уредено:
Jas, bas naprotiv, ne ocekuvam Lidl da zeme nesto pregolem pazaren udel... Aj, ke vidime...
Ne znam koga planiraat da pocnat, ke mora prvo da izgradat logisticki centar I minimum 10-tina marketi...
Zasega gledam deka imaat iznajmeno kancelarii vo zgradata na Mercedes, I isto, znam deka veke imaat primano luge

Ha, ha... Dobar si :)
Sopstvenici na Stokomak se dvajca braka od Kisela Voda, sto "maski" rabotat od cca 15 godini... Tie I rastovaraat I tovaraat I vozat viljuskar... Samo za pratenik/ci ne sum slusnal...

Лидл парче ке праи, имаат пренормални цени за квалитетни продукти, да не праам муабет за алатите и остали ситници кои имаат ниски цени а се прилично квалитетни плус со гаранција а башка што знаат да те навлечат да купуваш и работи што не ти се потребни баш

Sent from my iPhone using Tapatalk

Лидл е зицер, чудно што со години се влечеа да влезат овде.
Уствари не е чудно, ваљда не сакале да пуштаат под рака.

Единствен во Македонија што може да му парира на Лидл, со таков модел на работа (да ги наречам маркети од втор ред) е Кам. Другите се послаби со логистика, маркетинг, историја...
Да не заборавиме дека Кам има околу 30 тина до 50 маркети надвор од МКД. Сепак е посериозрен играч на пазарот. Е сега, викаат тешка е ботбата на два фронта, ама сепак, е предност.
*Жито маткети не се лоши, имаат одличен маркетинг.
*Само ако може некој да ми одговори на претходното прашање, дали во Кам се продава Прилепска пивара, и во Стокомак Скопска?

Единствен во Македонија што може да му парира на Лидл, со таков модел на работа (да ги наречам маркети од втор ред) е Кам. Другите се послаби со логистика, маркетинг, историја...
Да не заборавиме дека Кам има околу 30 тина до 50 маркети надвор од МКД. Сепак е посериозрен играч на пазарот. Е сега, викаат тешка е ботбата на два фронта, ама сепак, е предност.
*Само ако може некој да ми одговори на претходното прашање, дали во Кам се продава Прилепска пивара, и во Стокомак Скопска?

Обратно е.Во Кам продаваат Кока Кола а во Стокомак Пепси.

Тешко дека Лидл ке биде од втор ред, во Грција, Србија и Бугарија си е израмнет по цени освен нивните производи кои се доста половни па си влечат со тоа муштерии
иначе беше пуштена онлајн анкета за Лидл кај што имаше прашања од типот дали ви е проблем малку да возите до маркетот, колку трошите месечно, какви цени очекувате итн

Lidl e daleku od najeftina prodavnica. Zivee od toj imidz ama povekje privlekuva so proizvodite sto samo tamu gi ima i toa za dobri ceni. Ne im e strategija da bidat najeftini. Realno zarabotkata kako najeftin moze samo da bide so golem obvrt i masovna prodazba. Makedonija kako pazar e mal za Lidl da ima strategija. Povekje ke profitiraat od toa sto veke sekade se prisutno i nema da im bide problem da pustat uste eden kamion za Makedonija.

Lidl e daleku od najeftina prodavnica. Zivee od toj imidz ama povekje privlekuva so proizvodite sto samo tamu gi ima i toa za dobri ceni. Ne im e strategija da bidat najeftini. Realno zarabotkata kako najeftin moze samo da bide so golem obvrt i masovna prodazba. Makedonija kako pazar e mal za Lidl da ima strategija. Povekje ke profitiraat od toa sto veke sekade se prisutno i nema da im bide problem da pustat uste eden kamion za Makedonija.
Не знам Киппер и Стокомак како се, ама Кам веќе околу 70% има свои марки. Домашните и брендовите ги продава само некои. Пекабеско го нема, Фриком, не знам за Цермат, Синалко... ако не се лажам. Ама само неговото доаѓање, имиџ, и она чувство на народот да го уништува домашното, ќе земе многу % од пазарот. И да, Лидл влезе во Србија, ама во Србија немаше хард дисконти, а во Македонија ги има и тоа многу. Во Стокомак, Пепси лименка (произведено исклучиво за нив) е 18ден. Прилеп во Викторија тобако е 18ден. ама оригиналот. Сакам да ја воочам разликата со Србија, на пример.

Тешко дека Лидл ке биде од втор ред, во Грција, Србија и Бугарија си е израмнет по цени освен нивните производи кои се доста половни па си влечат со тоа муштерии
иначе беше пуштена онлајн анкета за Лидл кај што имаше прашања од типот дали ви е проблем малку да возите до маркетот, колку трошите месечно, какви цени очекувате итн

Тука има улога и социјалниот статус. Ако ја нема средната класа, која може да си дозволи и во Веро да пазари, да оди на одмори... тоа е лошо за државата.

и она чувство на народот да го уништува домашното, ќе земе многу % од пазарот.

За какво чувство на народот да го уништува домашното пишуваш ти уствари?
За она чувство каде што сакам подобри работи да пазарувам за СОПСТВЕНИ пари, макар маркетот влегол на пазарот од Јупитер?

И информирај се подобро пред да трескаш глупости, Лидл продава и производи кои се произведуваат во соодветната земја каде е сместен, а се продаваат како нивни брендови. Најкупуваните и најзастапените млечни производи во грчкиот Лидл се од брендот ΓΑΛΠΟ , грчка фирма ги произведува.

И во бугарскиот Лидл е исто, домашни фирми работат за нив.
Во Лидл повеќе би се продавале производи произведени тука во Македонија, отколку во Кам, Стокомак и Кипер.

За какво чувство на народот да го уништува домашното пишуваш ти уствари?
За она чувство каде што сакам подобри работи да пазарувам за СОПСТВЕНИ пари, макар маркетот влегол на пазарот од Јупитер?

И информирај се подобро пред да трескаш глупости, Лидл продава и производи кои се произведуваат во соодветната земја каде е сместен, а се продаваат како нивни брендови. Најкупуваните и најзастапените млечни производи во грчкиот Лидл се од брендот ΓΑΛΠΟ , грчка фирма ги произведува. И во бугарскиот Лидл е исто, домашни фирми работат за нив.

Во Лидл повеќе би се продавале производи произведени тука во Македонија, отколку во Кам, Стокомак и Кипер.

не може да се продаваат македонски производи повеќе зошто нашите фирми не можат да имаат толкава продукција за да ја симнат цената толку ниско како германските и полските фирми кои нон стоп товарат шлепери. Све тоа се произведува со разни лепенки за секој ланец на маркети посебно а вас ви се чини како да купувате различни производи. Дури и македонските фирми што шиткаат роба на овие големи ланци имаат посебна брендирана роба за секој од нив.

Све тоа се произведува со разни лепенки за секој ланец на маркети посебно а вас ви се чини како да купувате различни производи.

Kакви лепенки?

Си пиел млеко купено во Лидл во Бугарија и купено во Лидл во Грција? Си јадел сирење, кашкавал купено од тие места? Си видел која е разликата во вкус?
Си видел каде пишува дека се произведуваат?

Kакви лепенки?

Си пиел млеко купено во Лидл во Бугарија и купено во Лидл во Грција? Си јадел сирење, кашкавал купено од тие места?
Си видел каде пишува дека се произведуваат?

брат појма немаш како функционира тоа, џабе праам муабет со тебе.

Веќе се оди на тоа да плаќаш претплата за да имаш привилегија да купуваш од тој маркет. Очекувам и кај нас да има ваков модел наскоро, да си плаќаш годишна членарина за да можеш да трошеш пари во тој маркет.

брат појма немаш како функционира тоа, џабе праам муабет со тебе.

Не бе, ти имаш појма.
Дај објасни ни на сите како тоа Лидл има камиони низ цела Европа и буквално за сите земји каде има продавници носи млеко и млечни производи, произведени евтино во Германија и Полска.

Сакаш да кажеш дека тие продукти НЕ се произведуваат во матичните земји, туку им ги увезуваат? :pos:
Овие Еврофарма погоре во Грција за парада им служат, будали се Грците?

И белите пецива секодневно ли ги увезуваат со камиони?
Дај не се бламирај.

Факт е дека голем дел од производите што релативно брзо се расипуваат се произведуваат локално.

Не бе, ти имаш појма.
Дај објасни ни на сите како тоа Лидл има камиони низ цела Европа и буквално за сите земји каде има продавници носи млеко и млечни производи, произведени евтино во Германија и Полска.

Сакаш да кажеш дека тие продукти НЕ се произведуваат во матичните земји, туку им увезуваат? :pos:
Овие Еврофарма погоре во Грција за парада им служат, будали се Грците?

И белите пецива секодневно ли ги увезуваат со камиони? Дај не се бламирај.

млечните и сувомесните производи секогаш се набавуваат локално, зборам ја за обични производи као благи работи, хемија. Ми ми збориш за сирење, окејјј

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom